Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Docenten gezocht voor testen STEAM Materialen & Workshop

25 augustus 2021

Hoe geef je leerlingen in het VO en PO de 21e eeuwse vaardigheden mee die ze nodig hebben, zoals probleemoplossend vermogen, communicatie en kritische en creatief denken? Een interdisciplinaire aanpak vanuit natuurwetenschap, technologie en wiskunde (Science, Technology, Engineering and Math, STEM) is daarin veelbelovend. Maar het toevoegen van kunst (Arts) geeft een extra dimensie. Die STEAM aanpak staat centraal in ons project STEAMitUP.

.
.

Dat idee is mooi, maar je moet dit als docent in het STE(A)M-onderwijs nog wel in de praktijk brengen. STEAMitUP helpt hierbij. Via dit Europese project zijn een e-learning platform en een toolkit heeft ontwikkeld, met Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics (STEAM) activiteiten en lesideeën voor basis- en voortgezet onderwijs. Het is een waardevolle bron van kennis, inspiratie en bruikbaar materiaal STEAM-onderwijs.

Voor de afronding van dit project zoeken wij docenten die actief willen meekijken, testen en feedback geven. In september organiseren we daarvoor een 2-delige workshop waarbij docenten het e-learning platform en de toolkit als inspiratie gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Voorafgaand vragen wij je de materialen te verkennen en via surveys aan te geven wat je inspireert en/of nog mist.

Workshops

In Workshop 1 maak je kennis met de STEAMitUP toolkit. Tijdens Workshop 2 gaan we met elkaar (in groepjes) aan de slag om zelf een STEAM-lesplan te maken. De workshops vinden plaats op woensdag 8 en 15 september, van 15:00-17:00. Opgeven kan tot en met 7 september bij Kirsten Krans, projectleider STEAMitUP. Deelname aan deze inspirerende sessies is gratis, maar er zijn maximaal 20 plekken!

Beeld uit een eerdere STEAMitUP workshop | Foto ScienceLinX
Beeld uit een eerdere STEAMitUP workshop | Foto ScienceLinX
Laatst gewijzigd:31 augustus 2021 13:55

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....