Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportDienstenData Science

Expertise

Wij bieden

  • Onderzoeksondersteuning
  • Support bij onderzoeksvoorstellen
  • Cursussen Machine- en Deep Learning
  • Inloopspreekuur (Digital Humanities)


Onderzoeksondersteuning

Wij bieden hulp bij het verkrijgen van data (bijvoorbeeld door middel van data scraping),  het analyseren van data en het ontwikkelen van tools voor data science. Daarnaast kunnen wij met behulp van data-analyses hypotheses suggereren die relevant kunnen zijn voor uw onderzoek. Deze hypotheses kunt u zelf verder verfijnen en verder uitwerken. Daarnaast geven wij advies over data en methodologieën die u nodig heeft om uw onderzoeksvraag te beantwoorden, denk o.a. aan:

  • statistische technieken
  • deep learning
  • regressie analyses
  • support vector machines

Indien uw onderzoeksvoorstel wordt gehonoreerd, krijgt u ondersteuning van een of meer van onze data scientist(s) tot een maximum van 450 uur. Deze onderzoeksondersteuning wordt gefinancierd vanuit het ICT-Meerjarenplan 2016-2020 van de RUG.  In 2017 betrof het  50% van de onderzoeksvoorstellen. Uw kans is dus substantieel. Mocht u onderzoeksvoorstel niet worden gehonoreerd dan bestaan er andere mogelijkheden voor ondersteuning. Neem contact met ons op, samen kijken we verder wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Uiteraard kan er gebruik worden gemaakt van bij het CIT aanwezige expertise, bijvoorbeeld op het gebied van: High Performance Computing  (HPC),  Geografische Informatiesystemen en (3D) Visualisatie.

Support bij onderzoeksvoorstellen

Ook leveren wij een bijdrage aan uw onderzoeksvoorstel. Wij helpen u o.a. bij het inschatten van benodigde IT expertise, technieken en een bijbehorende begroting om bij subsidieverstrekkers een overtuigend voorstel in te kunnen dienen.

Cursussen

Wij geven cursussen over Machine learning en Deep Learning zowel bij het het CIT als bij IT Academy Noord-Nederland.

Inloopspreekuur Digital Humanities

Digital Humanities Consulting Hours
Digital Humanities Consulting Hours

Voor het Centre for Digital Humanities houden wij elke week een inloopspreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u langskomen met vragen gerelateerd aan het gebruik van ICT om uw onderzoek te versterken. Dit spreekuur wordt gehouden in het lab van Digital Humanities (in het Harmoniegebouw). De datum van het eerstvolgende spreekuur vindt u op de poster.

Vragen?

Indien u vragen, opmerkingen of een ondersteuningsverzoek heeft neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Laatst gewijzigd:16 mei 2018 15:21
printView this page in: English