Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenNederlands rechtPrivaatrecht
Header image Privaatrecht

Privaatrecht

Programma

  • 1 jaar

    De master Privaatrecht is een éénjarige master en is één van de zes specialisaties binnen de geaccrediteerde master Nederlands recht. Naast een aantal verplichte vakken kun je zelf, door middel van een aantal keuzevakken in blok 1 en 3, een accent leggen op een van de volgende drie profielen: Commerciële procespraktijk, Vastgoed of Personen- en familierecht.

Opbouw programma

VakPeriode 1Periode 2Periode 3Periode 4
Jeugdrecht (6 EC, facultatief)
Omgevingsrecht (6 EC, facultatief)
Ondernemingsrecht 1 (6 EC, facultatief)
Verbintenissenrecht (6 EC)
Seminaar Nederlands recht (6 EC)
Goederenrecht (6 EC)
Internationaal privaatrecht (6 EC)
Huurrecht (6 EC, facultatief)
Letselschade en Beroepsziekten (6 EC, facultatief)
Personen- en familierecht (6 EC, facultatief)
Scriptie (18 EC)
Burgerlijk procesrecht 2 (6 EC)

De master Privaatrecht is een éénjarige master en is één van de zes specialisaties binnen de geaccrediteerde master Nederlands recht. Je hebt de keuze uit drie profielen: Commerciële procespraktijk, Vastgoed of Personen- en familierecht.

Studielast: 40 uur per week

Het aantal lesuren + zelfstudie komt uit op 40 uur per week. Het aantal lesuren is variabel en zal gemiddeld op ongeveer 8 uur per week uitkomen.

Studeren in het buitenland

  • Studeren in het buitenland is niet voorzien
Waarom in Groningen?

De master Privaatrecht is een bewust breed opgezette master die inspeelt op de vraag vanuit de praktijk naar breed opgeleide juristen die flexibel kunnen worden ingezet. Met deze master vergroot je dan ook je kansen op de arbeidsmarkt. Daar waar specifieke masters toegang bieden tot specifieke functies, staat er met deze master een breed scala aan mogelijkheden voor de deur. Een uitstekende basis dus om in de praktijk te onderzoeken welke verdere sub specialismen jou het meeste aanspreken.

Door de inzet van (gast)docenten uit zowel wetenschap als praktijk en zowel uit de Randstad als uit de regio, maak je tijdens de master op verschillende manieren kennis met de praktijk.

Als je vragen hebt over je studie, je studievoortgang, je manier van studeren of persoonlijke omstandigheden, dan kun je een gesprek aanvragen met de studieadviseur. Wat je in dit gesprek bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld.

printView this page in: English