Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cisca Wijmenga’s team wins TIFN award

Joop Roels Impact Award 2013 for 'Validation of biomarkers"
26 mei 2014
TIFN project team led by Cisca Wijmenga
TIFN project team led by Cisca Wijmenga

The Joop Roels Impact Award 2013 was presented to Prof. Cisca Wijmenga and her team for their research project on the ‘ Validation of biomarkers’ at the Top Institute Food and Nutrition’s 2014 annual conference, which was held in Utrecht on 22 May.

TIFN’s prizes aim to recognise the best scientists and scientific achievements and to highlight the societal and industrial impact of the research carried out. This award consists of the sum of €1,500 and a work of art in glass.

Laatst gewijzigd:22 april 2016 14:35

Meer nieuws

 • 22 juni 2018

  Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen

  Een behandeling met bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr...

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...