Skip to ContentSkip to Navigation
About us University College Groningen

Meet&Greet met ouders

When:Sa 03-06-2023 11:00 - 17:00
Where:Academiegebouw Spiegelzaal - Rijksuniversiteit Groningen

This event is for Dutch speakers

Vragen tijdens een open dag
Vragen tijdens een open dag

Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten

Ouders van studiekiezers hebben vaak veel vragen over alles wat met studeren aan een universiteit te maken heeft. Om die vragen te beantwoorden en om u in de gelegenheid te stellen een indruk te krijgen van het UCG en studeren in de stad Groningen organiseren we deze voorlichtingsdag. Voor alle duidelijkheid: het is een algemene voorlichtingsdag over studeren in Groningen. Vanaf begin maart kunt u zich via het onderstaande knopje aanmelden voor deze dag.

label

Voor wie is deze voorlichtingsdag?

Deze voorlichtingsdag is bedoeld voor ouders van scholieren die in 5 of 6 vwo zitten en overwegen om aan het University College Groningen te gaan studeren. De voorlichtingsdag is uitsluitend bedoeld voor ouders, niet voor de scholieren zelf. Voor hen hebben we andere voorlichtingsevenementen .

Liberal Arts and Sciences

Zoals u inmiddels wellicht heeft vernomen, heeft onze bacheloropleiding het kwaliteitslabel "Top Opleiding" gekregen in de Keuzegids van dit jaar.

De lokale pers (RTV Noord) heeft ons in de aankondiging genoemd:

"In vergelijking met andere Nederlandse universiteiten scoort de Rijksuniversiteit Groningen bovengemiddeld met haar interdisciplinaire programma's, waarbij studenten een programma kunnen volgen dat is opgebouwd uit verschillende disciplines. University College Groningen (UCG) bijvoorbeeld, waar studenten - naar Amerikaans College-model - niet vanaf het begin een specifieke studierichting hoeven te kiezen, kreeg het label voor 'topopleiding'."

Wij zijn ontzettend blij met deze erkenning en willen op dit bijzondere moment al onze medewerkers en studenten bedanken voor de voortdurende steun!

Programma

De dag begint met een gezamenlijk ochtendprogramma, waarin studieadviseurs en studenten vertellen over de universiteit en onze faculteit, studeren en studiebegeleiding. Na de lunch kunt u kiezen uit verschillende activiteiten. Zo zijn er lezingen en presentaties over het vinden van een kamer, studiekeuze, het Honours College , studiekosten, tijdens je studie naar het buitenland en studieondersteuning. Er is een informatiemarkt met stands op het gebied van o.a. inschrijving, studiekeuze, Keiweek (introductieperiode), sport en cultuur. Als u buiten de hectiek van de informatiemarkt om even rustig met een studentendecaan wilt praten over studiekeuze, studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties, dan kunt u terecht op het inloopspreekuur van de studentendecanen. Vindt u het leuk een student van een bepaalde studie te spreken? Kom dan naar de Meet & Greet! Ook kunt u deelnemen aan een stadswandeling of een korte rondleiding krijgen door het universiteitsmuseum.

open day