Skip to ContentSkip to Navigation
Onderwijs Bachelor Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Mail een student!

Wil je meer weten over een studie, studeren in het algemeen of over de stad Groningen? Er zijn studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die je daar graag bij willen helpen. Zoek de studie waarin je bent geïnteresseerd en mail een student!

Mail een student !
Mail een student van de Rijksuniversiteit Groningen!
Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs
Rosa van Kempen
Rosa van Kempen

Over Rosa
Hoi! Ik ben Rosa, ik ben 21 jaar en ik zit momenteel in mijn derde jaar van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs.

Op de middelbare school wist ik al dat ik iets sociaals wilde studeren. Ik had het profiel E&M gekozen, omdat dit goed paste bij de vakken die ik interessant vond. Om mijn studiekeuze te maken heb ik veel open dagen bezocht, maar deze brachten mij vaak meer vragen dan antwoorden. Veel studies leken mij namelijk interessant, alleen miste ik een praktisch en inzetbaar gedeelte. Gelukkig kwam ik na een tijdje bij een voorlichting over de AOLB terecht. Hier werd ik meteen enthousiast van.

Bij de AOLB leer je op zowel theoretische als praktische wijze over onderwijs, opvoeding en kinderen. Naast colleges en zelfstudie, loop je stage in een basisschoolklas. Op stage leer je vooral door van alles uit te proberen, van kinderconflicten oplossen tot rekeninstructies geven. Tijdens de colleges leer je wat er achter deze praktijk zit: hoe werkt het en waarom doen we het zo?

Ik ben heel blij met mijn keuze voor de AOLB, omdat ik het onderwijs en het werken met kinderen heel tof vind. De combinatie van theorie en praktijk motiveert mij enorm tijdens de studie. Ik ben eerst gaan studeren in een andere stad, maar omdat ik me hier niet thuis voelde, heb ik uiteindelijk toch voor Groningen gekozen. Groningen is een echte studentenstad, waardoor het altijd gezellig is en je er makkelijk vrienden kan maken.

Heb je vragen over de AOLB of het studentenleven in Groningen, stuur mij gerust een mail. Ik vertel je hier graag meer over!

decoratieve afbeelding
Ate Hamstra

Over Ate
Hoi! Mijn naam is Ate en ik zit op dit moment in het vierde jaar van de Academische Pabo (AOLB). Ik heb ondertussen in alle groepen van de basisschool stagegelopen en al veel vakken op de opleiding gevolgd. Ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze voor deze opleiding en de stages die ik heb gehad!

Zit je nog met vragen over de opleiding of wil je graag iets meer weten over mijn persoonlijke ervaring met de opleiding, mail dan gerust!

American Studies (Engelstalig)
Rutger Renkema
Rutger Renkema

About Rutger
Hi! My name is Rutger Renkema, I am twenty years old and currently in my third year of the Bachelor American Studies. I have been living in Groningen since 2022, after moving here from Steenwijk. I love to go out to get coffee with friends and thrifting. My favorite movie is Scream – a movie that you can watch for one of the American Studies courses!

Why American Studies?
I chose American Studies because of its diversity and interdisciplinarity, and my broader interest in American culture and politics. I was pleasantly surprised how you are not just studying history, politics, economics or sociology, but all of these, simultaneously. American Studies is a field that thrives on interdisciplinary exploration. Instead of confining yourself to a single perspective, branch out and immerse yourself in history, literature, sociology, politics, art, and more. You can really dive into the hidden corners of American history and uncover narratives that challenge conventional ideas. You also dig into the stories of underrepresented communities, women, LGBTQ+ individuals, and other marginalized groups whose stories have often been overlooked. During high school, I always thought the United States was really interesting, and really had an interest in it. This doesn’t mean that you have to be extremely interested in the US of course. It often shows more extreme forms of social problems we encounter here in Europe, which is why this study is more relevant to non-Americans than you might think. You also get to study Latin America and Canada, which is a great bonus! I am also planning on doing my minor in the US, which is a unique opportunity to live in the US and experience the culture firsthand. You also get priority to go to American universities over other students.

Archeologie
decoratieve afbeelding
Isaac Kleijn

Over Isaac
Hoi! Ik ben Isaac, ik ben tweedejaars student archeologie aan de RUG en ik woon op kamers in de stad. Ik heb het erg naar mijn zin op de opleiding en ben ook lid van de studievereniging Bachur. Ik vind lezen en sporten erg leuk, ik ben lid van Tjas (de schaatsvereniging) en van de GSAC (de klimvereniging). Ik ben zelf altijd druk bezig met van alles, ik werk op festivals door heel Nederland dus ik kom ook nog eens ergens.

Waarom archeologie?
Ik wilde in eerste instantie archeologie doen omdat ik geschiedenis op de middelbare school erg leuk vond. Nu ik bezig ben vind ik het een heerlijke combinatie van onderzoek doen, puzzelen en lekker buiten aan de slag zijn. Ik vind vooral de prehistorie erg interessant en ga me daar ook in specialiseren vanaf dit jaar. Ik heb hiervoor een jaar de HBO-opleiding archeologie aan Saxion gevolgd en hoewel ik dat ook echt heel leuk vond, voel ik mij op mijn plek bij de bachelor archeologie aan de RUG.

Bedrijfskunde
Selien Brandse
Selien Brandse

Over Selien

Al gauw wist ik dat ik cijfers enorm leuk vond en hier later misschien wat mee wou gaan doen. Daarbij leek het mij erg interessant om te gaan kijken hoe een bedrijf in elkaar zit en hoe deze op verschillende manieren aangestuurd kan worden. Met deze interesses kwam ik uit bij de BSc Bedrijfskunde. Ondertussen heb ik deze studie afgerond met de richting accountancy & controlling. Ik vond dit een ontzettende leuke mix van de cijfers en het bedrijfsleven. Op dit moment ben ik de MSc Accountancy aan het volgen, wat een mooie aansluiting is op de tracht die ik gevolgd heb.

Naast Groningen ben ik ook, voor de studie Bedrijfskunde, langs geweest op andere locaties. Het is belangrijk om te weten dat iedere studie anders ingericht wordt. De studie Bedrijfskunde in Groningen sprak mij het meeste aan. Het is dus van groot belang om goed naar de verschillen te kijken. Maar Groningen is natuurlijk ook nog eens de meest bruisende studentenstad ;). Ben jij er nog niet over uit wat jouw studiekeuze wordt en heb je daar vragen over? Dan mag je mij altijd mailen!

Bewegingswetenschappen
decoratieve afbeelding
Joost Doornkamp

Over Joost

Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn master Sport Sciences. Voor deze master heb ik de bachelor bewegingswetenschappen afgerond, beide aan de RUG. Naast mijn studie werk ik bij de RUG als student-assistent en mentor. Mijn plan voor na mijn studie is om aan de slag te gaan in het onderwijs. Verder vind ik het leuk om te basketballen en te padellen in mijn vrije tijd.

Wil je meer weten over de studie bewegingswetenschappen, stuur mij dan gerust een mailtje.

decoratieve afbeelding
Marieke Pijnenburg

Over Marieke

Hoi, mijn naam is Marieke, ik ben 23 jaar en zit nu in het tweede jaar van de master Human Movement Science. Voor deze master heb ik met veel plezier de bachelor Bewegingswetenschappen afgerond. Tijdens mijn studiekeuze wist ik dat ik in de medische hoek moest zitten maar wist ik niet zo goed welke studie het dan moest zijn (ik wist alleen dat ik geen arts wilde worden). Per toeval kwam ik Bewegingswetenschappen tegen op de opendag van de RUG en toen voelde ik meteen dat ik goed zat. Naast mijn studie werk ik in de thuiszorg, sport ik bij de ACLO, maak ik een beetje muziek en doe ik graag leuke dingen met vrienden en huisgenoten. Heb je vragen over de studie, wonen in Groningen of over andere zaken van het studentenleven dan kun je me altijd mailen!

Biologie
Femke Kienstra
Femke Kienstra

Over Femke
Mijn naam is Femke, ik ben 21 jaar oud en zit op dit moment in mijn 3de jaar van de bachelor Biology. Ik volg met veel plezier de major Behaviour and Neurosciences en heb hierbij ook een aantal ecology vakken gevolgd. Denk je er ook aan om Biology in Groningen te gaan studeren en heb je nog vragen over de bachelor, bepaalde vakken of iets anders? Stuur mij vooral een mailtje en dan mail ik je zo snel mogelijk terug. Vergeet niet mijn naam in het onderwerp toe te voegen!

Danique Laan
Danique Laan

Over Danique
Hi! Mijn naam is Danique, ik ben 22 jaar en heb net mijn bachelor Biologie afgerond met een major in Biomedical Sciences. Ik vond Biologie op de middelbare school een leuk vak om te volgen en ik was vooral geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Ik wilde geen geneeskunde studeren omdat ik geloof dat je daar meer bestaande kennis toepast, terwijl ik meer interesse heb voor de onderliggende mechanismen van een bepaald ziektebeeld. Vandaar dat ik biomedische wetenschappen wilde gaan studeren - alleen dan waar? Uiteindelijk was mijn keuze op Groningen gevallen omdat de RUG nauwe verbanden heeft met het UMCG en Groningen een ontzettend leuke studenten stad is. Heb jij vragen over de major Biomedische Wetenschappen of Biologie in het algemeen? Of wil je meer weten over studeren in Groningen? Stuur me gerust een mailtje en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!"

Marloes Eerelman
Marloes Eerelman

Over Marloes
Hi, mijn naam is Marloes. Ik zit nu in het 3de  jaar van de bachelor biology met de major molecular life sciences. Heb je vragen over biology, de RUG of het leven in Groningen? Stuur dan vooral een mailtje naar mij met mijn naam in de onderwerpregel. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

Amber Kal
Amber Kal

Over Amber
Hi! My name is Amber, I am 21 years old and currently in my second year of the bachelor Biology. I chose the major Behaviour and Neuroscience and follow a mix of Neuroscience and Biomedical courses. I very much enjoy studying Biology and can’t wait to keep learning! Do you have any questions about the bachelor program, the majors or what studying in Groningen is like? You can send me an e-mail! If you want a reply from me, do not forget to mention me in the subject line!

Biomedische Technologie
decoratieve afbeelding
Marit Koldijk

Over Marit
Hi! Ik ben Marit, op dit moment een derdejaars bachelorstudent.

Wat ik het leukste vind aan BME is het multidisciplinaire karakter, omdat ik interesse heb in veel verschillende onderwerpen. Ik heb het altijd al fascinerend gevonden hoe het menselijk lichaam werkt, met name het brein. Daarom vond ik alle vakken over menselijke/ cellulaire biologie en fysiologie erg interessant.
Ook heb ik een sterke interesse in wiskunde en technologie, en om dit te combineren wil ik mij hierna specialiseren in de medische beeldvorming (Medical Imaging) track. 

Naast mijn studie sport ik heel graag en omdat er in Groningen zoveel mogelijkheden zijn, vind ik het de perfecte studentenstad.

Als je vragen hebt over BME, het studentenleven of iets anders, mail gerust naar bmestudents rug.nl.

Communicatie- en informatiewetenschappen
Vera van der Meer
Vera van der Meer

Over Vera
Toen ik op de middelbare school zat, wist ik niet gelijk wat ik wilde gaan studeren. Mijn profiel was NT en ik was goed in wiskunde, maar ook talen vond ik erg leuk. Aangezien ik graag iets met wiskunde wilde doen, maar geen pure wiskunde wilde studeren, kwam ik terecht bij Econometrie. Dit bleek echter niet echt de studie voor mij te zijn. Ik miste de sociale kant bij deze studie dus ben ik gaan kijken naar Sociologie, Psychologie en Communicatie. Na gesproken te hebben met studenten, docenten en meeloopdagen te hebben gevolgd, wist ik het zeker: Communicatie- en informatiewetenschappen (CIW) was de juiste studie voor mij.

Het leuke aan CIW is dat het erg breed is en voor een universitaire opleiding toch nog wel praktisch en interactief. De studie is in het Engels en Nederlands te volgen. Ik heb zelf gekozen voor de Engelse track aangezien ik het fijn vind om in het Engels te studeren en ik door deze variant meer in aanraking kom met internationale studenten. De vakken bij CIW zijn erg divers. Je leert over hoe communicatie werkt, hoe je communicatie kunt verbeteren en hoe je communicatie kunt meten. Er zitten aspecten in zoals taalwetenschap, psychologie, sociologie en marketing. Je hebt niet alleen tentamens maar ook veel (groeps)opdrachten bij deze studie.

Ik heb ervoor gekozen om in mijn tweede jaar een bestuursjaar te doen bij de studievereniging Commotie (dit is niet hetzelfde als een studentenvereniging, zoals Vindicat, die voor studenten in het algemeen is en niet studie-specifiek). Als voorzitter van Commotie heb ik zoveel geleerd. Ik ben veel in contact met docenten, studieadviseurs, bedrijven op het gebied van communicatie, de besturen van andere verenigingen en (nieuwe) studenten CIW. Hierdoor heb ik niet alleen mijn netwerk ontzettend uitgebreid, maar heb ik ook echt geleerd om uit mijn comfortzone te stappen door presentaties en speeches te geven, beleidsplannen te schrijven en het gezicht te zijn van de studie.

Qua studies en banen kijk ik altijd naar wat ik leuk vind op dat moment. Communicatie is heel breed en een goede basis, maar mocht ik toch een andere studie nodig hebben voor een baan die mij later interessant lijkt dan kan ik altijd nog een pre-master en vervolgens de master volgen.

De tip die ik graag aan toekomstige studenten wil meegeven: ga naar open dagen, meeloopdagen, volg een webclass en praat met studenten die de studie volgen die jij interessant vindt! Zo kom je er echt achter wat leuk en niet leuk is aan de studie en of het een match is voor jou. Maar uiteindelijk zul je een keuze moeten maken en niet bang zijn om eventueel te moeten switchen. Ik heb ook niet direct de 'goede keuze' gemaakt, maar ik zie het absoluut niet als een verloren jaar!

Heb je vragen over studeren in het algemeen, CIW, de studievereniging of op kamers wonen, laat het me gerust weten door een mailtje te sturen.

Bo Bennen
Bo Bennen

About Bo
Hi! My name is Bo, I am 21 years old and I just finished my Bachelor’s in Communication and Information Studies! Since I cannot get enough of studying, I extended my studies by one year to complete another Minor and internship. Besides my studies, I am an active member of both rowing and basketball associations in Groningen. I also work as a student assistant at the Department of Communication for the Faculty of Economics and Business.

Why Communication and Information Studies?
When it was time to choose my study programme, I was incredibly uncertain because my references changed every week! Did I want to study Law? Business Administration? Or even Medicine? Since I already heard many stories about those studies, I wanted to visit a lesser-known programme during the Open Day at the UG. That is why I choose to visit the Bachelor’s Communication and Information Studies. The presentation really grabbed my attention - the programme offers so many different fields: language and corporate communication, but also courses on digital communication. All these aspects sparked my interest and I immediately knew this was the right choice for me after months of twisting and turning!

Data Science & Society (Engelstalig)
Imaji Kasih Ayunda Rizal
Imaji Kasih Ayunda Rizal

Over Imaji
Hi! My name is Imaji Kasih Ayunda Rizal, but everyone calls me Imaji. I come from Jakarta, Indonesia, and I'm currently a second-year student in the Data Science and Society program. My academic journey at Campus Fryslan began in September 2022. Apart from my studies, I'm actively involved with the Indonesian student association in Leeuwarden and Groningen. This year, I'm taking on the role of chairing the Indonesian Day event. Additionally, I enjoy my part-time work with the University. Beyond my academic commitments, I occasionally read books, play the piano, and draw.

I chose this program because I was initially seeking an IT-focused field and explored various universities across the Netherlands. What captivated me about this particular program is its relevance and its comprehensive approach, considering both the technical and societal aspects of data. Since joining, I've encountered numerous exciting opportunities. Moving to the Netherlands was a significant decision, but the warm and welcoming community I discovered here made the adjustment smoother for me.

If you have any questions about the 'Data Science and Society' program, student life in general, or anything else, feel free to email me. I'd be happy to assist!

Link to blog

Econometrics and Operations Research (Engelstalig)
Noortje Fox
Noortje Fox

Over Noortje
Hi! Mijn naam is Noortje, ik ben 22 jaar oud en ik ben net begonnen aan mijn laatste jaar van Econometrics and Operations Research (EOR). Voordat ik EOR ben gaan studeren, heb ik eerst een jaar psychologie gestudeerd en dus niet gelijk de juiste studiekeuze gemaakt. Gelukkig heb ik na veel oriënteren, onderzoeken en vragen bij anderen de studie gevonden die bij mij past! Omdat er zo veel keuze is, begrijp ik heel goed dat het maken van een studiekeuze niet altijd even makkelijk kan zijn. Bij het kiezen van EOR heb ik vooral gelet op wat ik écht leuk vind en waar ik goed in ben (wiskunde in mijn geval). Door dit voor ogen te houden is mijn keuze uiteindelijk voor Econometrics and Operations Research gevallen, en het bevalt me dan ook erg goed!

Heb je vragen over wat EOR inhoudt, heb je vragen over bijvoorbeeld de universiteit Groningen, het studentenleven in Groningen, of heb je andere vragen over het maken van je studiekeuze? Stuur mij gerust een mailtje en dan beantwoord ik je vragen graag!’

Economics and Business Economics (Engelstalig)
Azra Balic
Azra Balic

Over Azra
Hoi! Mijn naam is Azra, ik ben 22 jaar oud en ben nu bezig met het afronden van mijn bachelor Economics and Business Economics.

Toen ik nog op de middelbare zat, wist ik nog niet wat ik precies wou doen. Ik was wel goed in wiskunde en vond economie best wel leuk, dus ik dacht ik probeer het wel. Uiteindelijk, was het een goeie keuze en ik heb het nu erg naar mijn zin!
Ik ben ook actief bij de studievereniging en voetbal ook hier in Groningen. Wat het ook leuker maakt, is dat Groningen de leukste studentenstad van Nederland is!

Ben heel blij met mijn keuze, en wat ik het fijnste vind van mijn studie is dat het heel breed is en dat je alle kanten op kan. Dit betekent dat ik nu best wel veel keuze heb voor mijn master! Heb je vragen, mail me gerust!

Geert Douwe de Vries
Geert Douwe de Vries

Over Geert Douwe
Hoi, mijn naam is Geert Douwe en ik heb net de bachelor Economics and Business Economics afgerond. Deze opleiding was voor mij dé combinatie van mijn maatschappelijke interesse en mijn wiskundeknobbel. In de studie heb je drie mogelijkheden voor specialisatie, die ook weer mooi met elkaar te combineren zijn. Zo heb ik zowel de finance kant en de economics kant gekozen. Uiteindelijk is mijn keuze voor de master meer richting het laatste gevallen, omdat ik juist meer met de landelijke economie en politiek bezig wilde, i.p.v. de bedrijfsmatige kant.

Ik heb het enorm naar mijn zin in Groningen waar ik een nieuwe hobby heb gevonden: het toneelspelen. Dus als je vragen hebt over mijn studie of over het toneelspelen stuur me dan vooral een mailtje. Ik help je graag!

English Language and Culture (Engelstalig)
Nora de Beer
Nora de Beer

About Nora
Hi! My name is Nora de Beer and I am a third-year student of English Language and Culture. I am also an active member of our study association NUTS. I was on the board last year and will continue to be very involved this year. I also live in Groningen with four lovely housemates, who I have lots of fun with. In my free time, I love to read, bake, cook, and do fun things with my friends.

Why English Language and Culture?
As an avid reader growing up, I was always interested in languages, so when my high school English teacher suggested I look into studying English, I was hooked. I went to Open Days and Student for a Day events and I loved it. My initial favourite subjects were literature-related, as I had expected. However, very soon I fell in love with linguistics and that has since become my main focus.

Europese Talen en Culturen
Lana Fahham
Lana Fahham

Over Lana
Hallo! Mijn naam is Lana Fahham en ik ben 20 jaar oud. Ik ben derdejaarsstudent bij de studie Europese Talen en Culturen. Ik doe Engels als majortaal en daarbij volg ik twee (van de drie) profielen, Taal & Maatschappij en Cultuur & Literatuur. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, te sporten (zwemmen), en ook ben ik vaak boeken aan het lezen of een serie/film aan het kijken.

Waarom Europese Talen en Culturen?
Ik heb deze studie gekozen omdat ik alles wat ik interessant en leuk vind heb kunnen vinden binnen deze studie, zoals verschillende culturen, talen en literatuur. De variatie en keuzemogelijkheid, qua talen, vakken, en profielen binnen deze studie is erg groot. Ik vond het eerst moeilijk om een studiekeuze te maken, maar toen ik ETC vond en een open dag bezocht, wist ik zeker dat dit mijn studie zou zijn. Je kunt namelijk naast je hoofdtaal en hoofdprofiel een tweede taal of een tweede profiel doen. Er zijn drie profielen: Politiek & Maatschappij, Taal & Maatschappij en Cultuur & Literatuur. De laatste twee vond ik perfect passen bij mij, omdat ze aansluiten bij mijn hobby’s. Door de grote variatie, ontwikkel je met deze studie een heel breed en kritisch beeld, niet alleen van Europa, maar van de hele wereld. De studie is dus heel uitgebreid, wat leidt tot allerlei keuzemogelijkheden tijdens en na de studie, en dat is precies wat ik wilde.

Cătălina Munteanu
Cătălina Munteanu

About Cătălina
Hello everyone! My name is Cătălina, and I am 20 years old. I am from Moldova, and I have a deep appreciation for my cultural heritage. I am in my first year of the European Languages and Cultures BA programme, but I am doing a double Bachelor’s, combining it with the BA IRIO. I chose Spanish as my major language, as I have always wanted to manoeuvre such a melodious language. At the same time, I am taking Russian classes, which I find fascinating. I dance in my free time and adore reading and watching movies and series. Additionally, I love travelling and discovering the cultural richness of various societies.

Why European Languages and Cultures?
Throughout my life, I have developed a profound passion for culture, literature and languages, and their impact on societal norms and views. Hence, European Languages and Cultures aligned perfectly with my interests. At first, I was not sure if applying was a good idea, as I was already doing another Bachelor’s degree, which is why I decided to participate in the Web class. For a month I had the opportunity to delve into the subjects of ELC, getting to explore one profile per week. As a literary enthusiast myself, I was looking forward to the Culture & Literature profile, and I can confidently say that my expectations were highly surpassed. Getting to explore society through a literary lens, examining the influence of texts on world politics, and analysing contemporary issues depicted through art are the highlights of my experience.

However, the programme is not limited to literary courses. The three profiles vary on the spectrum, by covering a vast spectrum of themes. From major literary themes and criticism (Culture & Literature profile) to language intricacies (Language & Society profile) and political discourse (Politics & Society), the programme develops a critical view of Europe from a multilateral perspective.

Farmacie
Hassan Taher
Hassan Taher

Over Hassan
Wil jij een lopende encyclopedie van medicijnen worden via de studie Pharmacy maar zit je nog met vragen over de studie, het maken van een studiekeuze, over wat je leert tijdens de studie of andere vragen? Dan kan ik je helpen met deze vragen door mijn ervaring als derdejaars bachelor student met jou te delen. Je kunt mij gerust even mailen en als je mijn naam in de onderwerpregel zet, dan mail ik je altijd even terug!

Emma Koenders
Emma Koenders

Over Emma
Hi everyone! My name is Emma and I am already in the second year of the Bachelor of Pharmacy. Pharmacy is an incredibly diverse study that teaches you to become the drug expert. With my experience as a student here I can tell a lot about studying here and the study itself. Therefore you can always send me an email with all of your questions (please put my name in the subject line) and I will answer it with all of my enthousiasm.

Filosofie
Jimmy Lin
Jimmy Lin

Over Jimmy
‘Hoi! Ik ben Jimmy en intussen alweer derdejaars student Filosofie. Om te beginnen moet ik toegeven dat filosofie niet mijn eerste studiekeuze is. Ondanks mijn interesse in het vakgebied, leek de studie mij te abstract en te veel leeswerk. Ik ben dan ook begonnen aan de studie Econometrie. Na een jaar wiskundige sommen maken en statische modellen toepassen merkte ik dat mijn interesse voor filosofie opbloeide. Zo ben ik begonnen aan de bachelor Filosofie, die ik op dit moment combineer met Econometrie.

De meeste twijfels die ik zelf had over de studie verdwenen vrijwel meteen in de eerste weken van de studie. Het studeren van filosofie is een stuk minder abstract dan het lijkt. Vele onderwerpen die worden behandeld sluiten aan op thema's in de actualiteit, denk aan onderwerpen binnen de ethiek en politieke filosofie. Door de discussie aan te gaan met medestudenten in de werkgroepen ontwikkel je verschillende vaardigheden, die in elke discipline nuttig zijn. Filosofie studeren is in mijn ervaring heel nuttig en leuk. Zeker op onze kleinschalige faculteit in de gezelligste stad van Nederland. Mail me gerust als je meer wil weten over de studie, het studentenleven of je studiekeuze!’

Kirsten Kievit
Kirsten Kievit

Over Kirsten
Het is altijd lastig om te weten wat je van een studie kunt verwachten, dat vond ik 2 jaar geleden ook. Toch ben ik erg blij met mijn keuze: filosofie in Groningen.

Ik was op de middelbare school al enthousiast over het vak filosofie, omdat het een breed vakgebied is en logisch nadenken centraal staat. Ik heb nu, bij elk vak tijdens mijn studie, het gevoel dat ik een nieuwe manier van nadenken leer die ik op vele andere momenten in mijn leven kan toepassen. Ik zie filosofie dan ook niet als een weg naar mijn toekomstige baan, maar als vaardigheid die ik bij alles kan gebruiken. Ook bij mijn tweede studie, psychologie, waar ik nu in het eerste jaar zit.

In Groningen hebben wij een eigen faculteit voor de studie filosofie. Op de faculteit is er een gevoel van saamhorigheid, omdat je in het gebouw altijd wel iemand tegenkomt om een filosofisch gesprek mee te voeren. Ik zou dus zeker aanraden om een keer tijdens een meeloopdag langs te komen om te kijken of het wat voor je is. Of stuur me gerust een mailtje om nog wat vragen te stellen!

Jona Janssen
Jona Janssen

Over Jona
Hey! Ik ben Jona, tweedejaars student filosofie. Bij het maken van een studiekeuze ben ik in veel verschillende steden geweest en heb ik gekeken bij heel veel studies. Eigenlijk vond (vind) ik alle studies die ik heb bekeken wel interessant, en daarom voelde het onmogelijk om een studie te kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor filosofie in Groningen omdat je met filosofie niet zo zeer een richting kiest, of wordt klaargestoomd om je bij een bepaalde beroepsgroep te voegen, maar je juist heel veel brede kennis opdoet die eigenlijk bijna overal op van toepassing kan zijn. De studie filosofie in Groningen staat hoog aangeschreven, en er is een eigen faculteit wijsbegeerte met een hele fijne sfeer. Naast filosofie volg ik vakken bij taalwetenschap, en ik hoop volgend jaar ook te beginnen aan de studie psychologie. Buiten mijn studie speel ik gitaar en piano en doe ik aan boulderen. Ook ben ik actief bij de studievereniging (STUFF) en zit ik in de faculteitsraad van de faculteit wijsbegeerte.

Mocht je vragen hebben over de studie filosofie, het combineren van studies, gewoon het studeren op zich of over de studievereniging van filosofie, dan mag je me altijd mailen!

Chaya Hillekens
Chaya Hillekens

Over Chaya
Het maken van een studiekeuze is normaal voor veel mensen al moeilijk en nu al helemaal. Om het allemaal net iets makkelijker te maken zal ik kort iets vertellen over mijn studiekeuze.

Ik heb de hele bovenbouw van de middelbare school open dagen bezocht van zeer uiteenlopende studies. Ik had dan ook een NG/NT profiel met geschiedenis, dus ik kon eigenlijk nog alle kanten op. Ik vond van alles wel leuk en mijn strategie was dan ook om veel studies te bekijken en zo veel mogelijk af te strepen. Na een best wel lange studiekeuzeperiode ben ik gegaan voor de studie natuurkunde in Groningen. Vanaf moment 1 was ik verliefd op deze stad. (Ik zeg wel stad, maar het voelt meer als een uit de voegen gebarsten dorp, dan als een stad. wat ik zelf heel prettig vind.)

Ik was er al vrij snel achter dat ik de studie natuurkunde niet leuk vond. Het abstracte denken en de logische redeneringen vond ik erg leuk, maar de natuurkunde zelf vond ik niets. Ik heb toen besloten om een vak bij de faculteit wijsbegeerte te volgen en kwam er al snel achter dat dat echt mijn ding was. Ik heb het altijd al leuk gevonden om veel te lezen en nog meer te leren en dat past perfect bij de studie filosofie.  Mijn brede interesse maakt dat de studie ook erg leuk is. De vakken zijn gevarieerd en bieden ruimte om je te verdiepen in wat jij echt leuk vindt aan dat vak. Daarnaast is het zo dat hier in Groningen filosofie een eigen faculteit is en in een eigen gebouw zit. Hierdoor hangt er echt een leuke sfeer op de faculteit waar iedereen elkaar kent. Ook betekent dit dat je een goede band opbouwt met je docenten. Veel van hen ken je persoonlijk en kan je altijd aanspreken met vragen of opmerkingen.

Ik wens jullie allemaal veel succes met jullie studiekeuze in deze onzekere tijden! Als je nog vragen hebt over de studie filosofie of studeren in Groningen, mag je me altijd mailen!

Geneeskunde
Jella-Rike Spijkervet
Jella-Rike Spijkervet

Over Jella-Rike
Mijn naam is Jella-Rike Spijkervet en ik ben 20 jaar.  Momenteel studeer ik Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de bachelor, en vanaf volgend jaar zal ik beginnen aan de master. Naast dat ik Geneeskunde studeer ben ik ook nog druk in het studentenleven en ben ik o.a. lid bij GSR Aegir.

Op de middelbare school wist ik al gauw dat ik graag Geneeskunde wilde studeren. Het kiezen van de stad vond ik nog wel erg lastig, dus ben ik veel bij open dagen en meeloop dagen langs geweest. Uiteindelijk heeft dit er bij mij toe geleid dat ik voor de stad Groningen heb gekozen, en hier heb ik nog nooit spijt van gehad!

De studie Geneeskunde in Groningen bevalt mij namelijk enorm goed. Ik vind het erg leuk dat er vanaf het eerste moment een link gelegd wordt met de kliniek; je komt vanaf dag 1 in contact met patiënten. In de eerste drie jaar is de opleiding voornamelijk theoretisch, en ik vind het enorm leuk om zo veel te leren over het menselijk lichaam en ziektes. Naast de theorie krijg je ook les over onder andere consultvoering, wetenschappelijke vorming, en professionele ontwikkeling. Al deze vakken samen maken dat je later hopelijk een goede arts wordt!

Vanaf de master ga je vooral veel de praktijk in en stages lopen, zogeheten ‘coschappen’. Hierin pas je alle kennis die je in de bachelor hebt opgedaan in de praktijk. Dit zijn de laatste 3 jaar van de in totaal 6 durende opleiding.

Mocht je vragen hebben over de studie Geneeskunde in Groningen, of over het studentenleven in het algemeen, mail me vooral! 

Geschiedenis
Maikel Troost
Maikel Troost

Over Maikel
Hey! Mijn naam is Maikel Troost en ik studeer Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben dit studiejaar met veel plezier begonnen aan mijn tweede jaar. Naast de studie ben ik lid van de studievereniging GHD Ubbo Emmius, werk ik als kok en voetbal ik.

Waarom Geschiedenis?
Ik heb gekozen voor de Bachelor Geschiedenis aan de RuG omdat je een brede kennis van de geschiedenis ontwikkeld en omdat er tegelijkertijd veel ruimte is om jezelf te specialiseren in jouw favoriete onderwerp/tijdvak. Hiernaast doe je veel onderzoeksvaardigheden op die je tijdens je gehele loopbaan zullen helpen.

Als historicus in wording kom je veel in aanraking met politieke onderwerpen. Dat is iets wat ik persoonlijk erg leuk vind aan de studie geschiedenis.

decoratieve afbeelding
Madison Mundy

About Madison
Hi my name is Madison (but you can just call me Maddie)! I just started my third year of my Bachelor's degree. I am all the way from Indiana in the U.S. and I came here to study History (in the International track of course). I am very involved in the study association for History, Ubbo Emmius, and I do various martial arts in Groningen. I enjoy cooking with my friends and exploring all the fun things the Netherlands has to offer.

Why History?
I find history fascinating because everyone sees things in a different way in history so you can take the same exact event and write thousands of different essays from all kinds of perspectives and all of those essays could be true at the same time. Learning about history (and why we remember what we do) can tell us so much about our current society. Nothing in the past is preserved by accident, everything is kept, or erased, for a reason.

Global Responsibility & Leadership - University College Fryslân (Engelstalig)
Helena Hamera
Helena Hamera

About Helena
Hi guys! My name is Helena Hamera and I am a second year GRL student. I am a very open and curious person, which is why GRL was a perfect fit for me. Since I can remember, I have been interested in many fields of studies and life. I am fascinated by psychology, but on the other hand, I am also interested in global politics and economy. Thanks to the GRL's interdisciplinary curriculum, I can combine further learning about both of the disciples and many more. Furthermore, our programme not only combines many disciplines but also connects all of them by its focus on global challenges and local solutions, which I believe is the right approach to have in this complex world of ours:)

Studying GRL at UCF not only brings about academic benefits but also social ones. We study and live here in a one-of-a-kind, very inclusive, and loving community. This, in turn, not only creates futuristic professional connections but also personal ones.

I believe that everyone who comes to study GRL will find their own place and will fall in love with it in their own way!

If you have any questions, I look forward to hearing from you and will do everything in my power to help!

Link to blog

Griekse en Latijnse taal en cultuur
Pascalle van Setten
Pascalle van Setten

Over Pascalle
Hoi! Mijn naam is Pascalle van Setten, ik ben 19 jaar oud en zit nu in mijn derde jaar van de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Ik ben ook actief lid van studievereniging Boreas en heb een jaar gediend als secretaris. Ik woon in Drenthe en reis met de bus op en neer naar Groningen, om te studeren, colleges te volgen en mensen te ontmoeten! Buiten school ben ik vaak met een verhaal bezig of heb ik een boek in mijn handen, maar ik spreek ook graag af met vrienden, loop lange rondes met mijn honden, en ik werk als bijlesdocent.

Waarom Grieks en Latijn?
Ik ben Grieks en Latijn gaan doen omdat dat was wat mij het meeste plezier gaf! Zelfs het huiswerk op de middelbare school was iets waarnaar ik uitkeek, en ik puzzelde maar al te graag met de teksten. Ik ontwikkelde bovendien een steeds grotere interesse in verhalen en cultuur, en hoe dat verandert—vooral wanneer het gaat om de oudheid: een wereld die ver in het verleden ligt, maar zulke diepe indrukken achter heeft gelaten dat het onlosmakelijk verbonden is met het heden! Sinds ik dit studeer is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden.

Honours College
Janneke
Janneke

Hi! Ik ben Janneke, ik ben bachelorstudent Nederlands Recht en heb het Honours Bachelor programma afgerond. Ik werk als student-assistent bij het Honours College en was vorig jaar secretaris van de Honours College Social Association (HCSA). Ik lees graag romans, maak wandelingen en leer graag over geschiedenis en politiek.

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt over het Honoursprogramma via het volgende mailadres: honours.support rug.nl!

Human Geography and Planning (Engelstalig)
decoratieve afbeelding

About Csenge
Hi! My name is Csenge, and I am a 4th year Human Geography and Planning student.

Currently I'm Student Ambassador, but I've also been a mentor guiding 1st year students in the past. In addition, I've helped to organize the introduction week of Ibn Battuta (Faculty Student Association), and I have developed a great overview of all the courses since I used to collect feedback from students and represent their interests in the Faculty Council.

If you have any questions regarding the program, the working environment at our faculty or student life in Groningen, just send me an email. I am more than happy to answer them and give you information I wish I'd known earlier!

Informatica
Meerke, Kelian, Arwen en Fabian
Meerke, Kelian, Arwen and Fabian

About Arwen, Fabia, Kelian and Meerke
Hi! We are Arwen, Fabian, Kelian and Meerke and we are the information team of Computing Science.

All four of us started the bachelor of Computing Science in September 2019. Each one of us chose the study for a different reason, ranging from interest in problem solving, and mathematics to programming. Now we are here to help you make an informed decision about your choice of study too!

You can find us at open days, information markets and the student for a day. We are always open to answer your questions about Computing Science, Rijksuniversiteit Groningen, or student life in Groningen. You can ask away during any of the events mentioned above, or via email at csstudents rug.nl.

Informatiekunde
Marieke Schelhaas
Marieke Schelhaas

Over Marieke
Heyhey! Mijn naam is Marieke Schelhaas, ik ben 22 jaar oud en woon alweer 3,5 jaar in Groningen. Als ik mezelf voor zou moeten stellen zou ik, dan komt naar voren dat ik ervan hou om bezig te blijven. Ik ben op het moment studentambassadeur, gediplomeerd socioloog, zit in het bestuur van studievereniging ASCI en ben ook nog een tweedejaars student Informatiekunde.

Wanneer ik nog wat tijd over heb voor minder serieuze dingen besteed ik deze (zoals iedereen) graag aan het afspreken met vrienden, tekenen, schilderen, en het kijken van films.

Waarom Informatiekunde?
Na mijn Bachelor Sociologie merkte ik dat ik een heleboel zogenaamde “soft skills” had geleerd, zoals kritisch denken en onderzoek doen. In gesprek met mijn mede-sociologen merkte ik echter dat we allemaal niet echt goed konden benoemen wat we nou eigenlijk hadden geleerd. Bij de Bachelor Informatiekunde vond ik precies wat ik hier gemist heb. In het eerste jaar leer je concrete vaardigheden en maak je een tastbaar eindproduct. Zo leer je programmeren in Python, het opzetten van zelflerende programma’s en bouw je websites. Ieder vak heb je weer een nieuwe vaardigheid opgedaan, en vaak ook nog met een eindproduct wat je op het eind aan je vrienden en familie kan laten zien.

Daarbovenop is Informatiekunde een kleine en gezellige opleiding waardoor iedereen elkaar al snel van naam kent. Hierdoor wordt het makkelijker om elkaar om hulp te vragen als je even vast loopt. Als laatste is het fijne van de Bachelor in Groningen, dat je kan beginnen zonder eerdere voorkennis. Ik ben het levende bewijs dat je deze opleiding gewoon kan volgen, zonder ooit geprogrammeerd te hebben.

International Business (Engelstalig)
Michelle Kuntz
Michelle Kuntz

Over Michelle
Hee! Ik ben Michelle, ik ben 20 jaar en ik zit momenteel in mijn derde jaar van de de studie International Business. Op de middelbare school heb ik mijn vakkenpakket heel breed gekozen (N&T met economie), omdat ik niet wist welke kant ik op wilde. Veel studies leken mij interessant, zowel maatschappelijke als technische studies. Gelukkig kwam ik na een tijdje bij de open dag van International Business terecht. Een hele brede studie waarmee je later nog alle kanten op kan. 

Bij IB leer je dus van alles. Een groot pluspunt van deze studie vind ik dat je een halfjaar naar het buitenland gaat! Dit is een verplicht onderdeel van je bachelor. Voor mij betekende dit dat ik het afgelopen halfjaar in Nieuw-Zeeland heb mogen studeren, waar ik echt de tijd van mijn leven heb gehad. 

Verder focust de studie erg op een internationale invalshoek, waardoor de studie wel écht anders is dan bedrijfskunde: wanneer kan een bedrijf zijn of haar producten internationaal gaan verkopen en waar moet dit bedrijf rekening mee houden in dit proces? Dit is een belangrijke vraag die je vaak gaat beantwoorden binnen de studie IB. Ook vind ik het leuk dat we veel leren over verschillende culturen: stel je gaat op zakenbezoek naar Japan, dan is het hier niet beleefd om een hand te geven, maar wordt er verwacht dat je een buiging maakt. 

Ik ben super blij met mijn keuze voor IB, in Groningen. Groningen is een echte studentenstad en is dan ook zeker aan te raden. Er zijn enorm veel verschillende verenigingen dus iedereen vindt gauw zijn of haar plekje! Heb je vragen over IB of het studentenleven in Groningen, stuur mij gerust een mail en dan vertel ik je hier graag meer over!

Internationale betrekkingen en internationale organisatie
Elizabeth (Liz) Winterhalter
Elizabeth (Liz) Winterhalter

About Liz
My name is Liz Winterhalter and I am a student in the International Relations and International Organizations Bachelor’s programme. I was born in the United States but was raised mainly across the Middle East and Europe. This cosmopolitan start to my life has motivated me to pursue the study of politics and of course take a major interest in the languages and cultures of the world. As far as hobbies go, I love going to the gym, playing video games, drawing, knitting, and playing chess. Additionally, next to my studies, I am an active member of the IRIO study association Clio.

Why IRIO?
I chose the IRIO programme here at the University of Groningen because I saw so much potential in the classes that are provided. Due to my background of moving, I had absolutely no geographical limit to where I could place my application, but Groningen spoke to me for three main reasons. The first reason is that the courses within the programme are specific. With IR studies in general, they tend to be very broad, so seeing that the individual courses are all for a specific field was very intriguing. Secondly, I loved the built-in language course to study. Language learning is a huge passion of mine, and having another language in the field of IR is an invaluable skill. Lastly, the overall flexible course structure, and the ability to have a bachelor's degree that can really be supplemented with anything additional you wish to take is a huge advantage.

Sofie Raven
Sofie Raven

Over Sofie
Mijn naam is Sofie, ik ben 19 jaar oud en sinds 2020 studeer ik International Relations and International Organization (IRIO) aan de Rijksuniversiteit Groningen. In mijn vrije tijd volg ik bokslessen bij de studenten organisatie ACLO en neem ik vaak deel aan leuke activiteiten die georganiseerd worden voor de studievereniging van IRIO, Clio.

Waarom IRIO?
Ik heb gekozen voor IRIO, omdat ik geïnteresseerd ben in de manier waarop de internationale wereld werkt. Ik wil graag leren hoe landen en internationale organisaties met elkaar omgaan, hoe internationale samenwerkingen ontstaan, maar ook waardoor internationale conflicten ontstaan. IRIO lijkt mij hiervoor de beste studie, omdat het programma vakken bevat over geschiedenis, politiek, rechten en economie. Door die verschillende perspectieven krijg je inzicht in alle aspecten van de internationale wereld. Bovendien zorgen die perspectieven voor een heel gevarieerde studie die nooit saai is! Daarnaast ben ik ook erg enthousiast over de vreemde taal als onderdeel van het IRIO programma, omdat ik denk dat extra talenkennis later goed van pas kan komen in een internationale carrière. Uiteindelijk is een internationale carrière mijn einddoel en de studie IRIO lijkt mij goed beginpunt om dat te bereiken.

Kunstgeschiedenis
Julie van Loon
Julie van Loon

Over Julie
Hallo, mijn naam is Julie en ik ben 20 jaar. Ik zit momenteel in het derde jaar van de bachelor Kunstgeschiedenis en ben vorig jaar begonnen met een tweede bachelor Europese Talen en Culturen.

Voor mij was de keuze voor Kunstgeschiedenis snel gemaakt toen ik op een opendag een professor een lecture hoorde geven. Ik werd hier meteen zo enthiousiast van dat alle andere studies waar ik aan dacht afvielen. Ik kom uit een kunstzinnig en cultureel gezin; mijn vader heeft ook kunstgeschiedenis gestudeerd en mijn zusje studeert momenteel op de kunstacademie Minerva, ik ben dus opgevoed met kunst en ook altijd aangemoedigd om hier iets mee te gaan doen. Wat ik zo leuk vind aan kunstgeschiedenis is dat alle studenten vanuit heel verschillende achtergronden komen maar allemaal een passie voor kunst delen, dit maakt ons een hechte groep. Kunstgeschiedenis is een kleine studie, dit maakt het heel persoonlijk en gezellig.

De studie is ook heel gevarieerd, je gaat gelijk het eerste jaar al op meerdere excursies en bezoekt vele musea. Ik vond dit heel fijn omdat je hierdoor dichter bij de stof komt en al een idee hebt in welke wereld je later terecht kunt komen.

Mocht jij ook enthiousiast geworden zijn voor de bachelor kunstgeschiedenis of wil je juist enthiousiast gemaakt worden? Dan kun je mij altijd mailen voor meer informatie, als je nog vragen hebt of hulpt wilt bij je studiekeuze.

Lia Calancea
Lia Calancea

About Lia
Hi everyone! My name is Lia. I am 20 years old and I am the child of autumn. I am from Moldova and I deeply care about my background and roots. I am a second-year BA Art History student and I am also enrolled in the Honours College programme. I write poetry and read to soothe my soul, and visit local museums every time I travel. I love Pilates and I walk a lot because it helps me relax. Last but not least, I prefer sunflowers over roses.

Why Art History?
The personalised approach of this programme develops your understanding of human society and culture, whilst shaping your critical analysis and perspective on art, architecture, and landscapes. It covers a broad historical background and helps you understand the chronological development of art. At the same time, the variety of courses, from ‘Beyond Antiquity’ to ‘Art Now,’ provide socio-political commentary on historical events that have shaped humanity. The courses cover a wide range of topics and methodologies that provide a framework for your approach to art history. If you are not sure about your specific field of interest, the programme will help you find which particular region, time period, or movement your wish to specialise in. Whenever someone asks me ‘Why do you study Art History?’, I remember a quote from ‘Dead Poets Society’ that says, ‘Medicine, law, business, engineering, these are all noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.’

Kunsten, Cultuur en Media
Max van der Kooi
Max van der Kooi

About Max
Hello! My name is Max van der Kooi and I am an Arts, Culture and Media (ACM) student. I am currently in my second year, specializing in Music and Visual Arts. Outside of my studies, I work part-time and I am a member of the Study Association IK. When I am not busy with work or studies, I game with friends or sometimes work on music at home.

Why Arts, Culture and Media?
Arts, Culture and Media spoke to me because of its variety of topics. I have an appreciation for all different types of art, but some interest me more than others do, so being able to focus on the disciplines I have the most interest in really stood out to me. The programme also lets you choose a specialization in the second year: Arts, Analysis and Criticism, or Arts, Policy and Cultural Entrepreneurship. I chose for Arts, Policy and Cultural Entrepreneurship, because of my interest in event management and the community aspects of art. The programme does not ask you to be ‘’good’’ at producing art, which I also like. I have tried making my own music, but I would not dare to send it to someone.

Kunstmatige Intelligentie
decoratieve afbeelding
Elisa, Meike, Thijs and Emmanuella

Hi! We are Elisa, Meike, Thijs and Emmanuella and we are the information team for the Artificial Intelligence program.

We all are in different years of the bachelor and master AI. Therefore, we can help you with a broad variety of questions! These can range from what the bachelor is like at the moment to what your options in the future could be. We are here to help you decide if Artificial Intelligence could also be the program for you!

You can find us at open days, information markets and the student for a day. We are always open to answer your questions about Artificial Intelligence, University of Groningen, or general matters related to life as a student.

Find us at the events mentioned above or email us at aistudents rug.nl.
Looking forward to hearing from you!

Liberal Arts and Sciences - University College Groningen (Engelstalig)
Adam Bahelka
Adam Bahelka

About Adam
Hello! My name is Adam Bahelka. I am now in my 2nd year at UCG with a free Major. However, most of my courses are a combination of Economics and IT. Besides my studies I am also in the UCG Faculty Council and I like to keep active. I play for the UCG football team, I like to hang out with my roommates and I occasionally debate competitively. 

When trying to decide where to go for my studies, I found the amount of information and offers everywhere very overwhelming. I hope I can take some of that stress off of your shoulders and help you with anything you are unsure of!:) Not only regarding the programme but also to see if Groningen and its student life is what you're looking for, which extra-curricular activities there are etc.! If you have any questions in mind, please don’t hesitate and either send me an email at: studentbuddy.ucg rug.nl or directly book an online appointment with me through this link.

Life Science and Technology (Engelstalig)
Joy Ranzijn
Joy Ranzijn

About Joy
Hi! My name is Joy, I’m eighteen years old and currently in my second year of Life Science & Technology. In high school I was really into math, chemistry and biology, while having a love-hate relationship with physics. If you have any questions regarding the Bachelor LST, traveling to uni, school schedules, or anything else, don’t hesitate to send an email! (Dutch/English both fine)

Andele Veltman
Andele Veltman

About Andele
Hi! I’m Andele, 20 years old and a third year Life Science and Technology student. When I was in your position of choosing a study, I struggled quite a bit due to the enormous amount of possibilities. Therefore, I mostly knew what I didn’t want to study, but that helped me realize that a broader study would suit me best. LST is in interdisciplinary study where you follow courses from all the natural disciplines, allowing you to find out your preferences! Next to my study, I like to play sports, grab a drink with friends or do fun activities with my roommates. Do you want to know more about my experience as a LST student or if you have any other questions feel free to send me an email.

Anette Hallik
Anette Hallik

About Anette
Hi everyone! I am Anette, I’m 21 and am studying in the third year of the Life Science and Technology programme. I come from Estonia and have lived in Groningen as an international student. As a highschooler, I knew very clearly that an interdisciplinary study, like Life Science & Technology, will be the one for me, as I take deep interest in all different sciences and arts. But it was a given I would pursue sciences as my career. Do you feel like you love many different sciences? You will love this programme! Send me an email if you have any questions about the programme or being a student in Groningen!

Daria Costache
Daria Costache

About Daria
Hi! I’m Daria, I’m 20 years old and I’m a second year LS&T student. Science has been a constant passion of mine since I was young. My favourite subjects in high school were chemistry, biology and mathematics, so I really wanted to study something that would combine them. Life Science and Technology has proved to be the best choice for me, since it is an interdisciplinary programme that focuses on both theory and practical skills. Apart from studying, I am also active in the study association GLV Idun and I have made great memories with the friends I met here, in Groningen. So, if you feel like studying LS&T at the University of Groningen might spark your interest and you would like to know more about the programme, don’t hesitate to email me! :)

Media Studies (Engelstalig)
Melissa Jongman
Melissa Jongman

About Melissa
Hi! My name is Melissa Jongman, I am a third-year student of the BA Media Studies programme. I really enjoy politics and all sorts of music and film. Besides this I like reading books, painting, dancing and playing volleyball. I am an active member at a student association, where I made a lot of friends. In addition to studying, I work multiple jobs at the University, which I really enjoy.

Why Media Studies?
At first, I had some doubts about what to study. I knew I wanted something modern, close to my interests and related to society. When I went to the Open Day for Media Studies everything clicked. The study is very up-to-date and keeps on renewing itself in topics that are relevant in the time we live, making it way more interesting to write about the topics for assignments. The classes are very interactive and make it easy to make friends. The study is about everything that can be considered media, from books, to films, from music, to photos. In the first year you go over every different facet of media and in the second year you can choose what you find most interesting about media. This is what makes the study so much fun, you get an understanding about everything related to media and the connection to society. It is so interesting to see how society is impacted by everything happening online and how that changes the way we look at the world. For me it was most interesting to learn about feminism, the way scenes are staged and learning how to write both academically as professionally.

Midden-Oostenstudies
Alana Swinkels
Alana Swinkels

Over Alana
Hey! Mijn naam is Alana Swinkels, ik ben 22 jaar en momenteel een tweedejaars student Midden-Oostenstudies. Oorspronkelijk kom ik uit het zuiden van Nederland, maar ik ben voor mijn studie naar Groningen verhuisd. Buiten mijn studie ben ik ook actief in een commissie, sport ik graag bij de ACLO en werk ik bij Studium Generale. Bij mooi weer zul je me ook vaak tegenkomen in het Noorderplantsoen of op een terras!

Waarom Midden-Oostenstudies?
Ik had eerst de studie International Relations gekozen. Na dit een jaar te hebben gestudeerd, ontdekte ik dat ik cultuur, geschiedenis en religie erg interessant vind en dat ik politieke theorie minder leuk vind. Daarom besloot ik Midden-Oostenstudies (MOS) als tweede bachelor te gaan volgen. Het Midden-Oosten is een enorm interessante en diverse regio, die ook vaak (negatief) in het nieuws is. Bij deze studie leer je kritisch te kijken naar de oorzaken en gevolgen van de ontwikkelingen in deze regio. En natuurlijk leer je ook Arabisch of Hebreeuws, wat voor mij een groot pluspunt is.

Nederlandse taal en cultuur
Welmoed Leinenga
Welmoed Leinenga

Over Welmoed
Hallo! Mijn naam is Welmoed Leinenga. Ik ben momenteel 21 jaar en ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben dus nu vaak te vinden op de universiteit en als ik daar niet te vinden ben, dan ben ik in boeken- en kringloopwinkels aan het struinen. Ook houd ik van koken en het maken van muziek. Zo zing ik graag en speel ik gitaar in mijn vrije tijd.

Nederlands is mijn tweede studie. Ik heb namelijk eerder logopedie gestudeerd op de Hanze. Ik ben in mijn derde jaar van studie veranderd, omdat ik mijn creativiteit niet kwijt kon in het praktijkgerichte onderwijs.

Waarom Nederlandse Taal en Cultuur?
Ik heb gekozen voor de studie Nederlands, omdat het een ontzettend brede studie is. Zo komen er drie vakgebieden aanbod gedurende de studie. De drie vakgebieden zijn: Taalbeheersing, Taalkunde en Letterkunde. Bij Taalbeheersing en Taalkunde bestudeer je de ontwikkeling van de Nederlandse taal en taalgebruik in teksten en communicatie. Binnen de Letterkunde houd je je voornamelijk bezig met de literatuur en cultuur van de middeleeuwen tot het heden. Dus zoals ik al zei is het een ontzettend brede studie. Ook is het een studie waar je je creativiteit goed kwijt kan, bijvoorbeeld in het vak creatief schrijven.

Het feit dat het een kleine studie is trok mij ook ontzettend aan. Er zijn niet veel mensen die Nederlands studeren en dit maakt de studie ontzettend persoonlijk en gezellig.

Wat mij hielp bij het maken van mijn studiekeuze was het bezoeken van meerdere studies op de opendagen. Ook raad ik echt aan om bijvoorbeeld een keertje mee te lopen of te participeren in de webklassen, omdat je dan een realistisch en duidelijk beeld krijgt van de opleiding.

Pedagogische Wetenschappen
Julia Goulmy
Julia Goulmy

Over Julia
Hi, ik ben Julia, ik ben 21 jaar en tweedejaars pedagogische wetenschappen student. Na meerdere studies te hebben geprobeert ben ik eindelijk helemaal op mijn plek bij deze studie. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik altijd als wist dat ik iets met kinderen wou doen. Ik ben geinteresseerd in het gedrag van mensen en vind het interessant om te kijken welke invloed de omgeving op gedrag heeft. In het eerste jaar heb je hele brede vakken. Zo leer je wat over de meer onderwijskundige kant en over de orthopedagogische kant. In jaar 2 kan je een richting kiezen, mijn keuze is gevallen op de richting orthopedagogiek omdat ik graag mensen met leer-problemen, gedrags-problemen wil helpen.

Mocht je nou, net als dat ik had, moeite hebben met het kiezen van een studie. Of heel erg twijfelen tussen verschillende studie’s, dan kan je mij altijd een mailtje sturen. Dan kan ik wat meer informatie geven over de studie pedagogische wetenschappen of tips geven voor een goede studie keuze in het algemeen.

Jildou van Norel
Jildou van Norel

Over Jildou
Heey! Mijn naam is Jildou, ik ben 20 jaar en zit momenteel in het derde jaar van de opleiding pedagogische wetenschappen. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in opvoeding en onderwijs. Het is een vrij brede studie waarmee je veel kanten op kunt. Tijdens het volgen van de studie ga je dan ook een richting kiezen in het tweede jaar, zelf heb ik voor de richting orthopedagogiek gekozen. Hierbij volg je vakken die te maken hebben met leer-, ontwikkelings-, en opvoedingsproblemen. Maar je kunt ook kiezen voor een richting die meer gefocust is op het onderwijs.
Zelf vind ik het een leuke studie en is het goed te combineren met een vereniging en bijbaantjes ernaast. Heb je vragen over de studie of het studentenleven in Groningen? Dan mag je mij altijd mailen!

Psychologie
Dorien Lekkerkerk
Dorien Lekkerkerk

Over Dorien
Mijn naam is Dorien Lekkerkerk en ik ben nu 20 jaar oud. Ik woon nu drie jaar in Groningen en ga mijn vierde jaar in. Ik heb met veel plezier het eerste deel van mijn bachelor doorlopen en ben nu, na een bestuursjaar bij de studievereniging, bezig met het afronden van het laatste jaar van de bachelor. Heb je vragen over de studie psychologie? Stuur mij dan zeker een mailtje!

Christina Fertsl
Christina Fertsl

About Christina
Hi everyone! I am Christina from Germany and about to start my third year of the Psychology Program here in the lovely city of Groningen. Currently, I could not be happier with the choice I have made, but it took me a while to figure out the right path for myself: Before I started the Bachelor of Psychology, I already finished another degree in Germany. I think this is why I can relate very much to the doubts, questions, and insecurities you might have right now. Feel free to email me at studyinformation.bss rug.nl and ask all the questions you might have about studying Psychology in Groningen. I am more than happy to help and looking forward to hearing from you!

Rechtsgeleerdheid
Abigail Stam
Abigail Stam

Over Abigail

Hoi toekomstige student!
Mijn naam is Abigail. Ik ben 19 jaar oud en zit momenteel in mijn tweede bachelorjaar van de studie Rechtsgeleerdheid. Ook ben ik met veel plezier actief bij de studievereniging JFV (Juridische Faculteitsvereniging Groningen). Daarnaast ben ik studentambassadeur, waarbij ik onder andere aanwezig ben tijdens de open dagen en meeloopdagen. Deze dagen helpen om een beter beeld te krijgen bij de studie en bieden de kans om vragen te stellen. Het bijwonen van dat soort momenten kan je erg helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Ik kon persoonlijk na de meeloopdag met volle overtuiging kiezen voor Rechtsgeleerdheid aan de RUG.  

De studie rechtsgeleerdheid is uitdagend. Ben jij vaak op de hoogte van de laatste nieuwsartikelen, hou je van lezen, heb je een gevoel voor rechtvaardigheid en vind je het leuk om te debatteren? Dan zit je absoluut in de goede richting. Dit zijn natuurlijk geen vereisten en kan je allemaal ontwikkelen.

Als de studie Rechtsgeleerdheid aan de RUG jouw interesse heeft gewekt, maar je toch nog met vragen zit, mag je mij gerust mailen. Graag zelfs! Dit mag inhoudelijk over de studie zijn, maar ook over hoe het studentenleven in Groningen en/of in het algemeen is, of wat je maar wil weten voor het maken van je studiekeuze.

Isa Veldman
Isa Veldman

Over Isa

Hoi! Ik ben Isa, 20 jaar oud en ik kom uit Zwolle. Dit is het derde jaar dat ik in Groningen woon en studeer. Ik wist al vrij jong dat ik in Groningen wou gaan studeren, maar wát dan precies… Dat vond ik een stuk moeilijker om te beslissen!

Uiteindelijk ben ik begonnen met international business, helaas merkte ik al snel dat de opleiding niet goed bij mij paste. Ik heb het jaar grotendeels afgemaakt, maar na de zomervakantie ben ik geswitcht naar de studie rechtsgeleerdheid. Daarvan zit ik nu in het tweede jaar en ik vind het heel leuk!

In het jaar dat ik international business studeerde heb ik een commissie gedaan bij de studievereniging EBF en nu doe ik een commissie bij de studievereniging van rechten, de JFV.

Het liefst luister ik de hele dag muziek en ik ga dan ook graag naar concerten en festivals. Verder ben ik veel met (vintage) kleding bezig en ik hou van borrelen.

Wil je meer weten over de studie rechtsgeleerdheid, stuur mij dan gerust een mailtje.

Lisanne Rozema
Lisanne Rozema

Over Lisanne

Hoihoi! Mijn naam is Lisanne, 23 jaar en inmiddels ben ik bezig met de master Nederlands recht, waarbij ik de specialisatie Strafrecht heb gekozen! Het leuke aan de studie Rechtsgeleerdheid is onder andere dat je al vrij snel een kijkje in de keuken krijgt van de verschillende rechtsgebieden. Zo kom je er gedurende de opleiding steeds weer meer achter wat bij jou past!

Ik heb zelf voor deze opleiding gekozen, omdat het maatschappelijk georiënteerd is en het strafrecht me altijd heeft geïnteresseerd.

Daarbij schrijf ik graag, iets wat naast lezen ook zeker terugkomt in de studie. Het leuke aan deze opleiding is ook dat je al vrij snel thema’s die je bestudeert, herkent in je dagelijks leven!

Twijfel je of Rechtsgeleerdheid bij je past en vind je het lastig om dit verder te onderzoeken? Loop een dagje mee! Niet alleen kan ik je dan vertellen wat de opleiding inhoudt, we kunnen het dan ook hebben over studeren aan de RUG en het studentenleven in Groningen. Schroom niet te mailen!

Religiewetenschappen
Meike Barkmeijer
Meike Barkmeijer

Over Meike
Hoi! Mijn naam is Meike, ik ben 22 jaar oud en ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de bachelor Religiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Toen ik jong was vond ik het moeilijk om een vervolgstudie te kiezen na het behalen van mijn vwo-diploma. Tijdens een tussenjaar heb ik mij georiënteerd op een vervolgopleiding. Ik kwam erachter dat ik een diepe interesse heb in verschillende opleidingen binnen de sociale wetenschappen. Ik stuiterde heen en weer tussen psychologie, filosofie, sociologie, antropologie en humanistiek, maar al deze opleidingen voldeden niet 100% aan wat ik zocht. Ze misten een soort interdisciplinair aspect. Ik had nog nooit gehoord van Religiewetenschappen, totdat iemand mij vertelde over deze opleiding. Ik bezocht een Open Dag en Een Dag Student, en daarna was ik eruit: Religiewetenschappen heeft deze disciplines allemaal, dus koos ik voor deze opleiding.

Mijn keuze voor Religiewetenschappen is een van mijn beste keuzes uit mijn leven geweest. Het studieprogramma is heel breed en is erop gericht om studenten op te leiden tot brede en kritische sociale wetenschappers. Kortgezegd bestaat het eerste jaar uit inleidende cursussen over de vijf wereldreligies enerzijds en verschillende perspectieven op religie anderzijds, zoals sociologie, psychologie, antropologie en filosofie. In het tweede jaar ga je je verder thematisch verdiepen. Bijvoorbeeld hoe religie zich manifesteert in een moderne samenleving, maar ook hoe religie heeft bijgedragen aan samenlevingen zoals we die nu kennen. Het laatste jaar bestaat uit minorvakken en het schrijven van je scriptie.

De faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij is klein, zit in een prachtig eigen gebouw en er heerst daardoor een persoonlijke sfeer. Je hebt nauw contact met je studiegenoten en docenten, en je bent dus allesbehalve een nummer. Je kunt lid worden van de studievereniging Gerardus van der Leeuw, waarbinnen je verschillende commissies kunt doen. Er is, kortom, genoeg ruimte om jezelf verder te ontwikkelen gedurende je studententijd, op tal val vlakken.

Lijkt dit je ook wat, of heb je vragen over de studie of over het studentenleven, aarzel dan niet om mij te mailen.

(Technische) Scheikunde
Shahrzad Shafei
Shahrzad Shafei

Over Shahrzad
Hello, my name is Shahrzad, and I’m a third year bachelor’s of chemistry student. I’m happy to help you with any questions you might have about student life, studying chemistry, and the university specifically, so feel free to shoot me an email!

Sociologie
Sanne Snippe
Sanne Snippe

Over Sanne
Hoi! Ik ben Sanne, ik ben 20 jaar oud en ben derdejaars Sociologie student. Sociologie is een brede studie, waar je veel leert van de wereld om je heen, waarom mensen bepaald gedrag vertonen en hoe je dit kunt onderzoeken en verklaren. Ik vond maatschappijwetenschappen op de middelbare school erg interessant en daar is Sociologie een goede aanvulling op. De studie is uitdagend en afwisselend door veel verschillende vakken en naast de theorievakken word je verder uitgedaagd door de projecten die je volgt. Wat je geleerd hebt, pas je ook gelijk toe! Dus als je vragen of twijfels hebt over je studiekeuze, over de stad Groningen of over het studentenleven in het algemeen, mail mij gerust! Ik hoop dat ik je kan helpen!

Elke van Aalsum
Elke van Aalsum

Over Elke
Hee! Ik ben Elke, ik ben 21 jaar oud en nu vierdejaars student Sociologie. Lange tijd wist ik niet welke richting ik op wilde later en dus ben ik gaan kijken naar een bredere studie. Sociologie geeft je de mogelijkheid om later nog allerlei kanten op te gaan. Daarbij heb ik een interesse in menselijk gedrag en de invloeden die mensen hebben op elkaar. In hoeverre iemand zijn of haar sociale achtergrond van invloed is op het verdere verloop van zijn of haar leven vind ik interessante vraagstukken.

Op de middelbare school vond ik vooral maatschappijwetenschappen een zeer leuk vak wat mij uiteindelijk bracht op Sociologie. Tijdens de bachelor wordt er gebruik gemaakt van vele voorbeelden uit de actualiteit, waardoor je de dingen die je in het nieuws ziet bijvoorbeeld direct verbindt aan de theorie. Deze theorie pas je ook toe tijdens de projecten. Verder is de studie relatief klein, waardoor mensen elkaar vaak bij naam kennen en we een hechte studievereniging hebben.

Mocht je nog vragen hebben over de studie, de stad Groningen of over het studentenleven in het algemeen, mail mij gerust!

Spatial Planning and Design (Engelstalig)
Bart Folgerts
Bart Folgerts

About Bart
Hey! My name is Bart, and I've been studying for 5 years now. I am now one of the student ambassadors of the bachelor Spatial Planning & Design. If you want to know anything about the program or if you are curious about life as a student at our faculty, you can always reach out to me! I might just be able to help you out.

Myrthe Renes
Myrthe Renes

Over Myrthe
Hallo! Ik ben Myrthe, 19 jaar oud, en momenteel volg ik mijn tweede jaar van de studie 'Spatial Planning and Design'. Voor mij begon het avontuur met talloze open dagen en steden bezoeken, van Den Haag tot Amsterdam, Utrecht en uiteindelijk Groningen.

In eerste instantie was het een wirwar van interessante vakken en richtingen, maar geschiedenis en aardrijkskunde bleven mij het leukst. De sfeer van Groningen trok me enorm aan, dus besloot ik daar verder te kijken. Na intensief zoeken stuitte ik op de studies 'Spatial Planning and Design' en 'Human Geography and Planning' - precies wat ik zocht! Na meeloopdagen en een webklas was ik overtuigd. Spatial planning en Design leek mij het meest interessant en paste beter bij mij, daarna was de keuze snel gemaakt. Nu, midden in mijn studie, voel ik me helemaal thuis in Groningen. Ik heb een hartstikke leuke vriendengroep en ben ook actief binnen de studievereniging Ibn Battuta!

Heb je vragen over 'Spatial Planning and Design', jouw eigen studiekeuzeproces, of het studentenleven in het algemeen? Aarzel niet om me een mailtje te sturen. Ik help je graag op weg!

Mila Kooijman
Mila Kooijman

About Mila
Hi! My name is Mila, and I'm currently in my second year of the study Spatial Planning and Design at the university of Groningen.

I'm one of the student ambassadors of the Faculty of Spatial Sciences, which means that I’m here to help prospective students with providing more information about our programmes and studying in general! If you have any questions regarding one of the bachelor studies of our faculty, the difference between the studies or the difference with programmes at other universities in the Netherlands, you can reach out to me. But also for general questions about studying or the student life in Groningen, you can send me an email!

About Vanessa
As someone who was always fascinated by how people interact and how the built environment has an influence on our behavior and feelings, I decided to study Spatial Planning and Design at the University of Groningen.

In our degree we get many opportunities to deepen our academic knowledge in relevant topics, and at the same time we get a lot of team work experience that portrays the actual working environment of a Spatial Planner. It is a degree that covers not only the planning and designing part but also the history and sociology of it, while being positively challenging without compromising your own creativity. A highlight of this study are the Fieldworks and Ateliers that will offer you the tools for a great professional skill set afterwards.

Do you have any questions about ‘Spatial planning and Design’, don’t hesitate to send me an email.

Sterrenkunde
Nynke Visser
Nynke Visser

Over Nynke
Hey, mijn naam is Nynke en ik ben een derdejaars Sterrenkunde studente aan de RUG. Ik wist al heel snel dat ik Sterrenkunde wilde studeren en ik ben nu nog steeds super blij met die keuze! Wil je weten waarom of heb je vragen over de studie? Stuur me gerust een mailtje!

Veerle Meulenaar
Veerle Meulenaar

Over Veerle
“To prove that continuity exists we use limits, otherwise we would rip the fabric of reality.” A lovely sentence from my first year mathematics prof. It had me grinning since I really like astronomy and mathematics and realized that I was at the right place. Until the last moment I wasn’t entirely sure what I wanted to study, but now that I’m here, I enjoy every bit of it. If you have any questions regarding studying astronomy here in Groningen, send me an email!

Dagmar Rozendal
Dagmar Rozendal

Over Dagmar
Hi, my name is Dagmar Rozendal and I'm a first year master student in Astronomy. Last year I finished my bachelor's here as well. I first tried electrical engineering at an applied university, but Astronomy turned out to be a way better path for me! The universe and its physics has always been very intriguing to me, and I still love learning all about it. Do you have questions regarding the program? Don't hesitate to send me an e-mail!

Yfke Bethlehem
Yfke Bethlehem

Over Yfke
Hi, my name is Yfke, and I'm now a first year master student for Astronomy, after finishing my bachelor Astronomy here as well. It was actually only until the end of highschool that I decided to do Astronomy, after I had a very enthusiastic physics teacher that led me to the world of Astronomy. Since then, following the study and its topics have become one of my passions for the rest of my life. Any questions about the study and the environment? Send me an email!

Taalwetenschap
Laurie van der Meijden
Laurie van der Meijden

Over Laurie
Hoi! Mijn naam is Laurie van der Meijden, ik zit nu in het tweede jaar van de Bachelor Taalwetenschap en woon sinds een jaar in de mooie stad Groningen. Ik ben actief bij een studentenvereniging en ik heb een bijbaan als huishoudelijke hulp. Mijn vrije tijd vul ik met pianospelen en met mijn vriendinnen afspreken en is er altijd wel wat te doen in de stad.

Waarom Taalwetenschap?
Hoewel de naam “Taalwetenschap” me niet direct warm maakte, deed de beschrijving dat wel. De vraag “Hoe ontstaat taal?” heeft me niet meer losgelaten en toen ik van de andere vakken in de bachelor hoorde, als Stoornissen in de Taalontwikkeling, was ik al helemaal geïnteresseerd. Na de Open Dag en Eén Dag Student was ik volledig overtuigd van mijn studiekeuze en ik heb nog geen enkel moment spijt gehad! Taalwetenschap is een ontzettend interessante en gevarieerde opleiding. De vakken van de ene kant zoomen in op hoe taal werkt in de hersenen en ook hoe taalstoornissen ontstaan. Ook meertaligheid wordt besproken. De andere kant focust op taal: hoe taal ontstaat, waar de verandering vandaan komt en hoe taal is opgebouwd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze studie niet gefocust op het Nederlands of op een andere taal, maar op taal in het algemeen. Kortom, de Wetenschap achter Taal!

Hester Somsen
Hester Somsen

Over Hester
Hoi! Ik ben Hester en heb vorig jaar de bachelor Taalwetenschap afgerond. Taal is iets wat mij altijd al heeft geïnteresseerd dus toen ik mijn studiekeuze moest gaan maken wist ik zeker dat ik iets met taal wilde gaan doen. Maar wat? Eerst wilde ik misschien een taal studeren, zoals Nederlands of Engels. Maar toen ik hier bij open dagen naar ging kijken leek dat me toch niets. Op de site van de RUG zag ik Taalwetenschap en dat sprak me eigenlijk gelijk aan. Na het bezoeken van open dagen en het meedoen aan een meeloopdag wist ik het zeker: ik wil Taalwetenschap studeren.

Bij Taalwetenschap leer je over taal in het algemeen, maar ook over de werking van je hersenen met betrekking tot taal. Dit laatste is wat mij het meest aansprak, vandaar dat ik er nu ook voor gekozen heb om de master Neurolinguïstiek te doen. Als je nog vragen hebt over Taalwetenschap of over hoe mijn studiekeuzeproces was, stuur me gerust een mailtje!

Tandheelkunde
Marie Custers
Marie Custers

Over Marie

Hi! Mijn naam is Marie Custers en ik studeer sinds 2021 Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben ontzettend blij met de studiekeuze die ik heb gemaakt, en ik zal je vertellen waarom!

Stel je voor dat je elke dag mensen kunt helpen om ervoor te zorgen dat zijzelf en hun tanden gezond zijn. Dat is precies wat je doet als je tandheelkunde studeert. Binnen de opleiding kun je de theorie die je leert toepassen in de praktijk, wat de opleiding erg afwisselend maakt. Wat het ook afwisselend maakt, is dat je met allerlei verschillende mensen te maken krijgt, jong en oud. Je leert niet alleen over mondproblematiek en hoe je deze oplost, maar ook over hoe je goed met mensen kunt praten en luisteren. En wat ik het meest leuk vind aan de studie: je kunt mensen van hun pijn of problemen afhelpen, en echt van betekenis voor hen zijn!

Wat Groningen onderscheidt van Amsterdam en Nijmegen, is de persoonlijke en intieme sfeer van de studie. De kleinschaligheid van de faculteit in Groningen zorgt voor nauwe interactie tussen studenten en docenten, waardoor een ondersteunende leeromgeving ontstaat. Bovendien vond ik de stad gewoon ontzettend leuk. Je kunt in Groningen genieten van een rijke studentenervaring in een bruisende stad.

Mocht je vragen hebben over de opleiding, dan mag je me altijd een berichtje sturen!  

Technische Bedrijfskunde
Folkert Post
Folkert Post

Over Folkert
Hallo, mijn naam is Folkert en ik ben een vierdejaars IEM-student die de PTL-track bestudeert. Heb je vragen over studeren in Groningen of over Technische Bedrijfskunde? Stel ze gerust! Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

Eveline Sahni
Eveline Sahni

Over Eveline
Als je vragen hebt over Technische Bedrijfskunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen? Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

(Technische) Natuurkunde
Sander Bouma
Sander Bouma

Over Sander
Als je vragen hebt over Natuurkunde of Technische Natuurkunde, het maken van een studiekeuze of het studeren en leven in Groningen. Mail mij dan gerust en zet mijn naam in de onderwerpregel, dan mail ik je terug!

decoratieve afbeelding
Lilly-Anne Kalderen

Over Lilly-Anne
Hey, my name is Lilly-Anne and I am in my third year of the BSc Applied Physics. I chose this degree programme because I wanted to study something technical. The BSc Applied Physics is very broad, so I will have a lot of options for various master's degrees and job opportunities. For any questions feel free to send me an email!

Charlotte Broekmolen
Charlotte Broekmolen

Over Charlotte
Hi! My name is Charlotte and I am in the third year of the BSc Applied Physics. After my studies, I would like to pursue a master's degree in engineer. However, because I am not quite sure yet what I would like to specialize in, I chose the BSc Applied Physics. In this programme we encounter a broad variety of topics, and thus I still have a lot of options for choosing a master's degree. If you are not sure whether Applied Physics is the bachelor degree for you, or if you have any questions, feel free to send me an email!

Theologie
decoratieve afbeelding
Jan Pieter de Vries

Over Jan Pieter

Hoewel voor de opleiding Theologie voorkennis over religie of zelf gelovig zijn geen vereisten zijn, is het voor mij heel bijzonder hoe Theologie mij ook persoonlijk heeft geraakt en verdieping brengt in mijn eigen geloofsleven. Aan de ene kant door teksten uit de bijbel op een andere manier te bekijken en ze te zien als onderdeel binnen een rijke en intrigerende geschiedenis. En aan de andere kant door deel te worden van een groep studenten die bestaat uit veel andersdenkenden die allemaal op een eigen manier met hun geloof - of juist geen geloof - bezig zijn, maar daarnaast ook open staan voor een verrijkend gesprek.

Een van de mooiste kanten aan Theologie is de veelzijdigheid; de bachelor is echt een soort proeverij van verschillende disciplines zoals de talen Grieks en Hebreeuws, en vakken als filosofie, geschiedenis, exegese, sociologie en psychologie. Je vrij bent om je in al deze dingen te verdiepen en om vervolgens te kijken waar je hart licht en waar jij je verder in wilt verdiepen en specialiseren.

Wat ik verder zo uniek vind aan de opleiding is dat we tijdens de colleges eigenlijk altijd de mogelijkheid hebben om verder in te gaan op onderwerpen die ons interesseren. Dit komt mede doordat er sprake is van kleinschalig onderwijs (in een prachtig gebouw!), en er daardoor ruimte is voor persoonlijke aandacht. Het is echt een grote luxe om docenten die ongelofelijk veel weten over hun vakgebied, aan de tand te voelen over wat jij nu echt wil weten. Over die rare tekst in Genesis, die ene niet bijbelse tekst die toch wel heel interessant kan zijn, de ideeën die Luther had over de macht van de Paus of de ideeën van Plato.

Overweeg jij om deze mooie studie te volgen maar twijfel je nog? Dan is het een goed idee om een Open Dag te bezoeken of om je in te schrijven voor Een Dag Student, en om zo een voorproefje te krijgen van echte colleges die je zult krijgen tijdens de opleiding. En natuurlijk kun je mij ook altijd mailen als je een vraag hebt.

(Technische) Wiskunde
Jamara
Jamara

Over Jamara
"My name is Jamara, I’m a Dutch student in the second year of my General Mathematics bachelor. I’m 21 years old and currently live in Friesland.  If you have any questions about the bachelor or studying at the RUG in general, don’t hesitate to contact me. If you refer the email to me ''Jamara'', I will reply!"

Marit
Marit

Over Marit
Hi! My name is Marit van Straaten, I am 25 years old, and a second year Master student in Mathematics at RUG. Before finishing my bachelor in Mathematics here, I also obtained a bachelor in Chemistry. If you have any questions you can send an email with “Marit”, which I will answer!

Lorenzo
Lorenzo

Over Lorenzo
Hello, I'm Lorenzo, originally from Italy and currently in my final year of a Bachelor's degree in Applied Mathematics in Groningen. I've had diverse experiences, including a high school exchange year in the USA and a board position at the Math and Physics Study Association, FMF here in Groningen. 
In November 2023, I'll be starting my Master's in Computational Mathematics, with probably also a focus on Statistics and Data Science. If you have questions about (Applied) Mathematics or life as an international student in Groningen, please feel free to contact me. I'm here to assist you!"

Internationaal en Europees Recht
Mail a student!
Mail a student!

About International and European Law
If you have questions about the student experience and you'd like to contact a current student in the International and European Law LLB programme, please contact the Faculty of Law directly by email at studylaw rug.nl. Please include your name, nationality and current year of study in the email. They can put you in touch with a student to answer student experience questions. Please write "Request to contact current LLB student" in the subject line. All formal questions about the programme, such as questions about admissions requirements etc. should be asked through the Faculty information request form.

Laatst gewijzigd:18 maart 2024 16:52
View this page in: English