Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven

Laatste 10 filmpjes

Docent van het Jaarprijs 2010: Han Thomas Adriaenssen
Gepubliceerd op:01 februari 2011

Maarten van den Ende, student Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, over Han Thomas Adriaenssen Wieringa kandidaat voor de Docent van het Jaarprijs 2010.

Docent van het Jaarprijs 2010: Jan Kornelis Dijkstra
Gepubliceerd op:28 januari 2011
Huub Schuijn, student sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, over Jan Kornelis Dijkstra kandidaat voor  de Docent van het Jaarprijs 2010.
Verhuizing van het Biologisch Centrum
Gepubliceerd op:08 november 2010
In 2010 verhuist het Biologisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen van Haren naar het gebouw voor Levenswetenschappen op het Zernikecomplex. In dit gebouw wordt zowel onderwijs als onderzoek in levenswetenschappen ondergebracht.
Alumnus van het jaar 2010
Gepubliceerd op:06 juli 2010

Jelle Brandt Corstius ontving de titel Alumnus van het Jaar 2010 van de RUG.

Waarde: Hoe wordt waarde ingeschat?
Gepubliceerd op:18 juni 2010

Waarde is meer dan geld. Een huis kan waarde hebben, maar kunst ook. En: wat is je gevoel van eigenwaarde waard?  Wetenschapsfilosoof prof.dr. Trudy Dehue vindt dat we zorgzame mensen meer moeten waarderen.

Let's Talk...over de verkiezingen en de economie
Gepubliceerd op:11 juni 2010

De verkiezingen en de economie - Openbaar debat.

Profielwerkstukprijzen 2010
Gepubliceerd op:03 mei 2010

De Jan Kommandeurprijs wordt ieder schooljaar uitgereikt aan de beste praktische opdracht of profielwerkstuk voor één van de exacte vakken

Letterenlezing 2009: interview met Hans Goedkoop
Gepubliceerd op:03 september 2009

Op dinsdag 25 augustus 2009 opende dr. Hans Goedkoop, presentator van het tv-programma Andere Tijden, het academisch jaar van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen met de Letterenlezing ‘Verzamelde misverstanden over ons historisch besef’. Een interview met de spreker over dit onderwerp.

Nacht van de kunst en de wetenschap: Registratie
Gepubliceerd op:15 juli 2009

Registratie van de nacht van de kunst en de wetenschap.

Kinderboekbewerkingen
Gepubliceerd op:06 april 2009
In de loop der jaren werden klassiekers uit de jeugdliteratuur meerdere malen bewerkt en steeds een beetje aangepast aan de tijd of aan de voorkeuren van de schrijver. Een groot deel van de Nederlandse jeugdliteratuur bestaat dan ook uit bewerkingen van klassiekers.  

Sanne Parlevliet deed aan de Rijksuniversiteit onderzoek naar de aanpassingen in deze verhalen. Welke veranderingen ondergingen de klassiekers uit de literatuurgeschiedenis en waarom?

printOok beschikbaar in het: English