Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Samenwerken met MBO- en HBO-studenten? Dat kan!

Zoek je een zinvolle invulling voor je stage, vrije ruimte, minor of afstudeeropdracht? Doe mee met SamenWIJS!
12 november 2020

SamenWIJS is een nieuw onderwijsprogramma, waarbij studenten van mbo, hbo en wo samenwerken aan complexe sociale vraagstukken uit de Groningse samenleving. Vraagstukken die we niet kunnen negeren, maar die tegelijkertijd ontzettend lastig zijn om op te lossen. Iedere student neemt zijn eigen kennis en talenten mee in de groep. We bieden je de mogelijkheid om deze talenten verder te ontwikkelen. Vervolgens lever je gezamenlijk een bijdrage aan het vraagstuk en werk je mee aan een mooier en gelukkiger Groningen. Natuurlijk begeleiden we je hierbij en houden we rekening met jouw leerdoelen.

Wie wij zoeken

Je bent ondernemend, betrokken bij Groningen en een tikje idealistisch. Je wilt graag bewijzen dat je grote problemen kunt aanpakken, ook al denken andere mensen misschien dat het onmogelijk is. Het maakt niet uit welke opleiding je doet, want in de groep heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten en vakkennis. Wel vinden we motivatie belangrijk, daarom houden we kennismakingsgesprekken met geïnteresseerde studenten.

Wat wij bieden

Een onderwijsprogramma van 6 maanden, waarin we jouw inzet in ECTS afstemmen op de eisen van je minor, vrije ruimte, stage of afstudeeropdracht (minimaal 5, maximaal 30 ECTS).

Instapmomenten: februari en september.

Interesse?

Meld je direct aan via deze link, of stuur een korte motivatie naar: drs. Denise Leidelmeijer,

projectleider SamenWIJS, via d.f.m.leidelmeijer rug.nl.

Werkwijze SamenWIJS

Coaching

Tweewekelijks coachingstraject door ervaren coaches met intervisiemomenten door studenten.

Connectie met de wijk

Vanuit een groot relevant netwerk ga je aan de slag met problemen die nú van belang zijn. Ook maak je kennis met en studenten die al actief zijn in de samenleving, zoals opdrachtgevers in de wijken van Groningen en studenten van WIJS. WIJS is een maatschappelijke organisatie waar studenten, van verschillende opleidingen en niveaus, zich inzetten voor de stad Groningen. Individuele inwoners en opdrachtgevers uit de stad kunnen met hun vraag bij WIJS terecht, waaraan vervolgens studenten aan gekoppeld worden.

Rondetafelgesprekken met TalentWeb Groningen

TalentWeb Groningen (TWG) is een denk- en doetank van 80 jonge talenten. Een mix van creatieve en inspirerende ondernemers, professionals en studenten, elk met eigen specialisaties binnen diverse vakgebieden. Binnen dit onderwerp schuif je aan bij rondetafelgesprekken met meedenkers vanuit TalentWeb Groningen.

Eindbeoordeling

Jouw professionele ontwikkeling, zoals je die in het gehele proces hebt laten zien, presentatie van jouw bijdrage aan de interventie, het proces en de groep, aangevuld door schriftelijke rapportage

(afhankelijk van de eisen van jouw opleidingsonderdeel).

Laatst gewijzigd:04 augustus 2021 15:07

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...