Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportVirtual Reality en VisualisatieTraining HPCV

Beginners cursus Peregrine Linux cluster

Docent:F. Dijkstra
B.E. Droge
C.A. Marocico
Duur:halve dag
Kosten:EUR 0.00
Bedoeld voor:pc gebruikers die de mogelijkheden van het Linux cluster willen onderzoeken
Peregrine falcon

Vaak is de desktop pc (UWP) niet goed genoeg om grote simulaties uit te rekenen of om met hele grote databestanden overweg te kunnen. De universiteit beschikt over een computer cluster met meer dan 4000 cores die ingezet zouden kunnen worden om die problemen aan te pakken.

Onderwerpen die behandeld worden zijn: hoe krijg je toegang tot het cluster, data uitwisseling, werken met de linux omgeving, wat kan het cluster doen voor jou, en hoe start ik een berekening op het cluster.

De cursus is in twee delen gesplitst. Het eerste deel behandelt het inloggen op het cluster en het gebruik van de Linux omgeving. Het tweede deel gaat over de opbouw van het cluster, de beschikbare software en het starten van berekeningen. Voor diegenen met kennis van de Linux command line omgeving is het mogelijk om tijdens het tweede deel in te stromen.

Voor meer informatie kun je het cursus materiaal bekijken.

Wanneer

De volgende cursus is gepland voor dinsdag 16 januari 2018 van 13:00 - 17:00. U kunt zich hieronder aanmelden. De eerstvolgende cursusdata zijn:

  • 14 februari 2018
  • 15 maart 2018
  • 16 april 2018
  • 15 mei 2018
  • 13 juni 2018

Doel

Kennis op doen van het Linux cluster en leren hoe het te gebruiken in je onderzoek

Voorkennis

Er is geen kennis van Linux of clusters nodig voor deze cursus

Organisatie

Het is een half-daagse cursus met oefeningen op het cluster. Voor diegenen met kennis van de Linux command line omgeving is het mogelijk om na de pauze  in het tweede deel (vanaf 14:30) in te stromen.

Inschrijving

Gebruik het Aanmeldingsformulier om je aan te melden.

Laatst gewijzigd:06 december 2017 15:08
printOok beschikbaar in het: English