Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsOver de Wetenschapswinkels

Living Knowledge-congres in 2020 naar Groningen

01 juni 2018

De Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit organiseren in 2020 het 9e Living Knowledge-congres. Dat werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt bij de afsluiting van het 8e Living Knowledge-congres in Budapest. Onderzoekers, maatschappelijke organisaties en wetenschapswinkels uit de hele wereld komen voor het eerst naar Nederland met als doel het maatschappelijk nut van wetenschappelijk onderzoek te verbreden en verdiepen.

Living Knowledge-netwerk

Het Living Knowledge-netwerk streeft naar maatschappelijke betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek. Ze spoort onderzoekers aan om samen met burgers en organisaties onderzoek op te zetten, uit te voeren en resultaten te delen. Dit met als doel meer begrip voor wetenschappelijk onderzoek te creëren, samenwerkingsverbanden tussen universiteit en burgers te versterken en het open debat over wetenschap te stimuleren. In 2020 bestaat het Living Knowledge-netwerk 20 jaar.

Wetenschapswinkels

De Groninger wetenschapswinkels stonden aan de wieg van het Living Knowledge-netwerk en zijn sindsdien intensief betrokken bij de oprichting van andere wetenschapswinkels in Europa en daarbuiten. De wetenschapswinkel verbindt vragen van maatschappelijke organisaties aan onderzoek door studenten. In Groningen zijn zes wetenschapswinkels actief: Bèta, Filosofie, Geneeskunde & Volksgezondheid, Onderwijs, Taal, Cultuur & Communicatie en MKB Student Consultancy.

Laatst gewijzigd:05 juni 2018 17:34
printView this page in: English

Meer nieuws