Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportDienstenHigh Performance ComputingFaciliteiten

Grid-cluster

Grid

Het Grid-cluster is volledig beschikbaar voor Grid computing en is gefinancierd door Big Grid, dat zelf gefinancierd is door NWO.

Rekenhal met Grid cluster
Rekenhal met Grid cluster

Het cluster maakt onderdeel uit van de nationale Big Grid infrastructuur, da zelf onderdeel is van de Europese Grid-infrastructuur EGI. Deze Grid-infrastructuur is beschikbaar voor internationale onderzoekssamenwerkingsverbanden, maar ook voor nationale samenwerkingen of lokale onderzoeksgroepen. Toegang tot de nationale Grid-infrastructuur wordt geregeld door Big Grid. Voor vragen over de toegang kunt u contact met ons opnemen.

Reken nodes
Reken nodes

Reken Nodes

Het cluster bestaat uit 58 reken nodes, met elk de volgende specificaties:

  • Twee octa-core 2.6 Ghz AMD Opteron processoren (totaal 16 cores)
  • 64 GigaByte geheugen, 4 GB per core
  • 4 TeraByte schijfruimte voor tijdelijke data op 2 schijven van 2TB
Service nodes
Service nodes

Service nodes

Het cluster heeft in totaal 9 service nodes. Vier van deze nodes vormen een gateway naar de Target omgeving voor het ontsluiten van de Target opslag omgeving. De andere 5 nodes zijn ingericht voor virtualisatie en draaien de services die nodig zijn om het Grid cluster te beheren en te laten functioneren als Grid cluster. Hieronder vallen bijvoorbeeld een gebruikers interface, de job submissie service, Grid informatie systeem, etc.

Netwerk switch van het cluster
Netwerk switch van het cluster

Netwerk

De nodes in het cluster zijn verbonden met 10 Gbps en 1 Gbps Ethernet verbindingen. De snelle 10 Gbps verbindingen maken snelle toegang tot de data opslag van Target mogelijk. Ook voor parallele jobs is de 10Gbps verbinding belangrijk.

De machines zijn verbonden via een grote en snelle HP netwerk switch.

Opslag

Het Grid-cluster zal worden verbonden met de GPFS opslag omgeving van Target. Dit via 4 van de service nodes die een 80 Gbps verbinding zullen maken naar de GPFS opslag.

Vragen

Indien u graag gebruik zou willen maken van deze infrastructuur of problemen ondervindt bij het gebruik ervan, neem dan contact op met de Servicedesk  (tel: 050-363 3232).

Laatst gewijzigd:15 juni 2016 10:56
printView this page in: English