Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Science Shop for Medicine and Public Health

Eigen regie en participatie

Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn
Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn te Groningen voorziet in voorlichting, activiteiten, cursussen en workshops voor vrouwen met verschillende achtergronden en culturen
Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn te Groningen voorziet in voorlichting, activiteiten, cursussen en workshops voor vrouwen met verschillende achtergronden en culturen

Het ‘project Eigen regie en participatie’ biedt een training in 3 fases voor vrouwen uit verschillende culturen die in Groningen wonen en meer grip willen op hun eigen leven en meer willen participeren in de maatschappij. Dit gebeurt door in de trainingen gebruik te maken van lichaamsbewustwording, mindfulness en professional organizing.

Multicultureel vrouwencentrum Jasmijn traint in fase 1 in totaal 15 vrouwen in lichaamsbewustzijn, grenzen stellen, mindfulness en persoonlijke organisatie. Uit dat groepje krijgen ongeveer 10 vrouwen een train-de-trainers-traject in fase 2. In fase 3 geven vervolgens deze 10 vrouwen die kennis weer door aan andere migrantenvrouwen.

Vanuit de bedrijven ‘Handen uit je mouwen’ en ‘Jezelf’ worden de trainingen gegeven en begeleiding op gebied van lichaamsgerichte therapie en professional organizing gegeven. Gedurende de looptijd van het project -2 jaar- vindt een continue procesmonitor plaats en wordt onderzocht wat de ervaringen en uitkomsten zijn voor de deelnemende vrouwen. Het onderzoek gebeurt in samenwerking tussen de wetenschapswinkel geneeskunde & volksgezondheid en TGO, beide van het UMCG.

Meer informatie: Jolanda Tuinstra

Laatst gewijzigd:22 juli 2019 14:54