Skip to ContentSkip to Navigation
Society/BusinessScience ShopsOver de Wetenschapswinkels

Twee winkels genomineerd voor Interlandse Wetenschapswinkelprijs

Geneeskunde & Volksgezondheid en Taal, Cultuur & Communicatie
06 oktober 2014
Wetenschapswinkelprijs
Wetenschapswinkelprijs

De wetenschapswinkel Geneeskunde & Volksgezondheid en de wetenschapswinkel Taal, Cultuur & Communicatie zijn beiden genomineerd voor de Interlandse Wetenschapswinkelprijs met hun onderzoeken M antelzorgers, Mindfulness en Kwaliteit van Leven (door Sanny Kappen) en de Jeugdherinneringen van de Groningse Illustrator Cornelis Jetses (1873-1955) (door Bob Verschoor). Naast de twee Groningse nominaties zijn ook een project van de Universiteit Twente en een project van de Vrije Universiteit Brussel genomineerd.

Interlandse Wetenschapswinkeldagen

De prijs wordt op vrijdag 7 november uitgereikt tijdens de Interlandse Wetenschapswinkeldagen te Groningen. Aan de prijs is behalve de wisseltrofee ook een geldbedrag van 500 euro verbonden.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Laatst gewijzigd:05 april 2019 12:12

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.