Society/business Center for Information Technology News

Hoe zit het met de verkeersveiligheid bij scholen?

07 september 2018
Verkeerssituatie bij scholen

De Geodienst van het CIT heeft in opdracht van RTL Nieuws alle door de politie geregistreerde ongelukken per schoolomgeving in kaart gebracht.

Bijna 9 op de 10 scholen ervaren verkeersproblemen in de directe omgeving. Dat is niet vreemd: in de buurt van scholen gebeurden de afgelopen drie jaar ruim 10.000 ongelukken.

Verder onderzoek

Bij scholen in een grote stad zijn dertien keer zo veel ongelukken als bij scholen op het platteland. Vooral rondom basisscholen zijn er problemen. Foutparkeren, drukte op toegangswegen, te hard rijden en onoverzichtelijke verkeerssituaties zijn daarbij de meestgenoemde knelpunten. Samen met de vakgroep Verkeerspsychologie van de RUG wordt er de komende tijd verder onderzoek gedaan naar de verkeerssituatie rondom scholen.

Bekijk hoeveel ongelukken bij jouw school gebeurden

Laatst gewijzigd:17 december 2019 08:48