Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Marilin Jonkman

Bachelorstudent Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Marilin Jonkman

Over Marilin

Hoi! Mijn naam is Marilin Jonkman, 20 jaar oud en ik ben nu derdejaars studente Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Ik woon in Hoogeveen en ik ga op en neer met de trein voor de colleges in de mooie studentenstad Groningen. Naast mijn studie speel ik viool en vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken, te lopen of te fietsen en om andere steden te bezoeken. Ook heb ik een paar oppasadresjes en geef ik bijles op de middelbare school waar ik zelf mijn gymnasiumtijd heb doorgebracht.

Waarom Griekse en Latijnse Taal en Cultuur?

Ik heb deze studie gekozen omdat Grieks en Latijn op de middelbare school de vakken waren die mij het meest boeiden. Dit waren de vakken waar ik naar uitkeek. Bovendien had ik een hele leuke docente, wat ervoor zorgde dat ik erg enthousiast werd. Met mijn

NG/NT-profiel op het gymnasium verbaasde ik veel mensen met mijn studiekeuze. Ik kon alle kanten op, maar ik koos juist deze studie en ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik voel mij hier op mijn plek en de vakken vind ik leuk. Ik vind het interessant om oude teksten te vertalen door te ‘puzzelen’ en deze teksten te interpreteren.

Waarom Groningen?

Het besluit voor Groningen was voor mij snel gemaakt. Omdat het de dichtstbijzijnde universiteit was, was het een voor de hand liggende keuze. Dat het zo’n kleine, en dus ‘unieke’ studie is, is voor mij echt een pluspunt. Het is heel gezellig, je kent elkaar goed en daardoor ontstaat er een band in de groep.

Groningen is een echte studentenstad, er is altijd genoeg te doen en je leert er erg gemakkelijk nieuwe mensen kennen door de studie-/studentenverenigingen.

Toekomst

Ik kom uit een echte ‘onderwijsfamilie’ en toen ik bijlessen Grieks en Latijn ging geven, kwam ik erachter dat ook mijn passie daar ligt. Momenteel doe ik de Educatieve Minor en loop ik stage op een middelbare school; het lesgeven en het contact met de leerlingen vind ik ontzettend leuk! Daarnaast houd ik natuurlijk ook andere opties open en zijn er veel verschillende keuzes voor een master.

Tip

Kijk goed rond voordat je een studie kiest. Studies die minder bekend zijn, kunnen vaak ontzettend leuk zijn. Studeren vergt best wel wat tijd en energie, en dat gaat je een stuk makkelijker af als je er plezier in hebt! Verder is het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de universiteit/faculteit. Daarom is het aan te raden om ook mee te doen aan Eén dag student, hierdoor kan je meteen goed de sfeer proeven. Schroom ook niet om een studentambassadeur te mailen!

Laatst gewijzigd:15 oktober 2020 12:42