Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Docenten gezocht voor testen STEAM Materialen & Workshop

25 augustus 2021

Hoe geef je leerlingen in het VO en PO de 21e eeuwse vaardigheden mee die ze nodig hebben, zoals probleemoplossend vermogen, communicatie en kritische en creatief denken? Een interdisciplinaire aanpak vanuit natuurwetenschap, technologie en wiskunde (Science, Technology, Engineering and Math, STEM) is daarin veelbelovend. Maar het toevoegen van kunst (Arts) geeft een extra dimensie. Die STEAM aanpak staat centraal in ons project STEAMitUP.

.
.

Dat idee is mooi, maar je moet dit als docent in het STE(A)M-onderwijs nog wel in de praktijk brengen. STEAMitUP helpt hierbij. Via dit Europese project zijn een e-learning platform en een toolkit heeft ontwikkeld, met Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics (STEAM) activiteiten en lesideeën voor basis- en voortgezet onderwijs. Het is een waardevolle bron van kennis, inspiratie en bruikbaar materiaal STEAM-onderwijs.

Voor de afronding van dit project zoeken wij docenten die actief willen meekijken, testen en feedback geven. In september organiseren we daarvoor een 2-delige workshop waarbij docenten het e-learning platform en de toolkit als inspiratie gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Voorafgaand vragen wij je de materialen te verkennen en via surveys aan te geven wat je inspireert en/of nog mist.

Workshops

In Workshop 1 maak je kennis met de STEAMitUP toolkit. Tijdens Workshop 2 gaan we met elkaar (in groepjes) aan de slag om zelf een STEAM-lesplan te maken. De workshops vinden plaats op woensdag 8 en 15 september, van 15:00-17:00. Opgeven kan tot en met 7 september bij Kirsten Krans, projectleider STEAMitUP. Deelname aan deze inspirerende sessies is gratis, maar er zijn maximaal 20 plekken!

Beeld uit een eerdere STEAMitUP workshop | Foto ScienceLinX
Beeld uit een eerdere STEAMitUP workshop | Foto ScienceLinX
Laatst gewijzigd:31 augustus 2021 13:55

Meer nieuws

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...