Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Prof. Brigit Toebes adviseert VN-Speciaal Rapporteur inzake Recht op Gezondheid

19 april 2017

Prof. Mr. Brigit Toebes, adjunct hoogleraar internationaal gezondheidsrecht, is gevraagd door de VN-Speciaal Rapporteur, Dainius Pūras, inzake het Recht op Gezondheid om hem middels een rapport te adviseren over corruptie in de gezondheidszorg en de relatie met mensenrechten.

Prof. Brigit Toebes

Als Speciaal Rapporteur betreffende het ‘recht op gezondheid’ heeft Dainius Pūras de taak en verantwoordelijkheid om op dit terrein informatie te verzamelen en uit te wisselen en aanbevelingen te doen over maatregelen om het ‘recht op gezondheid’ te bevorderen en te beschermen. Pūras startte zijn positie als VN-Speciaal Rapporteur in 2014 en is arts met aanzienlijke expertise in de geestelijke gezondheidszorg en kinderzorg.

Prof. Mr. Brigit Toebes is als hoogleraar en Rosalind Franklin Fellow verbonden aan de Sectie Internationaal Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Zij doceert internationaal publiekrecht, internationaal humanitair recht en mensenrechten. Haar onderzoek bevindt zich op het snijvlak van mensenrechten en gezondheid. Zij houdt zich momenteel bezig met de definitie van het internationaal gezondheidsrecht, en met internationale en nationale regulering rond chronische ziektes.

Het adviestraject van Toebes bij de VN-Speciaal Rapporteur loopt tot augustus 2017.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 12:47
printView this page in: English