Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr Ramnik Xavier - work visits to Groningen

Awarded grant by KNAW Visiting Professors program
18 januari 2013

Dr Ramnik Xavier is a long-term collaborator with the Wijmenga research group, working on the genetics of autoimmune diseases, including several gastrointestinal ones. He has now been awarded a grant by the KNAW Visiting Professors program. This will provide him with the opportunity to make work visits to Groningen, starting from Aprl 2013 for a period of one year. Dr. Xavier is Chief of the Gastrointestinal Unit at Massachusetts General Hospital, Director of the Center for the Study of Inflammatory Bowel Disease, and also Kurt Isselbacher Associate Professor of Medicine at Havard Medical School, Boston.

The Xavier research group

The primary research goal of the Xavier Laboratory at Massachusetts General Hospital, Boston, is to discover and understand the function of important mediators and effectors involved in both the innate and adaptive immune systems. Of particular interest are the cellular components and regulatory networks that interact dynamically within temporal, spatial, and pathophysiological contexts of innate immunity. 1. Systems biology of innate and adaptive immunity 2. Functional mapping of pathways associated with Crohn's disease, ulcerative colitis, and diabetes 3. Genetics of Crohn's disease, celiac disease and ulcerative colitis.

See more at http://www.massgeneral.org/research/researchlab.aspx?id=1096

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...