Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Stages & Afstudeerprojecten

Doe mee aan het onderzoek!

Geeft u Frans aan brugklassen op een middelbare school? Bent u benieuwd hoe uw leerlingen op langere termijn vorderingen maken in het spreken en schrijven? Dan kunt u meedoen aan een onderzoek!

Al een aantal jaar loopt bij de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie een onderzoek naar AIM (Accelerated Integrated Method). Nu gaat er een nieuw vervolgonderzoek starten waarvoor we uw hulp nodig hebben!

De leerlingen uit uw klas worden 3 jaar gevolgd en de resultaten worden elk jaar bekend gemaakt. U krijgt van de onderzoeker elke 6 weken een schrijfopdracht uitgereikt en voor de zomer wordt er op een leuke manier een mondelinge toets afgenomen. We zoeken klassen die werken met AIM, Carte Orange, D’accord of Grandes Lignes. Scholen die met AIM werken, maar nog niet weten hoe het derde jaar in te vullen, kunnen ook samen met de onderzoeker en andere docenten werken aan een goede oplossing. Deelname aan dit onderzoek geeft u en vakgenoten inzicht in hoe lesmethoden in het Franse onderwijs werken. Is het nodig om veel grammatica aan te bieden? Helpt het wel om Frans in de klas te spreken? Als een goede en leuke Franse les u aan het hart gaat, dan kunt u meedoen. Tussen september 2013 en januari 2014 start het onderzoekstraject.

In deze bijlage [PDF] wordt meer informatie gegeven. Wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar tawi rug.nl.

Laatst gewijzigd:18 augustus 2020 10:28