Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rolf Sijmons on Genomic Medicine

22 januari 2014

NTR radio interview: De Kennis van Nu Radio, Wo 8 januari 2014

Jeroen Dirks ging in gesprek met Rolf Sijmons, hoogleraar Medische Translationele Genetic aan de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG.

Luister (6 min, tijd 3.00-08.50)

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 14:31

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...