Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business

The 10 latest movies

Laura Batstra RUG-Docent van het Jaar 2011
Published on:10 February 2012
Laura Batstra van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is de winnaar van de Docent van het Jaarprijs 2011.
Afscheid van het Biologisch Centrum
Published on:11 November 2010
Op 4 november 2010 nodigde de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen alle studenten, oud-studenten, medewerkers, oud-medewerkers en andere belangstellenden uit nog één keer het Biologisch Centrum in Haren te bezoeken.
Verhuizing van het Biologisch Centrum
Published on:08 November 2010
In 2010 verhuist het Biologisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen van Haren naar het gebouw voor Levenswetenschappen op het Zernikecomplex. In dit gebouw wordt zowel onderwijs als onderzoek in levenswetenschappen ondergebracht.
Wetenschap en de vreemdeling: in welke wereld leeft de vreemdeling?
Published on:04 October 2010

Voelt u zich ook wel eens een vreemdeling? In het buitenland bijvoorbeeld? Tussen andersoortige mensen? Of misschien juist in uw eigen omgeving? In welke wereld leeft een vreemdeling? Volgens filosoof dr. J.A. (Hans) Harbers bestaan er vele soorten vreemdelingen.

Wetenschap en de vreemdeling: in welke wereld leeft de vreemdeling?
Published on:04 October 2010
Voelt u zich ook wel eens een vreemdeling? In het buitenland bijvoorbeeld? Tussen andersoortige mensen? Of misschien juist in uw eigen omgeving? In welke wereld leeft een vreemdeling?
Wat krijgen we mee. Wat laten we na?
Published on:28 September 2010
Kinderen lijken op hun ouders. Logisch, want van alles wat ze hebben is veel afkomstig van die ouders. Niet alleen hun bezittingen, maar ook hun uiterlijk en hun gedrag. Prof.dr. T.N. (Ciska) Wijmenga laat zien welke bouwsteen we van welke ouder krijgen.
Wat krijgen we mee. Wat laten we na?
Published on:27 September 2010
Kinderen lijken op hun ouders. Logisch, want van alles wat ze hebben is veel afkomstig van die ouders. Niet alleen hun bezittingen, maar ook hun uiterlijk en hun gedrag. Volgens prof.dr. A.P. (Bram) Buunk lag vroeger veel te veel de nadruk op het gedrag van de moeder.
Wetenschap en erfelijkheid
Published on:24 September 2010

Kinderen lijken op hun ouders. Logisch, want van alles wat ze hebben is veel afkomstig van die ouders. Niet alleen hun bezittingen, maar ook hun uiterlijk en hun gedrag.

Wat gebeurt er als je verliefd bent?
Published on:26 October 2009

Als je verliefd bent zie je de wereld door een roze bril. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk precies met je en waarom worden mensen eigenlijk verliefd? Evolutiepsycholoog prof.dr. Bram Buunk bestudeerde de ‘tegenkrachten’ van verliefdheid (ouders!).

Wat kunnen we vandaag de dag met evolutie?
Published on:20 July 2009

Wat kunnen we vandaag de dag met evolutie? Het antwoord is simpel; veel, en meer dan je denkt. Hoogleraar evolutionaire psychologie Bram Buunk kijkt liever naar mensen en hoe gedrag als jaloezie zich door evolutie ontwikkelt.

printView this page in: Nederlands