Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs In the media

Paulien de Winter: 'De politiek is nu te veel gericht op oppakken van fraudeurs'

10 juli 2019
Paulien de Winter, MSc

Socioloog Paulien de Winter keek naar de praktijk bij uitvoeringsinstanties als het UWV en het verschil met wat de wet voorschrijft. Ze pleit voor meer ruimte. „Medewerkers weten heel goed hoe ze mensen aan het werk moeten krijgen.” Deze donderdag promoveert ze aan de Rijksuniversiteit Groningen op het resultaat van dat onderzoek: Tussen de regels – een rechtssociologische studie naar handhaving in de sociale zekerheid. Ze bestudeert daarin de ruimte die er nogal eens zit tussen wat de wet voorschrijft en wat werknemers van uitvoeringsinstanties in de praktijk besluiten te doen. Lees het interview met De Winter in NRC.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.