Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsThe Faculty Graduate SchoolsGraduate School of Medical SciencesJunior Scientific MasterclassBachelor 'Honours'-traject
University Medical Center Groningen

Studiejaar 2

Onderwijsinstituut, UMCG
Onderwijsinstituut, UMCG


Onderwijsprogramma, Studiejaar 2


Triple-B lectures (6 lectures per jaar) (1 ECTS)
Tijdens elke Triple-B lecture zal een (arts-)onderzoeker een praktijkvoorbeeld behandelen van hoe een vraag vanuit de patiëntenzorg werd vertaald in een onderzoeksvraag en ook hoe het antwoord op de onderzoeksvraag de patiëntenzorg weer heeft beïnvloed.


Critical Reading Classes (1 ECTS)
Het doel van de Critical Reading Classes is om studenten te leren hoe ze een wetenschappelijke publicatie op een gestructureerde en kritische manier kunnen lezen en beoordelen.


Science Electives
Een Science Elective is een JSM activiteit om geïnteresseerde en gemotiveerde studenten actief te betrekken bij lopend onderzoek op een onderzoeksafdeling binnen het UMCG. Studenten krijgen in een klein groepje een theoretische en praktische introductie van het wetenschappelijk onderzoek binnen de discipline. Er worden verschillende Science Electives georganiseerd:


           - 'B cel lymfomen' (3 ECTS)
           - 'Onderzoek op het grensvlak van lichaam en geest' (3 ECTS)
           - 'Nucluaire Geneeskunde' (3 ECTS)
           - 'Critical Thinking for Dummies' (3 ECTS)
           - 'Chirurgie bij ouderen' (3 ECTS)
           - ‘De geest verkennen; Onderzoek in de psychiatrie’ (3 ECTS)
           - 'Radiologie' (3 ECTS)
           - 'Inleiding programmeren voor geneeskunde studenten' (3 ECTS)Labcursus (4 ECTS)
De ‘Labcursus’ laat je kennis maken met een aantal medisch-biologische onderzoekstechnieken (technieken begrijpen en uitvoeren) en leert je hoe deze technieken te gebruiken binnen je eigen onderzoek (technieken toepassen).

Patient-related Research (1 of 4 ECTS)
De cursus ‘Wetenschapsmethodologie in Patient-related Research’ laat je kennismaken met een aantal klinisch-wetenschappelijke onderzoekstechnieken die veelvuldig worden gebruikt bij patiëntgebonden onderzoek. Je leert tijdens deze cursus hoe je een onderzoeksproject opzet (onderzoeksdesign) en hoe je daarbij gebruik kunt maken van kennis vanuit de statistiek en de epidemiologie.


Don Quixote project) (2 ECTS)
Het schrijven van een ‘subsidieaanvraag’ voor het ontwikkelen van een therapie voor een zeldzame ziekte. Deze opdracht wordt gepresenteerd tijdens een speciale JSM bijeenkomst. De beste studenten winnen een prijs.


Proefproject (6 + 1 ECTS)
Een kortdurend, individueel onderzoeksproject. Deadlines voor het indienen van een aanvraag voor een Proefproject (incl. financiële ondersteuning voor student en onderzoeksafdeling) zijn 1 februari, 15 mei en 1 november van elk jaar.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 13:19
printView this page in: English