Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Hoe kunnen we een aantrekkelijk verhaal vertellen over de Groninger rijtuig geschiedenis?

09 november 2022

Drie studenten Geschiedenis, Charlotte Dommerholt, Emma Zuidema en Mila Tukker, doken voor het Atelier Living Heritage in de levens van twaalf historische figuren van stand, hun families, rijtuigen en kastelen in de turbulente 19e eeuw.

Via de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie maakten zij een tentoonstellingsplan voor Museum Nienoord onder begeleiding van tentoonstellingsmaker Willy van der Schuit en Professor of Health and Humanities Rina Knoeff.

De tentoonstelling staat inmiddels en is tot september 2024 te bekijken!

Laatst gewijzigd:09 november 2022 11:30

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.