Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Berichtgeving overlijden prof.dr. Charles Buys

02 april 2014

Zojuist ontvingen wij het droeve bericht dat Prof. dr. C.H.C.M. (Charles) Buys vannacht is overleden. Hoewel wij wisten dat hij ernstig ziek was zijn wij allen geschokt door dit verlies. Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Anneke.

Prof.dr. Buys is van 1987 tot 2007 afdelingshoofd van de afdeling Genetica geweest. Hij heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkelingen in de moleculaire genetica en heeft daarin zeer belangrijk werk verricht. Hij bekleedde nationaal en internationaal tal van functies. Hij was onder meer negen jaar vice-voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en zes jaar lang lid van de European Research Advisory Board voor de Europese Commissie.

De afdeling Genetica is onder de leiding van prof. Buys uitgegroeid tot een stevige afdeling met goede patiëntenzorg en goede research.

Namens het management team wens ik iedereen sterkte met de verwerking van dit verlies.

Cisca Wijmenga, hoofd afdeling genetica


Zie details van zijn carriere webpage
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39
printView this page in: English

Meer nieuws