Skip to ContentSkip to Navigation
Research Centre for Landscape Studies Education

Studiereizen en excursies

Internationale studiereizen

Met enige regelmaat organiseert het Kenniscentrum internationale studiereizen waarin masterstudenten en professionals uit het werkveld van landschap, natuur, erfgoed, ruimtelijke ordening, waterbeheer of anderszins gezamenlijk de opbouw, ontstaansgeschiedenis en actuele problematiek van de cultuurlandschappen aldaar bestuderen.

Voor deelname aan deze wetenschappelijke studiereizen wordt door de RUG een HBO- of academische vooropleiding verplicht gesteld. De reizen vinden doorgaans in het voorjaar plaats (april tot juni) en duren 7-10 dagen. Voor deelname betalen deelnemers een reissom die nodig is voor de kosten van bus, overnachtingen, maaltijden, koffie en thee, entreegelden en reader. Het Kenniscentrum Landschap heeft geen winstoogmerk: inkomsten dienen steeds de uitgaven te dekken.

Nadere informatie over onze studiereizen kunt u verkrijgen bij mevr. drs. Anne Wolff (a.j.wolff rug.nl).
Studiereis Zuid-Engeland Kenniscentrum Landschap 2018
Studiereis Zuid-Engeland Kenniscentrum Landschap 2018

Studiereis naar Zuid-Engeland

Met haar steile kalksteenkliffen, rijk gevarieerde houtwallandschappen, prehistorische heuvelforten en onovertroffen tuinhistorie is Zuid-Engeland een must voor iedereen die professioneel of anderszins geïnteresseerd is in de opbouw en ontstaansgeschiedenis van landschappen.

Van zondag 3 juni tot en met zaterdag 9 juni 2018 organiseert het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen een studiereis naar Zuid-Engeland onder leiding van hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek en universitair docente Anne Wolff, met medewerking van Engelse gastdocenten en masterstudenten Landschapsgeschiedenis. Centrale thema’s van deze studiereis zijn het leren lezen van het landschap en het kennismaken met de praktijk van het internationale landschapsbeleid en landschapsbeheer. Tijdens de reis bestaat ruime gelegenheid om met masterstudenten en docenten van de RUG van gedachten te wisselen over de eigen werkpraktijk en kennis uit te wisselen met meereizende collega’s van andere landschaps- en erfgoedorganisaties.

Het Kenniscentrum Landschap heeft een schitterend studieprogramma samengesteld waarin tal van bijzondere landschappen, buitenplaatsen, tuinen en natuurgebieden zijn opgenomen zoals open fields, hedgerow landscapes, chalklands of the Northdowns, woodland pastures of New Forest National Park, Iron Age hillforts Dorchester, het beroemde Engelse landschapspark van Stourhead, het 16e-eeuwse Montacute House, Jurassic coast (UNESCO World Heritage), Harnham Water Meadows, het prehistorische religieuze landschap van Stonehenge en als afsluiting het beroemde koninklijke paleis en de paleistuinen van Hampton Court.

Klik hier voor het volledige programma

Logies en kosten

We logeren in eenvoudige middenklasse hotels; de prijs is gebaseerd op logies en ontbijt in tweepersoonskamers.

Inclusief:

 • Ontvangst en introductiecollege in de Engelse Zaal in het Academiegebouw op donderdag 17 mei 2018 (datum ovb) in Groningen
 • 6 overnachtingen
 • 6 maal ontbijt & lunchpakket
 • Gezamenlijk slotdiner
 • Uitgebreide en verzorgde excursiereader
 • Overtocht per boot Calais-Dover v.v.
 • Vervoer per touringcar met airco, toilet en ijskast
 • Entreegelden inbegrepen (Sissinghurst, Little Scotney Farm, Montacute House, Stourhead, Harnham Water Meadows en Hampton Court Palace(ovb))

Niet inbegrepen:

 • Overige diners
 • Overige verzorging
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Calamiteitenfonds

Voor deze studiereis vragen wij een bijdrage van € 795,- op basis van logies in een tweepersoonskamer. Extra kosten voor een éénpersoonskamer bedragen ca. € 263,-.

We reizen met een gezelschap van circa twaalf masterstudenten, twee excursieleiders en maximaal twaalf externe gasten. Er zijn dus twaalf plaatsen beschikbaar. De selectie vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Voor inlichtingen of opgave mailt u naar: drs. Anne Wolff, a.j.wolff rug.nl .


Excursies

Op verzoek kan het Kenniscentrum Landschap tegen betaling ééndaagse landschapsexcursies organiseren voor overheden, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw drs. Anne Wolff (a.j.wolff rug.nl).  

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 15:45