Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Berichtgeving overlijden prof.dr. Charles Buys

02 april 2014

Zojuist ontvingen wij het droeve bericht dat Prof. dr. C.H.C.M. (Charles) Buys vannacht is overleden. Hoewel wij wisten dat hij ernstig ziek was zijn wij allen geschokt door dit verlies. Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Anneke.

Prof.dr. Buys is van 1987 tot 2007 afdelingshoofd van de afdeling Genetica geweest. Hij heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkelingen in de moleculaire genetica en heeft daarin zeer belangrijk werk verricht. Hij bekleedde nationaal en internationaal tal van functies. Hij was onder meer negen jaar vice-voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en zes jaar lang lid van de European Research Advisory Board voor de Europese Commissie.

De afdeling Genetica is onder de leiding van prof. Buys uitgegroeid tot een stevige afdeling met goede patiëntenzorg en goede research.

Namens het management team wens ik iedereen sterkte met de verwerking van dit verlies.

Cisca Wijmenga, hoofd afdeling genetica


Zie details van zijn carriere webpage
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....