Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Berichtgeving overlijden prof.dr. Charles Buys

02 april 2014

Zojuist ontvingen wij het droeve bericht dat Prof. dr. C.H.C.M. (Charles) Buys vannacht is overleden. Hoewel wij wisten dat hij ernstig ziek was zijn wij allen geschokt door dit verlies. Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Anneke.

Prof.dr. Buys is van 1987 tot 2007 afdelingshoofd van de afdeling Genetica geweest. Hij heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkelingen in de moleculaire genetica en heeft daarin zeer belangrijk werk verricht. Hij bekleedde nationaal en internationaal tal van functies. Hij was onder meer negen jaar vice-voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en zes jaar lang lid van de European Research Advisory Board voor de Europese Commissie.

De afdeling Genetica is onder de leiding van prof. Buys uitgegroeid tot een stevige afdeling met goede patiëntenzorg en goede research.

Namens het management team wens ik iedereen sterkte met de verwerking van dit verlies.

Cisca Wijmenga, hoofd afdeling genetica


Zie details van zijn carriere webpage
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...