Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Organisatie Diensten en services Teaching Academy Groningen

Maak kennis met de winnaars van de Best Practice in Teaching & Learning Award 2023!

28 maart 2023
decoratieve afbeelding
Winnars van de 2023 Best Practice Awards

Alle elf genomineerde best practices waren heel gevarieerd, uitdagend en innovatief, aldus de selectiecommissie. We feliciteren Marc Hertogh van de Faculteit Rechtsgeleerdheid met het winnen van de Best Practice in Teaching & Learning Award met zijn cursus "Seminar Policy Analysis" en de runners-up Tamás Görbe van de Faculty of Science and Engineering en Tassos Sarampalis en Laurent Krook van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

De Best Practice Award 2023: Studenten in de Tweede Kamer

Prof. dr. Marc Hertogh liet in zijn vak "Seminar Policy Analysis" studenten deelnemen aan het lopende wetgevingstraject van de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders. Uiteindelijk werden de aanbevelingen van de studenten geïntegreerd in het wetgevingsproces en in overweging genomen tijdens de beraadslagingen van de Tweede Kamer. De selectiecommissie vond dit een goed voorbeeld van active learning, waarbij ook elementen van employability en maatschappelijke impact in de leerervaring zijn opgenomen.

Kennisclips

Naast de winnaar heeft het selectiecomité twee runners-up geselecteerd. Dr. Tamás Görbe (Faculty of Science and Engineering) is de runner up voor zijn toepassing van korte, zelfgemaakte interactieve instructievideo's, zogenaamde kennisclips, in zijn onderwijs. Deze best practice is een goed en inspirerend voorbeeld van hoe je als docent studenten verschillende manieren van leren kunt aanbieden, passend bij hun behoeften en kwaliteiten.

Cursus onderzoeksmethoden op maat

De andere runner-up is het docententeam van Dr. Tassos Sarampalis en Laurent Krook (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen). Hun cursus "Research Methods: Theory and Ethics" is een prachtig voorbeeld van hoe je in grote groepen verbindingen kunt leggen met en tussen studenten. Het laat ook zien hoe je verschillende ambities van studenten kunt faciliteren en studenten de mogelijkheid geeft om hun leerervaring te structureren door gebruik te maken van een verschillende wekelijkse beoordelingsopdrachten waaruit studenten zelf kunnen kiezen.

Meer informatie

We feliciteren alle winnaars en genomineerden! Bekijk hier de nominatievideo's waarin alle genomineerden hun best practice introduceren. Ook kunt u de opname van de uitreiking en openingsceremonie bekijken.

decoratieve afbeelding
Genomineerden en winnaars 2023 met Rector Magnificus, Cisca Wijmenga (right)
Laatst gewijzigd:28 maart 2023 12:27
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...