Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Casimir pilot project: Toepassing van nieuwe ontwikkelingen in de productie van farmaceutisch belangrijke eiwitten.

10 mei 2005

Aanvraag in Casimir pilot programma gehonoreerd voor samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering

In september 2004 is er een pilot programma voor de nieuwe subsidieregeling Casimir gelanceerd. Het doel van deze subsidieregeling is het bevorderen van de mobiliteit van onderzoekers tussen universiteiten en bedrijven en het verbeteren van het imago van het beroep beta-onderzoeker. Alleen loonkosten worden gesubsidieerd. Van de 17 projectvoorstellen die zijn gehonoreerd komen er 3 uit Groningen, één daarvan is dus de samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering. Dit project, getiteld “Application of new developments in the production of pharmaceutical important proteins”, is het enige project dat in de “life science”-hoek valt. In het project zullen nieuwe procedures voor industriële productie van farmaceutische eiwitten ontwikkeld worden.

De subsidie is op persoonlijke titel aangevraagd door FaBio-onderzoekster Lidia Westers. Om de subsidieregeling te promoten is een foto van haar op het lab gebruikt op een poster.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 01 augustus 2018

  Speciale app brengt beleving Waddentoerist in kaart

  In opdracht van Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee is onder leiding van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen een app voor smartphones ontwikkeld die de beleving van mensen op de Waddenzee kan vastleggen. Deze app moet wetenschappers helpen om de motieven...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.