Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieICT & OnderwijsCIT Academy

Workshop make a VR/AR application yourself (in English)

Duur:

1 dag

Voor wie:

onderzoekers, Master en PhD-studenten

Tarieven Aanmelden

Master/PhD studenten: € 25
Medewerkers RUG: € 50
Medewerkers UMCG/Hanze: € 110
Extern: € 250

Cursusdata en inschrijving

Contact: secretariaat CIT (050 - 36 39200)

Globale inhoud

Binnen een dag krijgt u een idee welke aspecten een rol spelen bij het maken van een VR of AR applicatie die te gebruiken is op een head mounted display of in het eigen theater of cave van de universiteit voor uw eigen onderzoek. We gebruiken de ontwikkelomgeving Unreal Engine en het onderwijs wordt verzorgd door ontwikkelaars die er dagelijks mee werken.

Schema van de dag:

09.00 -10.00 introductie hoe maakt u een VR/AR applicatie

10.00-11.00: introductie met de ontwikkelomgeving Unreal Editor

11.00-12.30: start van het maken van een applicatie aan de hand van een eenvoudig opdracht, die u in een Head mounted display kunt bekijken.

12.30-13.00: lunch (niet inbegrepen, er is een restauratiefaciliteit in de Smitsborg);

13.00-16.30: verder ontwikkelen van uw applicatie aan de hand van opdrachten. Topics: het inlezen van gereedstaande data, aankleding van uw applicatie en interactie.

Aan het eind van de cursus hebt/kunt u:

• Een goed idee wat er voor nodig is om een vr-ar applicatie te maken
  • Kunt u met bestaande functies binnen Unreal Engine een eenvoudige applicatie maken
  • Kunt u inschatten waar u extra ondersteuning nodig hebt

Er zijn mogelijkheden om u verder te ondersteunen vanuit het visualisatie team bij het maken van een eigen VR/AR Applicatie.

Bij vragen neem contact op met Gert-Jan Verheij: (050) 3637440 of g.j.verheij@rug.nl
Laatst gewijzigd:12 september 2018 12:30
printView this page in: English