Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieICT & OnderwijsCIT Academy

Pagina's bewerken en publiceren met Prospero

voor editors/publishers

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die pagina's maken, bewerken en publiceren. De cursus wordt online aangeboden en deelnemers kunnen deze op een voor hen geschikt tijdstip en in eigen tempo volgen.

In het kader van de herstructurering van de RUG website zal er een strikter onderscheid worden gemaakt in de werkzaamheden en bevoegdheden van de redacteuren. Het succesvol afronden van de cursus wordt als voorwaarde gesteld voor het verkrijgen van bewerkrechten als editor/publisher op de website. Na het afronden van de cursus wordt u aangemeld voor de nieuwsbrief webredacteuren en uw W3er wordt op de hoogte gesteld.

Tarieven

Aanmelden

Medewerkers: € 125

Cursusdata en Inschrijving (om de 2 weken start er een cursus)

Op de startdatum van de cursus krijgt u een e-mail met daarin uitleg en de link naar de online cursus en oefenomgeving. U hebt 2 maanden de tijd om de cursus af te ronden en de eindopdracht in te leveren.

In deze online cursus leert u werken met de editor Prospero voor het maken, opmaken, wijzigen en publiceren van pagina's, nieuwsberichten, etc.

Globale inhoud

  • Bestaande pagina's wijzigen
  • Neuwe pagina's maken en publiceren
  • Opmaak en indeling pagina's verzorgen
  • Afbeeldingen, tabellen invoegen
  • Hyperlinks en action buttons toevoegen
  • Nieuwsberichten maken, opmaken en publiceren
  • Content fragments maken en gebruiken
  • Overzichten maken

Voorkennis

Voorwaarde voor het volgen van deze cursus is dat u de cursus Werken met de inline editor & Schrijven voor het web hebt gevolgd of over aantoonbare kennis en vaardigheden op dit niveau beschikt.

Inloopuren

Hebt u inhoudelijke vragen over Prospero, zaken waar u niet uitkomt? Kom dan langs op een van onderstaande inloopuren. Hier is het mogelijk om ondersteuning te krijgen bij Prospero en webvragen.

Wanneer Waar
Dinsdag 8 januari 13:00 - 15:00 zaal MM1 in het Harmoniecomplex
Donderdag 7 februari 9:00 - 11:00 zaal 153 in de Smitsborg

Laatst gewijzigd:22 september 2018 14:26
printView this page in: English