Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Wat zijn de verbanden tussen energiearmoede en gezondheid?

07 november 2023

Armoede blijft een urgent thema. De stijgende energiekosten raken mensen in armoede extra hard. Geen goede energie kunnen krijgen, omdat je dit niet kan betalen, zorgt namelijk ook voor grotere gezondheidsproblemen.

Laia Bonet Orrego en Mathias Santacruz Vallejo onderzochten via de Bèta Wetenschapswinkel voor het Honours college wat er al bekend is over de verbanden tussen energiearmoede en gezondheid. Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Sterk Uit Armoede en Zorginnovatie Forum Groningen, die middels een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid een groter onderzoek doen naar energiearmoede en gezondheid.

Laatst gewijzigd:07 november 2023 15:29

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.