Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsOver de Wetenschapswinkels

Cornelis Jetses in het Noorderlijk Scheepvaartmuseum

Project van de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie
06 november 2014

Van 4 oktober 2014 tot en met 1 februari 2015 is er een tentoonstelling over Cornelis Jetses te zien in het Noorderlijk Scheepvaartmuseum. Geschiedenisstudent Bob Verschoor, student bij de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur & Communicatie, heeft de tentoonstelling opgezet naar aanleiding van zijn scriptie. Jetses, illustrator van Ot en Sien en het leesplankje Aap Noot Mies, groeide op in Groningen aan het eind van de 19e eeuw. Hierover schreef hij in de jaren '50 zijn memoires, die een aantal jaar geleden opdoken. Bob ontcijferde het handschrift van Jetses en plaatste alles in context met behulp van de Groninger Archieven. Naast de scriptie kwamen er ook een boek en dus een tentoonstelling. Een aanrader!

Nominatie

Dat het project van Bob goed in elkaar steekt vindt ook de jury van de Interlandse Wetenschapswinkelprijs: Bob is genomineerd voor de prijs! Op vrijdag 7 november wordt tijdens de Interlandse Dagen bekend gemaakt of de jeugdherinneringen van Jetses kunnen winnen van projecten uit Twente, Brussel en een ander Groninger project.

Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 12:38