Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsOver de Wetenschapswinkels

Seminar Wetenschap middenin de samenleving

30 mei 2013 - Weberfoyer en Marie Lokezaal, Harmoniegebouw
Posters in 2010
Posters in 2010

Lees de speech van Max van den Berg terug, bekijk de powerpoint van Henk Mulders lezing of laat je inspireren door de posters van onderzoeksprojecten! Ook de foto's zijn te bezichtigen.

Op donderdagmiddag 30 mei organiseerden de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen een middag vol maatschappijgericht onderzoek, lezingen en mogelijkheden tot debat. Deze bijeenkomst, het seminar Wetenschap middenin de samenleving, was toegankelijk voor iedereen die wil weten wat wetenschap voor de samenleving kan betekenen. Studenten presenteerden er aan de hand van aansprekende posters onderzoek dat gedaan was op verzoek van maatschappelijke organisaties.

Sprekers

De middag werd geopend door prof. dr. Dirk Jan Wolffram, portefeuillehouder Onderwijs in het Faculteitsbestuur van de Faculteit der Letteren. Daarna sprak de Commissaris van de Koning te Groningen, de heer Max van den Berg, over het belang van academisch onderzoek voor de maatschappij. Bèta Wetenschapswinkelier Henk Mulder ging vervolgens in zijn lezing in op de mogelijkheden die de Wetenschapswinkels bieden voor het oppakken van onderzoek over maatschappelijk relevante onderwerpen.

Eigen vragen

De RUG beschikt over vijf wetenschapswinkels op verschillende wetenschappelijke terreinen, waardoor de wetenschap in de breedste zin getoond werd: meer dan 20 voorbeelden van wetenschapswinkelonderzoek konden bekeken worden.

Natuurlijk was er bij Wetenschap middenin de samenleving ook de mogelijkheid om eigen vragen bij een wetenschapswinkel neer te leggen. Inge van Calkar, oudstudent bij de Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid en muzikante, trad na afloop op.

Laatst gewijzigd:28 januari 2019 14:15
printView this page in: English