Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Docenten gezocht voor testen STEAM Materialen & Workshop

25 augustus 2021

Hoe geef je leerlingen in het VO en PO de 21e eeuwse vaardigheden mee die ze nodig hebben, zoals probleemoplossend vermogen, communicatie en kritische en creatief denken? Een interdisciplinaire aanpak vanuit natuurwetenschap, technologie en wiskunde (Science, Technology, Engineering and Math, STEM) is daarin veelbelovend. Maar het toevoegen van kunst (Arts) geeft een extra dimensie. Die STEAM aanpak staat centraal in ons project STEAMitUP.

.
.

Dat idee is mooi, maar je moet dit als docent in het STE(A)M-onderwijs nog wel in de praktijk brengen. STEAMitUP helpt hierbij. Via dit Europese project zijn een e-learning platform en een toolkit heeft ontwikkeld, met Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics (STEAM) activiteiten en lesideeën voor basis- en voortgezet onderwijs. Het is een waardevolle bron van kennis, inspiratie en bruikbaar materiaal STEAM-onderwijs.

Voor de afronding van dit project zoeken wij docenten die actief willen meekijken, testen en feedback geven. In september organiseren we daarvoor een 2-delige workshop waarbij docenten het e-learning platform en de toolkit als inspiratie gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Voorafgaand vragen wij je de materialen te verkennen en via surveys aan te geven wat je inspireert en/of nog mist.

Workshops

In Workshop 1 maak je kennis met de STEAMitUP toolkit. Tijdens Workshop 2 gaan we met elkaar (in groepjes) aan de slag om zelf een STEAM-lesplan te maken. De workshops vinden plaats op woensdag 8 en 15 september, van 15:00-17:00. Opgeven kan tot en met 7 september bij Kirsten Krans, projectleider STEAMitUP. Deelname aan deze inspirerende sessies is gratis, maar er zijn maximaal 20 plekken!

Beeld uit een eerdere STEAMitUP workshop | Foto ScienceLinX
Beeld uit een eerdere STEAMitUP workshop | Foto ScienceLinX
Laatst gewijzigd:31 augustus 2021 13:55

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...