Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Menu

Kennismarkt

Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Groningen

De afdeling Bijzondere Collecties van de RUG nemen verschillende boeken mee uit de Bijzondere Collecties. Tijdens de markt kunt u deze boeken bekijken en vragen stellen aan de conservator Adrie van der Laan.

Museum Klooster Ter Apel

Werknemers van Museum Klooster Ter Apel zullen verschillende onderwijsprojecten tentoonstellen die zij als museum hebben uitgevoerd. Dit gaat dan om erfgoededucatie en lespakketten voor het PO en het VO.

Kloostermuseum Aduard

Vrijwilligers van het Kloostermuseum Aduard zullen verschillende boekjes en folders meenemen met informatie over het voormalige klooster. Op de markt kunt u deze boekjes en folders bekijken en vragen stellen over het voormalig Cisterziënzer klooster. 

Groninger Archieven

Groninger Archieven zal verschillende educatieprojecten presenteren. Deze gaan onder andere over de educatieve mogelijkheden van het middeleeuws materiaal van Groninger Archieven voor alle onderwijslagen. 

Bezoekerscentrum Klooster Yesse

Vrijwilligers van het Bezoekerscentrum Klooster Yesse zullen informatie over het klooster meebrengen naar de kennismarkt. Bij dit kraampje kunt u al uw vragen stellen over het voormalige klooster in Yesse. 

Historische Commissie Thesinge

De Historische Commissie Thesinge heeft in samenwerking met de Wetenschapswinkel verschillende studentonderzoeken gedaan, waar drie scripties uit voortgekomen zijn. Op de markt zal de Historische Commissie meer vertellen over deze drie scripties die te maken hebben met het voormalige Thesinger Klooster. 

Elvira Ambrosius

Elvira was één van de drie scriptieschrijvers en heeft haar scriptie geschreven over ‘Vrouwelijke verinnerlijking in geneeskrachtige getijdenboeken'. Op de markt zal ze haar scriptie presenteren door middel van een posterpresentatie. 

De Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie

Op de markt zal de Wetenschapswinkel meer vertellen over de verschillende scripties en vormen van samenwerking. Op deze manier kunt u meer te weten komen over het werk van de Wetenschapswinkel. 

Stichting Pelgrimeren

Stichting Pelgrimeren zal op de markt tentoonstellen wat ze doen als organisatie. Ze zullen folders meenemen en een infoblad over het Kloosterpad Groningen langs alle 34 voormalige klooster. Daarnaast kunt u ook een trailer bekijken over Pelgrimeren in Groningen. 

Middeleeuws Ter Apel 

Stichting Middeleeuws Ter Apel organiseert ieder jaar het meest authentieke middeleeuws evenement van Nederland. Op de markt kunt u de stichting leren kennen en meer te weten komen over de Middeleeuwen en het Middeleeuwse leven. 

Laatst gewijzigd:21 oktober 2022 12:09