Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology

5G Masterclass - Antennebeleid

Wanneer:do 02-07-2020 16:00 - 17:00
Waar:Online

Dit is de eerste 5G masterclass (voertaal Nederlands) van de serie 5G Masterclass: smart cities and communities. Louwrens Wemekamp van Antennebureau praat medewerkers van gemeenten, provincies en overheden bij over lokaal antennebeleid. De masterclass geeft een overzicht van ‘5G-regelgeving’ en blikt vooruit op de implementatie van de Europese Telecomcode (small cells, medegebruik van publieke infrastructuur).

5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is de opvolger van 4G. 5G is veel sneller, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. Dankzij deze voordelen is er een hoop nieuwe toepassingen mogelijk. De gemeenten spelen een belangrijke rol bij de uitrol van het nieuwe mobiele netwerk. Naast dat ze een aanspreekpunt zijn voor inwoners en organisaties, voeren ze ook overleg met de telecomproviders over de plaatsing van nieuwe antennes.

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG), samen met de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen.