Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Samenwerken met MBO- en HBO-studenten? Dat kan!

Zoek je een zinvolle invulling voor je stage, vrije ruimte, minor of afstudeeropdracht? Doe mee met SamenWIJS!
12 november 2020

SamenWIJS is een nieuw onderwijsprogramma, waarbij studenten van mbo, hbo en wo samenwerken aan complexe sociale vraagstukken uit de Groningse samenleving. Vraagstukken die we niet kunnen negeren, maar die tegelijkertijd ontzettend lastig zijn om op te lossen. Iedere student neemt zijn eigen kennis en talenten mee in de groep. We bieden je de mogelijkheid om deze talenten verder te ontwikkelen. Vervolgens lever je gezamenlijk een bijdrage aan het vraagstuk en werk je mee aan een mooier en gelukkiger Groningen. Natuurlijk begeleiden we je hierbij en houden we rekening met jouw leerdoelen.

Wie wij zoeken

Je bent ondernemend, betrokken bij Groningen en een tikje idealistisch. Je wilt graag bewijzen dat je grote problemen kunt aanpakken, ook al denken andere mensen misschien dat het onmogelijk is. Het maakt niet uit welke opleiding je doet, want in de groep heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten en vakkennis. Wel vinden we motivatie belangrijk, daarom houden we kennismakingsgesprekken met geïnteresseerde studenten.

Wat wij bieden

Een onderwijsprogramma van 6 maanden, waarin we jouw inzet in ECTS afstemmen op de eisen van je minor, vrije ruimte, stage of afstudeeropdracht (minimaal 5, maximaal 30 ECTS).

Instapmomenten: februari en september.

Interesse?

Meld je direct aan via deze link, of stuur een korte motivatie naar: drs. Denise Leidelmeijer,

projectleider SamenWIJS, via d.f.m.leidelmeijer rug.nl.

Werkwijze SamenWIJS

Coaching

Tweewekelijks coachingstraject door ervaren coaches met intervisiemomenten door studenten.

Connectie met de wijk

Vanuit een groot relevant netwerk ga je aan de slag met problemen die nú van belang zijn. Ook maak je kennis met en studenten die al actief zijn in de samenleving, zoals opdrachtgevers in de wijken van Groningen en studenten van WIJS. WIJS is een maatschappelijke organisatie waar studenten, van verschillende opleidingen en niveaus, zich inzetten voor de stad Groningen. Individuele inwoners en opdrachtgevers uit de stad kunnen met hun vraag bij WIJS terecht, waaraan vervolgens studenten aan gekoppeld worden.

Rondetafelgesprekken met TalentWeb Groningen

TalentWeb Groningen (TWG) is een denk- en doetank van 80 jonge talenten. Een mix van creatieve en inspirerende ondernemers, professionals en studenten, elk met eigen specialisaties binnen diverse vakgebieden. Binnen dit onderwerp schuif je aan bij rondetafelgesprekken met meedenkers vanuit TalentWeb Groningen.

Eindbeoordeling

Jouw professionele ontwikkeling, zoals je die in het gehele proces hebt laten zien, presentatie van jouw bijdrage aan de interventie, het proces en de groep, aangevuld door schriftelijke rapportage

(afhankelijk van de eisen van jouw opleidingsonderdeel).

Laatst gewijzigd:04 augustus 2021 15:07

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.