Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Meer weten

De ins & outs van het recht

banner ins & outs

Het recht regelt vrijwel alle aspecten van onze maatschappij. Soms is dat heel zichtbaar: in de rechtszaal bij een strafproces tegen een crimineel of in de Tweede Kamer bij een debat over een nieuw wetsvoorstel. Voor een groot deel is dat ook ‘onzichtbaar’. Bijvoorbeeld bij het doen van onze dagelijkse boodschappen. Daarbij komen veel meer rechten en plichten kijken dan alleen het leveren van de producten en het betalen daarvoor.

Gratis online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’

Omdat het recht zo veel invloed heeft op het leven van alledag, komt enige juridische kennis altijd van pas. En die kennis delen wij graag met u. Dit doen wij onder andere via de gratis online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’. De deelnemers aan deze online cursus worden stap voor stap begeleid door docent en onderzoeker Adriaan Wierenga.

Door middel van video’s, artikelen, oefenvragen en discussies maken zij kennis met de wereld van het recht. Wierenga: ‘'Juist omdat het recht zo veel invloed heeft op ons eigen leven en de wereld om ons heen, is enige juridische kennis altijd nuttig en verrijkend.‘

Bent u in het recht geïnteresseerd, bijvoorbeeld omdat u daarmee in uw werk- of privéomgeving regelmatig in aanraking komt? Of ben jij op zoek naar de juiste studie, of wil je binnen je eigen studie je horizon verbreden? Volg dan de online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’.

De cursus wordt het gehele jaar door aangeboden via het platform Futurelearn.

Laatst gewijzigd:30 januari 2023 12:00