Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Centrum voor Informatie Technologie Nieuws

Upgrade voor Reality Center CIT

07 maart 2019

Woensdag 6 maart jl. kreeg het CIT bezoek van een delegatie van het Shell Learning Centre voor de officiële overdracht van de iScope 2.0 aan het Virtual Reality Center van het CIT.

De iScope 2.0 is het voormalige Reality Center van de opleidingstak van Shell. De apparatuur van de iScope 2.0 is beschikbaar gekomen omdat het Shell Learning Centre is verhuisd van Rijswijk naar Den Haag en daar een nieuw Reality Center gaat bouwen, de iScope 3.0.

Upgrade Reality Theater CIT

De apparatuur van de iScope2 werd al eerder deze maand door een grote vrachtwagen afgeleverd. Voor een groot deel wordt hiermee een upgrade uitgevoerd aan het Virtual Reality Theater in de Smitsborg. De rest van de ontvangen apparatuur bestaat uit reserveonderdelen voor de negen jaar oude projectoren van het Reality Theater.

Technische specificaties

Wat zat er allemaal in de vrachtwagen? Elf Projectoren (Barco NW12), een video matrix switch, een uiterst flexibel bedieningssysteem (Barco xds), een draadloos projectiesysteem (Barco clickshare), een grote capacitive touchtable, twee stand alone pan & tilt camera's, een audioinstallatie (inclusief array microphone) en zelfs nog dertig stoelen.

Samenwerking

Het Reality Center van het CIT en het Shell Learning Centre werken al langere tijd samen op het gebied van virtual reality. Zo hebben de VR-specialisten van het CIT ooit een mooie 3D-openingsfilm voor Shell gemaakt en is het Learning Centre talloze keren van technisch advies voorzien. Ook was de iScope 2.0 door de Reality Center-medewerkers voorzien van touch-mogelijkheden. Tijdens de afgelopen bijeenkomst werden ook de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van data science en (virtuele) onderwijsondersteuning verkend.

Overhandiging iScope 2.0
Overhandiging iScope 2.0
Laatst gewijzigd:11 maart 2019 10:39

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...