Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessCenter for Information TechnologyResearch and Innovation SupportServicesGeodienst

De winst van open data conferentie

Wanneer:do 12-03-2015 13:00 - 17:00
Waar:Infoversum, Groningen

Op 12 maart vindt de conferentie ‘De winst van Open Data’ plaats. Interessante sprekers en een actieve aanpak met drie workshop-rondes brengen u in één middag in de wereld van de mogelijkheden van ‘Open Data’. Aan bod komen o.a. aardbevingsdata, nieuwe business modellen en datajournalistiek.

De geodienst verzorgt een lezing over de kracht van open geo data en we zijn er met onze welbekende maptable.

Meer info en aanmelden op de site van de conferentie

Of ga terug naar de site van de Geodienst

Crayon maps

water
Water map

Water:

Op de kaart zijn alle waterstromen in Nederland te zien. Speciaal uitgelicht zijn de droogmakerijen, gebieden in Nederland die sinds de 16e eeuw ingepolderd zijn door er een ringdijk omheen te leggen en vervolgens leeg te pompen. Deze gebieden worden gekenmerkt door grote gebieden met  lange recht afwateringssloten met kruisende sloten.

De kleuren van de stromen op de kaart worden bepaald door de oriëntatie van de stroom ten opzichte van het noorden. Daarnaast zijn alle loodrecht kruisende stromen van dezelfde kleur voorzien om afwateringen als de droogmakerijen visueel te benadrukken.

De locatie van grote droogmakerijen zijn toegevoegd  vanuit de database van CultGIS (beschikbaar via Publieke Dienstverlening op de kaart: https://www.pdok.nl/nl/service/wfs-cultgis). De waterstromen zijn uit de Basisregistratie Topografie, de TOP 10NL, gehaald (ook via Publieke Dienstverlening op de kaart ontsloten: https://www.pdok.nl/nl/producten/pdok-downloads/basis-registratie-topografie/topnl/topnl-actueel/top10nl).

Bekijk de interactieve kaart

roads
Roads map

Wegen:

Op de kaart zijn alle wegen in Nederland te zien, van autosnelwegen tot wandelpaden.

De kleuren van de wegen op de kaart worden bepaald door de oriëntatie van de weg ten opzichte van het noorden. Daarnaast zijn alle loodrecht kruisende wegen van dezelfde kleur voorzien om gebieden met een op elkaar aansluitend patroon visueel te benadrukken.

De data is afkomstig uit OpenStreetMap.

Bekijk de interactieve kaart