About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Jan Brouwer: 'Je moet een autoriteit vinden die kan opboksen tegen instanties als SodM'

05 september 2019
Prof. Jan Brouwer

Inwoners van Pieterzijl en omgeving gaan in beroep tegen het besluit van het ministerie van Economische Zaken (EZ) om gaswinning door middel van de fracking-methode in het gebied toe te staan. En daar is geld voor nodig. Daarom zijn zij een crowdfundingsactie gestart. Hoewel de groep hoopt dat het beroep resulteert in een verbod van gaswinning door middel van fracken, is dat allerminst zeker. „De kans op slagen hangt af van het wel of niet kunnen bewijzen dat het besluit ongegrond is”, zegt Jan Brouwer, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, in het Dagblad van het Noorden.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 10:02