Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afdeling Genetica weer op Noorderzon

17 augustus 2011

Festival-wetenschap

Zie een verslag van het festival door Eva Teuling:

 

"Het weer mag dan goed tegenzitten, volgens de kalender is het zomer en dat betekent festival- en evenemententijd. Van Oerol tot dorpsbraderie, overal worden grote en minder grote festivals georganiseerd, vaak rond een thema van muziek of theater. Maar er lijkt een bijzondere trend gaande: de laatste jaren zijn er op festivals ook steeds vaker wetenschappers te vinden. Wat doen stoffige nerds nou tussen de bierdrinkende feestgangers? ... meer

Kleine cel speelt grootse rol op Noorderzon

Wat gebeurt er in je cellen als je in de zon zit? Of wanneer je suiker eet? U kunt het zien in de 'Living cell', een opstelling van de afdeling Genetica in het Qu3-paviljoen op Noorderzon.

 

Op een doek van drie bij drie meter is te zien wat er in een cel verandert onder invloed van bijvoorbeeld UV-straling. Ook kunnen bezoekers achter de labtafel filmpjes bekijken over genetisch onderzoek naar hartziekten of Alzheimer. Of zelf met een microscoop naar afwijkingen zoeken in chromosomen. Wie goed is in het herkennen van chromosomen kan een DNA-prijs in de wacht slepen met het Grote Chromosomenspel.  

Het Qu3-paviljoen is tijdens het festival Noorderzon (van 18 tot 28 augustus) dagelijks geopend van 19.00 tot 23.15 uur. In het kubusvormige gebouw in het Noorderplantsoen staan ook andere opstellingen op het raakvlak van kunst en wetenschap.

 

QU3
QU3
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws