About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Martina Althoff: 'Met enkel het strafrecht loop je het risico dat uiteindelijk niemand zich begrepen voelt'

20 februari 2019
Dr. M. (Martina) Althoff

Beledigd vanwege je huidskleur, weggepest als ondernemer en dan mogelijk een taakstraf krijgen als je jezelf verdedigt. Noodweer of eigenrichting? De voormalig eigenares van een ijssalon in Hilversum hoorde twee weken geleden een taakstraf tegen zich eisen van 120 uur. Ze wijst erop dat juist zij slachtoffer is van terreur van hangjongeren en krijgt steun in de gemeente, waar al diverse steundemonstraties plaatsvonden. Mediation ofwel bemiddeling kan in het algemeen zinnig zijn in dit soort zaken, zegt Martina Althoff, universitair hoofddocent criminologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, in Trouw.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 februari 2019 11:08