Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business

The 10 latest movies

Master's degree Population Studies
Published on:13 December 2011
Short movie about the Master's Programme Population Studies at the University of Groningen.
Wat doen we met ontspoorde jeugd?
Published on:17 June 2010

Onschuldig zijn we als we geboren worden. Kwetsbaar en puur. Maar als we opgroeien kan er van alles misgaan. Elk jaar komen er in Nederland zo’n 270.000 kinderen en jongeren in aanraking met jeugdzorg vanwege gedrags- of opvoedingsproblemen. Hoogleraar orthopedagogiek prof.dr. Erik Knorth doet onderzoek naar de effectiviteit van de jeugdzorg.

Profielwerkstukprijzen 2010
Published on:03 May 2010

De Jan Kommandeurprijs wordt ieder schooljaar uitgereikt aan de beste praktische opdracht of profielwerkstuk voor één van de exacte vakken

Hoe groot wordt nanotechnolgie?
Published on:09 November 2009

Een nanometer is klein. Een miljoenste millimeter. Nanowetenschappers bestuderen en manipuleren moleculen om zo materialen te maken met nieuwe eigenschappen. Of ze maken zelf moleculen die in de natuur nog niet bestaan. Daardoor ontstaan nieuwe technologische toepassingen. Zoals textiel waar water zomaar vanaf glijdt, onbrandbaar karton, hele kleine computerchips, of efficiënte medicijnen. Ben Feringa, hoogleraar organische chemie, filosofeert graag over de toekomst van de nanotechnologie.

Zeppy the project
Published on:20 July 2009

4 studenten Kunstmatige Intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen ontwerpen een autonome Zeppelin. D.w.z. een luchtballon die zelfstandig van A naar B kan vliegen. Een beschrijving van het project en een korte inleiding tot de studie Kunstmatige Intelligentie.

Profielwerkstukprijs
Published on:15 July 2009

Elk jaar zijn er drie prijzen beschikbaar voor de beste profielwerkstukken van het schooljaar. Tijdens een feestelijke uitreiking op worden de prijzen uitgereikt aan de makers van de beste werkstukken

Adamsappel 21 Spinoff 1
Published on:06 July 2009

Groningen, "City of talent": goed idee en noodzakelijk, aldus prof. dr. Jouke van Dijk. Het verschaft duidelijkheid voor de rest van het land dat Groningen voor academici een prima stad is om te wonen en te werken.

Eredoctoraten 2009
Published on:11 June 2009

Op 5 juni 2009 vond in de Martinikerk in Groningen de plechtige uitreiking plaats van vier eredoctoraten aan schrijver Kader Abdolah, bioloog Michael Menaker, psychologe Marilynn Brewer en president van het Internationaal Gerechtshof Hisashi Owada.

Tonen van vogeltrek
Published on:11 May 2009

Bioloog Theunis Piersma vertelt over de grutto in het veranderende landschap. Musicus Sytze Pruiksma maakt er geluiden bij.

Koninklijk bezoek
Published on:11 May 2009
Als onderdeel van het officiële staatsbezoek dat het Zweedse koningspaar in april aan Nederland bracht, waren Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia in gezelschap van Koningin Beatrix op 23 april 2009 te gast bij de Rijksuniversiteit Groningen. Het gezelschap werd in de loop van de middag ontvangen in het Academiegebouw, waar een ontmoeting met studenten en medewerkers van de universiteit plaatsvond.
printView this page in: Nederlands