About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Berend Roorda: 'Burgemeesters bleken onvoldoende bekend met de spelregels van demonstraties'

22 januari 2019
Mr. dr. Berend Roorda

Kick Out Zwarte Piet wilde in november vorig jaar bij 18 sinterklaasintochten actievoeren. Dat mislukte op de meeste plekken, ondanks een 'bijkans heilig' demonstratierecht. Wat ging er fout? 'Burgemeesters verkozen onterecht de garantie van veiligheid boven het demonstratierecht en onderschatten het gevaar van het inperken van demonstraties vanwege agressieve tegenacties', zegt jurist Berend Roorda in NRC.

Zie ook: Burgemeesters onbekend met regels demonstraties (NRC)

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:23 januari 2019 11:08