Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG en Hanzehogeschool gaan op bezoek bij Noordelijke mkb- ondernemers

Nieuw initiatief om regionale bedrijven in het Noorden te versterken
29 juni 2015
Uitnodiging MKB dag
► Download de uitnodiging MKB dag

Op 29 september aanstaande organiseren de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool  Groningen een speciale mkb- bijeenkomst tussen mkb-bedrijven, studenten en onderzoekers uit Noord-Nederland. Een bijzonder traject om krachten te bundelen, dat tot stand is gekomen in samenwerking met VNO-NCW, MBK Noord en de Gemeente Groningen. Deze dag betekent een significante stap in de opbouw van waardevolle economische kansen voor honderden organisaties in de regio.

Het mkb vertegenwoordigt het overgrote merendeel van de Noord-Nederlandse economie en de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit zijn twee van de grootste kennisinstellingen in het Noorden.

Hoewel er al diverse inhoudelijke samenwerkingsverbanden zijn, liggen er nog kansen voor het grijpen. Simon Thunnissen, projectleider Applied Research van de RUG: “Wat we meekrijgen van mkb-ondernemers met wie we samenwerken, is dat ze niet altijd tijd hebben om bezig te zijn met kennisontwikkeling en het verbeteren van hun processen, kwaliteit en bedrijfsmodellen. Mkb-organisaties die daar wel behoefte aan hebben willen we ondersteunen door hen manieren aan te reiken waarmee zij ondanks hun beperkingen in tijd en capaciteit toch kunnen investeren in ontwikkeling en verbetering.”

Innovatieve kennis en human capital

Het idee is dat bedrijven in een kort traject kunnen kennismaken met de ervaring en expertise die kennisinstellingen te bieden hebben. Ondernemers kunnen een eigen business case indienen, studenten en onderzoekers gaan op bedrijfsbezoek bij de ondernemers en komen op 29 september met een persoonlijk advies.  

Het gaat uiteindelijk om het faciliteren van bedrijven door het aanleveren van innovatieve kennis en human capital en door het ontwikkelen van concepten die praktisch toe te passen te zijn in het mkb,” vervolgt Thunnissen. “Heel concreet gaat dit bijvoorbeeld om haalbaarheidsstudies en business modellen in onder andere de agrarische sector en duurzame landbouw, start ups binnen de gezondheidszorg, initiatieven op het gebied van duurzame energie en het ontwikkelen van zogenaamde Smart Industries.”

Interesse?

Bent u mkb-ondernemer en ziet u kansen? Er zijn reeds meerdere bedrijven die zich hebben aangemeld maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Heeft u interesse? Meld u dan aan vóór 20 juli aan voor de mkb-dag van de RUG en de Hanzehogeschool. U kunt uw eigen business vraagstuk aanleveren en ontvangt op 29 september een persoonlijk advies. Contact: Alieda Reijinga, careerscompany.feb@rug.nl

Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u terecht bij Alieda Reijinga, careerscompany.feb@rug.nl / 050 363 8553

Laatst gewijzigd:07 juli 2015 09:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....