Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Casimir pilot project: Toepassing van nieuwe ontwikkelingen in de productie van farmaceutisch belangrijke eiwitten.

10 mei 2005

Aanvraag in Casimir pilot programma gehonoreerd voor samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering

In september 2004 is er een pilot programma voor de nieuwe subsidieregeling Casimir gelanceerd. Het doel van deze subsidieregeling is het bevorderen van de mobiliteit van onderzoekers tussen universiteiten en bedrijven en het verbeteren van het imago van het beroep beta-onderzoeker. Alleen loonkosten worden gesubsidieerd. Van de 17 projectvoorstellen die zijn gehonoreerd komen er 3 uit Groningen, één daarvan is dus de samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering. Dit project, getiteld “Application of new developments in the production of pharmaceutical important proteins”, is het enige project dat in de “life science”-hoek valt. In het project zullen nieuwe procedures voor industriële productie van farmaceutische eiwitten ontwikkeld worden.

De subsidie is op persoonlijke titel aangevraagd door FaBio-onderzoekster Lidia Westers. Om de subsidieregeling te promoten is een foto van haar op het lab gebruikt op een poster.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...