Skip to ContentSkip to Navigation
About usMedical SciencesEducationMedicineZij-instroom
University Medical Center Groningen

Premaster Geneeskunde in Groningen 2019

Premaster geneeskunde (zij-instroom) = verkort geneeskunde studeren in Goningen. Ben jij iemand die graag geneeskunde had willen studeren, maar voor wie het er niet van gekomen is? Ben je ooit uitgeloot, ben je decentraal niet geselecteerd? Heb je eerst iets anders gedaan en wil je een carrière-switch maken? Voel jij je een dokter in de dop? Ben je geïnteresseerd in een verkort vierjarig studietraject? Dan is de premaster Geneeskunde voor jou een must. Het UMCG start in september 2019 voor de zeventiende maal met een zij-instroomjaar geneeskunde voor een selecte groep studenten. Deze studenten volgen een pre-master programma van een jaar en beginnen dan aan de masteropleiding (laatste drie jaar) van de studie geneeskunde. Totale studieduur: vier jaar. Kijk voor meer informatie over de PMG op de overige pagina's van deze site.

No nonsense

De Groningse premaster geneeskunde is een no-nonsense programma. En dat zie je terug in ons toelatingsexamen. Qua leerstof is het misschien niet het zwaarste op de markt; we vragen je niet om duizenden pagina's stof te bestuderen (dat doen we pas tijdens de premaster). Het toelatingsexamen is bedoeld om studenten te selecteren die kunnen studeren, hard willen werken én verder kijken dan hun neus lang is, die sociaal zijn en samen kunnen werken. Het premaster jaar halen is niet eenvoudig, maar het programma is studeerbaar, geen survival of the fittest. We hebben vertrouwen in onze premaster studenten, weten dat ze er alles aan doen om van hun brugjaar een succes te maken, weten dat het in 99% van de gevallen goed komt. Na het brugjaar gaan onze zij-instromers verder als masterstudent geneeskunde, en blijven hun inzet en prestaties 100%. We zijn kortom trots op ze.

Wanneer solliciteren?

Dit is mogelijk van 1 december 2018 tot en met 15 januari 2019. Kijk voor algemene informatie bij 'Hoe solliciteren'. Heb jij je al aangemeld? Meer informatie over het toelatingsexamen en je aamelding volgt per email z.s.m. na 15 januari.

Datum toelatingsexamen

De datum van het toelatingsexamen in 2019 is zondag 17 februari. Er zijn drie toetsen, verspreid over de dag.

Deficiënt?

Voor alle duidelijkheid: natuur- en scheikunde op VWO-niveau zijn verplicht.

Geselecteerden voor het brugjaar 2019-2020 die op 1 september 2019 nog deficiënt zijn, mogen niet beginnen aan de pre-master geneeskunde. Je mag wel met deficiënties meedoen aan het toelatingsexamen, zolang je duidelijk kunt maken dat die deficiënties uiterlijk op 31 augustus 2019 zijn weggewerkt. Kijk op www.ccvx.nl voor informatie over de data van de natuur- en scheikunde examens.

Laatst gewijzigd:14 januari 2019 11:25