Skip to ContentSkip to Navigation
About us Medical Sciences Diensten en voorzieningen Instrumentmakerij Projecten
University Medical Center Groningen

de Twincer (afd: Farmacie)

Twicer
Twicer

De twincer is een diposible droogpoeder inhalator die ontwikkeld is voor relatief hoge doseringen antibiotica, die o.a. nodig zijn voor de behandeling van Cystic Fibrosis patiënten (ook wel taaislijmziekte genoemd). De twicer is in principe ontwikkeld voor eenmalig gebruik om resistentievorming te voorkomen en maakt gebruik van ontwikkelde en gepatenteerde “Air Classifier Technologie”, die overigens ook aanwezig is in de inmiddels op de markt verschenen Novolizer maar in een ander concept (de Novolicer is ook een product waar de research instrumentmakerij bij betrokken is geweest).

"Air Classifier Technologie” is een technologie die zeer effectief is waardoor het mogelijk is om de dosering te verhogen i.c.m. een dubbele classifier uitvoering.
Normaal gesproken worden inhalatoren gebruikt bij luchtweg-aandoeningen zoals ASTMA, COPD en is de dosering 50 – 400 ug, terwijl bij antibiotica gedacht moet worden aan doseringen van 25 – 50 mg en dat is dus 250x meer.

Daarnaast worden op het ogenblik ook een aantal andere geneesmiddelen getest en geoptimaliseerd voor in de Twincer maar daar mag nog niets over worden gezegd omdat dit onder geheimhouding valt.

Laatst gewijzigd:19 januari 2015 15:26