Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology Research and Innovation Support Virtual Reality and Visualisation Virtual Reality and 3D-visualisation

Virtuele kantoorinrichting: Deventer Ziekenhuis

Een 3D workshop bij Deventer Ziekenhuis
Een 3D workshop bij Deventer Ziekenhuis
Bij het Deventer Ziekenhuis zijn een aantal nieuwe vleugels bijgebouwd. De begane grond hiervan bestaat uit spreekkamers, de artsen delen op de eerste verdieping de kantoorruimte. Voor het inrichten hiervan zijn op locatie een aantal Virtual Reality workshopsessies gehouden met de betrokken artsen, onder leiding van Draaijer en Partners. Hiervoor is gebruik gemaakt van de mobiele 3D setup en Virtual Office Designer, onze eigen software voor interactieve inrichting in 3D.  Bekijk de film.
Bovenaanzicht van een kantoorvleugel. De kleuren geven de verschillende afdelingen aan.
Bovenaanzicht van een kantoorvleugel. De kleuren geven de verschillende afdelingen aan.

Vlekkenplan

In deze fase van het ontwerp lag de nadruk vooral op de functionele indeling van de verschillende afdelingen, en minder op details zoals stoffering en hoe de bureaus er precies uit zouden zien. Vandaar dat volstaan kon worden met simplistische modellen voor de tafels, waarbij door middel van felle kleuren de 'functie' werd aangegeven. Ook het model van de verdieping zelf kon eenvoudig blijven: dit was opgebouwd uit vierkante modules, waarbij de kleur van de vloer een verschil in functie (afdeling) aangaf.

Aanzicht vanaf werkvloer
Aanzicht vanaf werkvloer

Interactief

Door gebruik te maken van Virtual Office Designer, onze eigen software voor interactieve inrichting in 3D, kon zeer gemakkelijk geëxperimenteerd worden met verschillende inrichtingen en kantoorconcepten. Welke afdeling moet waar komen, hoeveel werkplekken en kastruimte moet er zijn, en wat zijn goede plekken voor overlegzaaltjes en de koffiehoek?

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:22