Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rolf Sijmons on Genomic Medicine

22 januari 2014

NTR radio interview: De Kennis van Nu Radio, Wo 8 januari 2014

Jeroen Dirks ging in gesprek met Rolf Sijmons, hoogleraar Medische Translationele Genetic aan de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG.

Luister (6 min, tijd 3.00-08.50)

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 14:31

Meer nieuws

  • 23 februari 2018

    Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

    Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

  • 23 februari 2018

    Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

    Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

  • 20 februari 2018

    Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

    Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...