Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven

Laatste 10 filmpjes

Master's degree Population Studies
Gepubliceerd op:13 december 2011
Short movie about the Master's Programme Population Studies at the University of Groningen.
Dwaling: hoe raken we van ons pad af?
Gepubliceerd op:18 juni 2010

Soms kan het heel vermakelijk zijn om de weg kwijt te raken. Een avontuur. Maar vaak is het helemaal niet fijn als je de weg kwijt bent. Rechtsgeleerde mr.dr. Nico Kwakman vertelt dat rechterlijke dwalingen onontkoombaar zijn.

Wat doen we met ontspoorde jeugd?
Gepubliceerd op:17 juni 2010

Onschuldig zijn we als we geboren worden. Kwetsbaar en puur. Maar als we opgroeien kan er van alles misgaan. Elk jaar komen er in Nederland zo’n 270.000 kinderen en jongeren in aanraking met jeugdzorg vanwege gedrags- of opvoedingsproblemen. Hoogleraar orthopedagogiek prof.dr. Erik Knorth doet onderzoek naar de effectiviteit van de jeugdzorg.

Profielwerkstukprijzen 2010
Gepubliceerd op:03 mei 2010

De Jan Kommandeurprijs wordt ieder schooljaar uitgereikt aan de beste praktische opdracht of profielwerkstuk voor één van de exacte vakken

Zeppy the project
Gepubliceerd op:20 juli 2009

4 studenten Kunstmatige Intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen ontwerpen een autonome Zeppelin. D.w.z. een luchtballon die zelfstandig van A naar B kan vliegen. Een beschrijving van het project en een korte inleiding tot de studie Kunstmatige Intelligentie.

Profielwerkstukprijs
Gepubliceerd op:15 juli 2009

Elk jaar zijn er drie prijzen beschikbaar voor de beste profielwerkstukken van het schooljaar. Tijdens een feestelijke uitreiking op worden de prijzen uitgereikt aan de makers van de beste werkstukken

Adamsappel 21 Spinoff 1
Gepubliceerd op:06 juli 2009

Groningen, "City of talent": goed idee en noodzakelijk, aldus prof. dr. Jouke van Dijk. Het verschaft duidelijkheid voor de rest van het land dat Groningen voor academici een prima stad is om te wonen en te werken.

Eredoctoraten 2009
Gepubliceerd op:11 juni 2009

Op 5 juni 2009 vond in de Martinikerk in Groningen de plechtige uitreiking plaats van vier eredoctoraten aan schrijver Kader Abdolah, bioloog Michael Menaker, psychologe Marilynn Brewer en president van het Internationaal Gerechtshof Hisashi Owada.

Tonen van vogeltrek
Gepubliceerd op:11 mei 2009

Bioloog Theunis Piersma vertelt over de grutto in het veranderende landschap. Musicus Sytze Pruiksma maakt er geluiden bij.

Koninklijk bezoek
Gepubliceerd op:11 mei 2009
Als onderdeel van het officiële staatsbezoek dat het Zweedse koningspaar in april aan Nederland bracht, waren Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia in gezelschap van Koningin Beatrix op 23 april 2009 te gast bij de Rijksuniversiteit Groningen. Het gezelschap werd in de loop van de middag ontvangen in het Academiegebouw, waar een ontmoeting met studenten en medewerkers van de universiteit plaatsvond.
printView this page in: English