Society/businessCenter for Information TechnologyNews

CIT opent deuren voor meisjes tijdens Girlsday

10 april 2018
Girlsday 2018

Op 12 april 2018 brengen 18 meisjes van CBS de Rietzee uit Groningen een bezoek aan het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de RUG. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Programmeren bij de universiteit

Tijdens het bezoek aan de ICT-afdeling van de universiteit gaan de meisjes o.a. leren programmeren, krijgen ze een 3D-demo in het Reality Center en maken ze kennis met geografische informatiesystemen in de vorm van een speurtocht. Niet alleen bij het CIT, maar ook veel andere organisaties in Groningen openen hun deuren voor meisjes.

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op donderdag 12 april samen met 75 meisjes Girlsday 2018 bij BAM in Den Haag. Zij doen dit met hulp van een HoloLens. Na dit sein starten de Girlsday-activiteiten voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven in het hele land.

Girlsday 2018

In totaal gaan tijdens Girlsday 2018 meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta-, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Laatst gewijzigd:10 april 2018 16:49