Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Casimir pilot project: Toepassing van nieuwe ontwikkelingen in de productie van farmaceutisch belangrijke eiwitten.

10 mei 2005

Aanvraag in Casimir pilot programma gehonoreerd voor samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering

In september 2004 is er een pilot programma voor de nieuwe subsidieregeling Casimir gelanceerd. Het doel van deze subsidieregeling is het bevorderen van de mobiliteit van onderzoekers tussen universiteiten en bedrijven en het verbeteren van het imago van het beroep beta-onderzoeker. Alleen loonkosten worden gesubsidieerd. Van de 17 projectvoorstellen die zijn gehonoreerd komen er 3 uit Groningen, één daarvan is dus de samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering. Dit project, getiteld “Application of new developments in the production of pharmaceutical important proteins”, is het enige project dat in de “life science”-hoek valt. In het project zullen nieuwe procedures voor industriële productie van farmaceutische eiwitten ontwikkeld worden.

De subsidie is op persoonlijke titel aangevraagd door FaBio-onderzoekster Lidia Westers. Om de subsidieregeling te promoten is een foto van haar op het lab gebruikt op een poster.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...