Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsTaal, Cultuur en CommunicatieStages & Afstudeerprojecten

Wiesneus & meertaligheid

Ba- of Ma-stage M&M, Multilingualism of Taalwetenschap
Wat moet de Wiesneusgebruiker weten over meertaligheid?

Meertaligheid biedt kinderen kansen, daarvan is de provincie Drenthe zich bewust. Binnen het project ‘Versterking Drents en Duits in het onderwijs’ is een website met meertalig materiaal en achtergronden in ontwikkeling, Wiesneus. De Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie zoekt een student die aan deze website een belangrijk steentje wil bijdragen.

Wiesneus & een stage bij het Huus van de Taol

Wiesneus is gericht op kinderen, ouders en leerkrachten in het basisonderwijs. Het biedt scholen materiaal om gemakkelijk Drents (en Duits) in hun lessen in te bouwen. Naast het lesmateriaal vinden ouders en leerkrachten er ook wetenschappelijke achtergronden op het gebied van meertaligheid. Vooral dat laatste deel is nog volop in ontwikkeling.

Wanneer je aan de slag gaat met Wiesneus loop je stage bij het Huus van de Taol, dat heeft in de loop der jaren veel Drentstalig materiaal gemaakt en gepromoot. Er is ook veel kennis over het Drents en het onderwijs en het Huus van de Taol heeft een uitstekend netwerk.

Opdracht: Toegankelijke informatie over meertaligheid

De vraag die centraal staat is: Hoe kan Wiesneus meer worden dan een databank met Drentstalig materiaal? Daarin ligt de focus op het toegankelijk maken van informatie over meertaligheid voor ouders en leerkrachten. Dat betekent dat je je verdiept in wat de doelgroep zou willen weten in verschillende situaties, zoekt naar goede bronnen, zelf teksten schrijft en de informatie goed structureert.

Wie zoeken we?

We zoeken een student M&M of Taalwetenschappen (Multilingualism of Applied Linguistics) met belangstelling voor wetenschapscommunicatie. De stage kan worden uitgebreid met een onderzoek in de praktijk aansluitend op je eigen interesse.

• Start: in overleg (mogelijk jan-april 2018 of april-juli 2018)
  • Locatie: Beilen
  • Invulling: 2 tot 3 dagen per week
  • Stagevergoeding: 600 € per maand (+ evt. reiskosten)