Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Casimir pilot project: Toepassing van nieuwe ontwikkelingen in de productie van farmaceutisch belangrijke eiwitten.

10 mei 2005

Aanvraag in Casimir pilot programma gehonoreerd voor samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering

In september 2004 is er een pilot programma voor de nieuwe subsidieregeling Casimir gelanceerd. Het doel van deze subsidieregeling is het bevorderen van de mobiliteit van onderzoekers tussen universiteiten en bedrijven en het verbeteren van het imago van het beroep beta-onderzoeker. Alleen loonkosten worden gesubsidieerd. Van de 17 projectvoorstellen die zijn gehonoreerd komen er 3 uit Groningen, één daarvan is dus de samenwerking tussen Farmaceutische Biologie en IMEnz Bioengineering. Dit project, getiteld “Application of new developments in the production of pharmaceutical important proteins”, is het enige project dat in de “life science”-hoek valt. In het project zullen nieuwe procedures voor industriële productie van farmaceutische eiwitten ontwikkeld worden.

De subsidie is op persoonlijke titel aangevraagd door FaBio-onderzoekster Lidia Westers. Om de subsidieregeling te promoten is een foto van haar op het lab gebruikt op een poster.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:06

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...