Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Berend Roorda: 'Burgemeesters bleken onvoldoende bekend met de spelregels van demonstraties'

22 januari 2019
Mr. dr. Berend Roorda

Kick Out Zwarte Piet wilde in november vorig jaar bij 18 sinterklaasintochten actievoeren. Dat mislukte op de meeste plekken, ondanks een 'bijkans heilig' demonstratierecht. Wat ging er fout? 'Burgemeesters verkozen onterecht de garantie van veiligheid boven het demonstratierecht en onderschatten het gevaar van het inperken van demonstraties vanwege agressieve tegenacties', zegt jurist Berend Roorda in NRC.

Zie ook: Burgemeesters onbekend met regels demonstraties (NRC)


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:23 januari 2019 11:08

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.