Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekKenniscentrum LandschapOnderwijs

Studiereizen en excursies

Internationale studiereizen

Met enige regelmaat organiseert het Kenniscentrum internationale studiereizen waarin masterstudenten en professionals uit het werkveld van landschap, natuur, erfgoed, ruimtelijke ordening, waterbeheer of anderszins gezamenlijk de opbouw, ontstaansgeschiedenis en actuele problematiek van de cultuurlandschappen aldaar bestuderen.

Voor deelname aan deze wetenschappelijke studiereizen wordt door de RUG een HBO- of academische vooropleiding verplicht gesteld. De reizen vinden doorgaans in het voorjaar plaats (april tot juni) en duren 7-10 dagen. Voor deelname betalen deelnemers een reissom die nodig is voor de kosten van bus, overnachtingen, maaltijden, koffie en thee, entreegelden en reader. Het Kenniscentrum Landschap heeft geen winstoogmerk: inkomsten dienen steeds de uitgaven te dekken.

Nadere informatie over onze studiereizen kunt u verkrijgen bij mevr. drs. Anne Wolff (a.j.wolff@rug.nl).
Studiereis Zuid-Engeland Kenniscentrum Landschap 2017
Studiereis Zuid-Engeland Kenniscentrum Landschap 2017

Studiereis naar Zuid-Engeland (4-10 juni 2017)

Met haar steile kalksteenkliffen, rijk gevarieerde houtwallandschappen, prehistorische heuvelforten en onovertroffen tuinhistorie is Zuid-Engeland een must voor iedereen die professioneel of anderszins geïnteresseerd is in de opbouw en ontstaansgeschiedenis van landschappen.

Van zondag 4 juni tot en met zaterdag 10 juni 2017 organiseert het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen een studiereis naar Zuid-Engeland onder leiding van hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek en universitair docente Anne Wolff, met medewerking van Engelse gastdocenten en masterstudenten Landschapsgeschiedenis. Centrale thema’s van deze studiereis zijn het leren lezen van het landschap en het kennismaken met de praktijk van het internationale landschapsbeleid en landschapsbeheer. Tijdens de reis bestaat ruime gelegenheid om met masterstudenten en docenten van de RUG van gedachten te wisselen over de eigen werkpraktijk en kennis uit te wisselen met meereizende collega’s van andere landschaps- en erfgoedorganisaties.

Het Kenniscentrum Landschap heeft een schitterend studieprogramma samengesteld waarin tal van bijzondere landschappen, buitenplaatsen, tuinen en natuurgebieden zijn opgenomen zoals open fields, hedgerow landscapes, chalklands of the Northdowns, woodland pastures of New Forest National Park, Iron Age hillforts Dorchester, het beroemde Engelse landschapspark van Stourhead, het 16e -eeuwse Montacute House, Jurassic coast (UNESCO World Heritage), Harnham Water Meadows, het prehistorische religieuze landschap van Stonehenge en als afsluiting het beroemde koninklijke paleis en de paleistuinen van Hampton Court.


Excursies

Op verzoek kan het Kenniscentrum Landschap tegen betaling ééndaagse landschapsexcursies organiseren voor overheden, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw drs. Anne Wolff (a.j.wolff@rug.nl).  

Laatst gewijzigd:15 januari 2017 19:13