Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr Ramnik Xavier - work visits to Groningen

Awarded grant by KNAW Visiting Professors program
18 januari 2013

Dr Ramnik Xavier is a long-term collaborator with the Wijmenga research group, working on the genetics of autoimmune diseases, including several gastrointestinal ones. He has now been awarded a grant by the KNAW Visiting Professors program. This will provide him with the opportunity to make work visits to Groningen, starting from Aprl 2013 for a period of one year. Dr. Xavier is Chief of the Gastrointestinal Unit at Massachusetts General Hospital, Director of the Center for the Study of Inflammatory Bowel Disease, and also Kurt Isselbacher Associate Professor of Medicine at Havard Medical School, Boston.

The Xavier research group

The primary research goal of the Xavier Laboratory at Massachusetts General Hospital, Boston, is to discover and understand the function of important mediators and effectors involved in both the innate and adaptive immune systems. Of particular interest are the cellular components and regulatory networks that interact dynamically within temporal, spatial, and pathophysiological contexts of innate immunity. 1. Systems biology of innate and adaptive immunity 2. Functional mapping of pathways associated with Crohn's disease, ulcerative colitis, and diabetes 3. Genetics of Crohn's disease, celiac disease and ulcerative colitis.

See more at http://www.massgeneral.org/research/researchlab.aspx?id=1096

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...