Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven

Laatste 10 filmpjes

Docent van het Jaarprijs 2010: Han Thomas Adriaenssen
Gepubliceerd op:01 februari 2011

Maarten van den Ende, student Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, over Han Thomas Adriaenssen Wieringa kandidaat voor de Docent van het Jaarprijs 2010.

Docent van het Jaarprijs 2010: Jan Kornelis Dijkstra
Gepubliceerd op:28 januari 2011
Huub Schuijn, student sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, over Jan Kornelis Dijkstra kandidaat voor  de Docent van het Jaarprijs 2010.
Verhuizing van het Biologisch Centrum
Gepubliceerd op:08 november 2010
In 2010 verhuist het Biologisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen van Haren naar het gebouw voor Levenswetenschappen op het Zernikecomplex. In dit gebouw wordt zowel onderwijs als onderzoek in levenswetenschappen ondergebracht.
Wetenschap en kansen: Wat moet je doen als je de kans kent... dat je positief bent getest.
Gepubliceerd op:14 oktober 2010
Bij kansen denk je al gauw aan gokken. Maar ook in de wetenschap zijn kansen van groot belang. Wetenschappers gebruiken kansberekening om erachter te komen welke theorie waar is. Maar kansen blijven altijd abstract. Wat is nu een kans? En belangrijker nog; wat doe je als je de kans kent? Epidemioloog prof.dr. E.R. (Edwin) van de Heuvel legt uit hoe je de fout in kan gaan terwijl je denkt de kans te kennen.
Wetenschap en kansen: Wat moet je doen als je de kans hebt?
Gepubliceerd op:14 oktober 2010
Bij kansen denk je al gauw aan gokken. Maar ook in de wetenschap zijn kansen van groot belang. Wetenschappers gebruiken kansberekening om erachter te komen welke theorie waar is. Maar kansen blijven altijd abstract. Wat is nu een kans? En belangrijker nog; wat doe je als je de kans kent?
Alumnus van het jaar 2010
Gepubliceerd op:06 juli 2010

Jelle Brandt Corstius ontving de titel Alumnus van het Jaar 2010 van de RUG.

Let's Talk...over de verkiezingen en de economie
Gepubliceerd op:11 juni 2010

De verkiezingen en de economie - Openbaar debat.

Letterenlezing 2009: interview met Hans Goedkoop
Gepubliceerd op:03 september 2009

Op dinsdag 25 augustus 2009 opende dr. Hans Goedkoop, presentator van het tv-programma Andere Tijden, het academisch jaar van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen met de Letterenlezing ‘Verzamelde misverstanden over ons historisch besef’. Een interview met de spreker over dit onderwerp.

Nacht van de kunst en de wetenschap: Registratie
Gepubliceerd op:15 juli 2009

Registratie van de nacht van de kunst en de wetenschap.

Kinderboekbewerkingen
Gepubliceerd op:06 april 2009
In de loop der jaren werden klassiekers uit de jeugdliteratuur meerdere malen bewerkt en steeds een beetje aangepast aan de tijd of aan de voorkeuren van de schrijver. Een groot deel van de Nederlandse jeugdliteratuur bestaat dan ook uit bewerkingen van klassiekers.  

Sanne Parlevliet deed aan de Rijksuniversiteit onderzoek naar de aanpassingen in deze verhalen. Welke veranderingen ondergingen de klassiekers uit de literatuurgeschiedenis en waarom?

printView this page in: English