Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Programma Interlandse Dagen

6 en 7 november 2014

Donderdag 6 november
12.30 uur Ontvangst met koffie
13.00 uur

Wetenschap: daar heb je wat aan!

Bij de Wetenschapswinkels gebeurt van alles. Niet alleen de mooie afgeronde projecten staan in de belangstelling, maar ook onderzoek dat nog loopt kan erg interessant zijn. Tijdens deze plenaire bijdrage wordt het een en ander verteld over een lopend wetenschapswinkelproject en komen ook de opdrachtgever en de uitvoerende student aan het woord.

13.30 uur

Workshops

Luisteren naar wat er om je heen allemaal gebeurt is erg interessant en inspirerend, maar dat is zelf aan het werk gaan zeker ook! Er worden drie workshops in verschillende thema’s aangeboden om nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te leren kennen: kortom, om je te laten inspireren. Aan de slag!

1. Goed luisteren en improviseren

Door Jeroen Stek

2. Storytelling en pitchen

Door Gustaaf Vocking

3. Maatschappelijke impact

Door Gijs Verbeek

15.15 uur Koffie/theepauze
15.30 uur

Op stap met Cornelis Jetses

Door Saskia Visser

We maken ons klaar voor een werkbezoek aan een wetenschapswinkelproject. U krijgt een korte uitleg over de totstandkoming van dit project en wat u te wachten staat.
16.00 - 17.30 uur

Rondleiding door het Scheepvaartmuseum met stadswandeling

Door Bob Verschoor

Een wetenschapswinkelproject in de praktijk! Tijdens een rondleiding door het Scheepvaartmuseum krijgen we een blik op Groningen rond 1880 door de ogen van illustrator Cornelis Jetses. Deze tentoonstelling is het resultaat van het onderzoek van geschiedenisstudent Bob Verschoor. Daarna maakt Bob, die ook stadsgids is, graag met wie dat leuk vindt een korte stadswandeling door het hedendaagse Groningen.
18.30 uur

Diner

Brasserie Groen

Vrijdag 7 november
9.00 uur

Opening

Door Rector Magnificus Elmer Sterken & RTV Noord-verslaggeefster Cunera van Selm (dagvoorzitter)

9.30 uur

Jacques Wallage over maatschappelijke uitdagingen

Socioloog, bijzonder hoogleraar, voorzitter van de dialoogtafel Groningen, oud-kamerlid en oud-burgemeester Jacques Wallage vertelt over maatschappelijke uitdagingen en wat de wetenschap daarmee kan. Wat heeft de wetenschap aan de maatschappij en wat heeft de maatschappij aan de wetenschap? Waar wringt het en waar glanst het?

10.00 uur

1e Lustrum PEP-talk

De lustrumactie 400 vragen aan de RUG leverde veel nieuwe contacten en inzichten op. Een mooie aanleiding voor PEP-talks (Purpose, Entertainment and Participation). Inspirerende korte persoonlijke praatjes die u aan het denken en discussiëren zetten!

Introductie: interview met Ton Schoot Uiterkamp

Elk onderdeel wordt ingeleid door een filmpje van een wetenschapswinkelproject naar aanleiding van een lustrumvraag.

PEP-talk 1: Een blik op de toekomst

d oor Christian Zuidema, universitair docent Ruimtelijke planning

10.35 uur

Koffiepauze en posterpresentatie

Tijdens de koffiepauze kan er ook gewerkt worden! Studenten van de verschillende Groninger Wetenschapswinkels presenteren hier hun wetenschapswinkelprojecten aan de hand van een poster.

11.05 uur

Vervolg lustrum PEP-talks

PEP-talk 2:Een blik door andermans ogen

Door Leontien Kompier, burgemeester Vlagtwedde

PEP-talk 3: Een blik op de wetenschap

Door Hans Harbers, filosoof

12.00 uur

Interlandse Wetenschapswinkelprijs

Wie maakt er kans op de achtste Interlandse Wetenschapswinkelprijs? Cunera van Selm interviewt drie genomineerde studenten uit Nederland en België over hun onderzoek in opdracht van een maatschappelijke organisatie. Daarna zal juryvoorzitter Jacques Wallage de prijs uitreiken.

12.45 - 14.15 uur

Posterpresentaties en aansluitend lunch

Praat nog even verder met studenten over hun prijzen en posters. De Interlandse Wetenschapswinkeldagen 2014 worden afgesloten met een lunch, begeleid door muziek.

Het programma is ook te downloaden als Wordbestand.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:43