Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Marilin Jonkman

Bachelor student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Marilin Jonkman

Over Marilin

Hoi! Mijn naam is Marilin Jonkman, 21 jaar oud en ik ben nu vierdejaars studente. Ik heb afgelopen jaar de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur afgerond, en dit collegejaar ben ik begonnen met de studie Psychologie. Momenteel ben ik dus geen studente GLTC, maar wel voor het derde jaar studentambassadeur en daarnaast studentassistente bij deze opleiding. Volgend jaar wil ik starten met de Educatieve Master Grieks en Latijn.

Ik woon in Hoogeveen en ik ga op en neer met de trein voor de colleges in de mooie studentenstad Groningen. Naast mijn studie speel ik viool en vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken, te lopen of te fietsen en om andere steden te bezoeken.

Waarom Grieks en Latijn?

Ik heb deze studie gekozen omdat Grieks en Latijn op de middelbare school de vakken waren die mij het meest interesseerden. Dit waren de vakken waar ik naar uitkeek. Bovendien had ik een heel leuke docente, die mij enthousiasmeerde. Met mijn NG/NT-profiel op het gymnasium verbaasde ik veel mensen met mijn studiekeuze. Ik kon alle kanten op, maar ik koos juist voor deze studie en heb er geen moment spijt van gehad. Ik voelde mij hier meteen op mijn plek en heb de vakken als interessant en uitdagend ervaren. Het leukste vind ik het bezig zijn met de talen, die op het eerste gezicht zo anders lijken dan de moderne talen, maar ook zoveel overeenkomsten blijken te vertonen.

Waarom Groningen?

Het besluit voor Groningen was voor mij snel gemaakt. Omdat het de dichtstbijzijnde universiteit was, was het een voor de hand liggende keuze. Dat het zo’n kleine, en dus ‘unieke’ studie is, is voor mij echt een pluspunt. Het is heel gezellig, je kent elkaar goed en daardoor ontstaat er een groepsgevoel.

Groningen is een echte studentenstad, er is altijd genoeg te doen en je leert er erg gemakkelijk nieuwe mensen kennen door de studie-/studentenverenigingen.

Toekomst

Ik kom uit een echte ‘onderwijsfamilie’ en vorig jaar heb ik de Educatieve Minor afgerond. Dat vond ik ontzettend leuk, maar het persoonlijk contact met de leerlingen en het observeren van hun gedrag vond ik zo inspirerend, dat ik besloot ook graag Psychologie te willen gaan studeren. Het zou me erg leuk lijken om ‘later als ik groot ben’ een combinatie van die twee opleidingen te kunnen uitoefenen. Hoe dat er precies uit kan gaan zien weet ik (nog) niet, maar door de vele opties die er zijn voor een master, houd ik verschillende opties open.

Gouden Tip

Kijk goed rond voordat je een studie kiest. Studies die minder bekend zijn, kunnen vaak ontzettend leuk zijn. Studeren vergt best wel wat tijd en energie, en dat gaat je een stuk makkelijker af als je er plezier in hebt! Verder is het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de universiteit/faculteit. Daarom is het aan te raden om ook mee te doen aan Één dag student, hierdoor kan je meteen de sfeer proeven. Schroom ook niet om een studentambassadeur te mailen!

Laatst gewijzigd:25 oktober 2021 17:42