Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsOver de Wetenschapswinkels

Studenten bieden Weet wat u zingt-service

15 september 2016

Meer dan 10% van de Nederlanders zingt in een koor, professioneel of als amateur. Veel koren zingen ook regelmatig liederen in andere talen dan het Nederlands. Een uitdaging dus bij het instuderen, maar helaas is er niet altijd voldoende tijd en kennis om echt stil te staan bij de tekst. Wat betekent dit lied nu precies? Wat is de correcte uitspraak? Wie is de dichter en is was zijn/haar achtergrond?

Voor koren in Groningen en omstreken is daarvoor nu een oplossing. De Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie zette op verzoek van enkele koren de Weet wat u zingt-service op. Koren kunnen hun liedteksten voorleggen aan studenten van de Faculteit der Letteren, die de teksten en achtergronden onderzoeken en een workshop aan het koor kunnen verzorgen. De afgelopen twee jaar is de niet-commerciële Weet wat u zingt-service met succes uitgeprobeerd. Acht workshops zijn met veel plezier gegeven en ontvangen. Daarom gaat het project ook dit jaar door, nu met ruimte voor meer koren.

Tot 1 oktober kunnen koren hun liederen aanmelden.

Laatst gewijzigd:14 november 2018 12:55