Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology Research and Innovation Support Services Geodienst
Header image Geodienst Blog

Afscheid in stijl

Datum:17 augustus 2018
Dark Green Map Groningen
Dark Green Map Groningen

Vandaag is het de laatste werkdag van Allard, één van onze zeer geliefde studentassistenten. Na drie jaar inzet komt er dan toch een einde aan: Allard gaat afstuderen. Na het oplossen van 317 cases voor Groningse wetenschappers en studenten. En een sterke bijdrage aan veel projecten. En de foute hitjes playlist voor op vrijdag.
Zoals tot nu toe al onze student-assistenten heeft Allard al een baan gevonden vóór zijn afstuderen. Gelukkig niet zo ver weg, namelijk bij kenniscentrum Noorderruimte van de Hanze bij bevriende lector Floris Boogaard. Ter ere van Allard en alle andere studenten die ons verlaten hebben (of dat deze maand doen), staan we even stil bij de vergankelijkheid van zelfs een masterscriptie in dit blog. Kort geleden studeerde onze altijd vrolijke Marijke glansrijk af (ze werkt inmiddels bij het Wetterskip) en binnenkort gaat ook de onnavolgbare Jelmer ons verlaten. Very sad! Daar staat tegenover dat Sjoerd, Joëlle, Bart en binnenkort Nicoletta ons komen versterken. Welkom!

Allard
Allard

 

Projecten

Een van de projecten waar Allard aan gewerkt heeft is Oxford. Niet slecht om als rookie start-up om hulp gevraag te worden door een van de beste universiteiten ter wereld. Voor het project Hunger Draws the Map is Allard als geospecialist bestrokken geweest bij de digitalisering, visualisatie en analyse van oude data uit WO1 om een beter beeld te krijgen van de effecten van honger in Europa en de langdurige gevolgen daarvan. Of religieuze gebouwen. Iedereen heeft zijn hobby’s. Naast het maken van playlists voor de vrijdag verzamelt Allard reliegieuze gebouwen, meestal kerken. Dat ondanks zijn voorliefde voor het pastafarisme. De dataset die we opgebouwd hebben is zo goed, dat het kadaster hem overgenomen heeft. Nog één? Bevingen! Mooie kaarten en super ondersteuning van Tom Postmes en zijn team bij Gronings perspectief, met nieuwe ingrijpende inzichten over de effecten van de gaswinning.

Werkbezoek Oxford
Werkbezoek Oxford

 

 
Greenmap Groningen

Of zullen we nog één primeur doen? Op het laatst mogelijke moment. Zo heeft London een Greenmap en Amsterdam is er mee bezig.
Zoals ze hem bij Nature Desk beschrijven:

Hoe groen en blauw kleurt Amsterdam eigenlijk? Met de Groene Kaart van Amsterdam willen we het belang van de natuur in de stad en omgeving benadrukken. Met deze unieke kaart kan straks iedereen die in Amsterdam leeft, werkt en speelt, nog veel meer van de stadsnatuur genieten. De Groene Kaart van Amsterdam is ook geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een groene werkplek of die het welzijn van hun medewerkers willen stimuleren. Ook scholen kunnen hun leerlingen meer de natuur laten ervaren. Vanzelfsprekend is de kaart geschikt voor iedere bewoner of bezoeker die op zoek wil gaan naar nog niet ontdekt groen in de stad.

Vervang Amsterdam door Groningen (sowieso slim) en je snapt het idee. Met bijzonder veel trots presenteren wij de door Allard ontworpen Greenmap van Groningen!! Samen met de Gemeente kijken we of we hem kunnen laten printen als echte kaart, maar vanaf nu is ie digitaal beschikbaar. In een viewer. Als pdf in lichtdonker of een extra groot gebied. Let op, downloaden kan vanwege de resolutie even duren..

Greenmap Groningen, by Allard
Greenmap Groningen, by Allard

Allard, bedankt. Marijke bedankt. Jelmer bedankt. Het was super om met jullie samen te werken.